Κωστούλας για ΕΡΤ: Έχουμε συμβόλαιο

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικό, Φώτης Κωστούλας μίλησε στον 105,5 στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» με την Αλέκα Ζουμή και αναφέρθηκε στο συμβόλαιο που έχουν ομάδες της Σούπερ Λίγκας και τις μειώσεις ύψους 45% που πλέον ζητάει η ΕΡΤ. Εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την αποχώρηση από το συγκεκριμένο μπλοκ των ομάδων του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε πως ίσως η ΕΡΤ θέλει να πουλήσει τα τηλεοπτικά σε άλλη εταιρία που ζητά το λιγότερο δυνατό κόστος. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως με την μείωση που ζητάει η ΕΡΤ θα τεθεί θέμα ακόμη και ύπαρξης κάποιων ομάδων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φώτη Κωστούλα: 

«Κάναμε ένα δίχρονο συμβόλαιο, υπογράψαμε για δύο χρόνια και ένας από τους λόγους ήταν να μην έχουμε φέτος πάλι τα ίδια με καινούργιες διαπραγματεύσεις οι οποίες έχουν πάρει και χρόνο και ενέργεια και δεν ήταν και εύκολο σε εκείνες τις συνθήκες που βρεθήκαμε πέρυσι. Θέλαμε ένα τουλάχιστον για δύο χρόνια ίσως και τρία για να μπορέσουμε και εμείς να είμαστε ήσυχοι και να αφιερώσουμε τον χρόνο μας και σε κάτι άλλο και αφού υπογράψαμε δύο χρόνια αυτό είναι τώρα τελείως απρόσμενο να έρχεται η ΕΡΤ και να ζητάει επαναδιαπραγμάτευση απλώς μείωση και αν κατάλαβα καλά μιλάει κιόλας για ενδεχόμενη αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων και ίσως πίσω από αυτό να κρύβεται ότι θέλει να μεταφέρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε άλλη εταιρία, αυτό υποθέτω, εικασίες είναι από αυτό που διαβάζω και η επόμενη εταιρία δεν θα δίνει περισσότερα από αυτά τα οποία μας προτείνουν με την μείωση του 45%. Εικασίες είναι γιατί δεν ξέρουμε λεπτομέρειες…

Για το εάν πρόκειται για συμβόλαιο ή προσύμφωνο:

Δεν είναι προσύμφωνο αυτό που έχουμε υπογράψει, είναι συμβόλαιο κανονικό για δύο χρόνια, τουλάχιστον αυτό έχει διαβάσει και ο δικός μας ο νομικός και ο νομικός της λίγκας, ο οποίος το έχει ξανακοιτάξει γιατί μας απασχόλησε κι εμάς αυτό μήπως τυχόν και είναι κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο σαφές και υπάρχουν παραθυράκια για επαναδιαπραγμάτευση αλλά μας ενημέρωσε πως είναι κανονικό συμβόλαιο.

Για το τι σκοπεύουν να κάνουν οι ομάδες:

Στην επιστολή μας ζητούν να απαντήσουμε εάν δεχόμαστε την μείωση με τελευταία ημερομηνία για την απάντησή μας την Τετάρτη και εκεί κάπου αναφέρει πως εάν εμείς δεν απαντήσουμε ‘θεωρούμε πως έχετε απορρίψει την πρόταση αυτή’. Οπότε, για την ώρα δεν έχουμε σκεφτεί να κάνουμε κάτι, είμαστε σε επαφή με τον πρόεδρο της Λίγκας να συζητήσουμε όλοι μαζί , αλλά δεν νομίζω ότι κάποια ομάδα από εμάς τις έξι θα δεχτεί τέτοιες μειώσεις γιατί ξέρουμε πως είναι πολύ δύσκολες χρονιές, περνάμε δύσκολα, έχουμε τεράστια έξοδα και με τα τηλεοπτικά αυτά έσοδα έχουμε προσαρμόσει τους προϋπολογισμούς μας πάνω σε αυτά, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να τους αλλάξουμε, άρα δεν πιστεύω πως θα δεχτεί κάποια ομάδα μείωση πάνω σε αυτό που συμφωνήσαμε.

Για το εάν η ΕΡΤ θα σπάσει το συμβόλαιο:

Τότε θα μπούμε σε νομικές διαδικασίες που κανείς δεν θέλει, να τραβιόμαστε χρόνια και να μαλώνουμε για κάτι το οποίο στην πραγματικότητα μας αδικεί γιατί έχουμε στα χέρια μας ένα κανονικό συμβόλαιο. Αν αποφασίσει μονομερώς να σπάσει το συμβόλαιο η ΕΡΤ και βέβαια μπορεί αλλά θα μπούμε σε μια διαδικασία τέτοια που δεν νομίζω κανείς να θέλει.

«Σταθήκαμε δίπλα στον ΠΑΟ για να αποφύγει και τον υποβιβασμό»

Για την συμφωνία του Παναθηναϊκού με συνδρομητικό κανάλι:

Εμείς θα προτιμούσαμε να είναι και ο Παναθηναϊκός μαζί και θυμάμαι και πέρσι σ αυτή τη φάση που ήμασταν και αναζητούσαμε πάροχο, σταθήκαμε δίπλα στον Παναθηναϊκό μέχρι το σημείο να αποφύγει και τον υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός γιατί ήταν δίπλα μας και έλεγε ότι μαζί θα πάμε. Καλά θα ήταν να είναι, βέβαια αποδυναμωνόμαστε γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και δυνατή φωνή και θα μπορούσε να ακουστεί λίγο περισσότερο. Ετσι είναι και κακά τα ψέματα δεν είναι καλό για μας που ο Παναθηναϊκός μας έχει αφήσει. Εγώ καταλαβαίνω ότι κάποια άλλη εταιρία θέλει να πάρει τα δικαιώματα τα τηλεοπτικά για να σταματήσει η ΕΡΤ να τα έχει, να μην ασχοληθεί φέτος καθόλου, να πουλήσει δηλαδή αυτά τα δικαιώματα και η εταιρία η δεύτερη αυτή ζητάει να τα πάρει αλλά πολύ μειωμένα σε σχέση με αυτά που προτείνει η ΕΡΤ. Μια θεωρία δική μου, σύντομα θα το μάθουμε.

Για το εάν έχουν έρθει σε επαφή με τον υφυπουργό:

Δεν ξέρω εάν στηρίζει τη θέση της ΕΡΤ, αν την στηρίζει τόσο το χειρότερο. Δεν έχουμε κάνει κάτι και είπαμε πως θα βρεθούμε πρώτα εμείς οι ομάδες με την διοίκηση της Λίγκας να συζητήσουμε μεταξύ μας πριν πάρουμε αποφάσεις, δεν νομίζω κάποιος μεμονωμένα να έκανε κάποια κίνηση και αν το έκανε μπορεί να το έκανε απλώς και μόνο για την δική του ομάδα αλλά όχι κάτι το οποίο από κοινού συμφωνήσαμε. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα βρεθεί και αυτή η ευκαιρία και εξαρτάται τι θα γίνει και μετά την Τετάρτη εφόσον δεν έχει πάρει κάποια θετική απάντηση η ΕΡΤ πάνω σ αυτά τα οποία μας ζητάει.

Για το τι θα σημαίνει για τις ομάδες η μείωση που προτείνει η ΕΡΤ:

Αυτή την στιγμή οι μεταγραφές μας έχουν σχεδόν τελειώσει, ο προϋπολογισμός μας είναι δομημένος πάνω στα χρήματα που υπολογίζαμε για φέτος και μέσα είναι και τα τηλεοπτικά από την ΕΡΤ σύμφωνα με το συμβόλαιό μας. Αυτό μας φέρνει πολύ πίσω μέχρι το σημείο ίσως και να μην μπορούμε να συνεχίσουμε γιατί τι θα κάνουμε με όλο αυτόν τον κόσμο; Δεν μπορούμε να τους διώξουμε ξαφνικά, δεν μπορούν να αλλάξουν τα συμβόλαια τώρα είναι πάρα πολλά και το μείον το οποίο θα δημιουργηθεί στην ομάδα είναι τόσο μεγάλο που δύσκολα θα το ξεπεράσουμε. Αυτό αφορά όλον τον κόσμο τον οποίο εργάζεται και τα έξοδα που τα τελευταία χρόνια τα έχουμε περιορίσει σε τρομερό βαθμό που δεν πάει άλλο. Αν μας λείψουν και αυτά τα χρήματα τα οποία αυτή την στιγμή ζητάει η ΕΡΤ μπορεί να ναι και αδύνατο να συνεχίσουμε.

Για άποψη που κάποιοι διατυπώνουν ότι η ΕΡΤ δεν έχει υποχρέωση να πληρώνει ιδιωτικές ανώνυμες εταιρίες:

Αυτό που λέει πολύς κόσμος το λέει χωρίς να σκεφτεί πως εμείς προσφέρουμε κάτι, δίνουμε κάτι, δεν μας τα χαρίζουν τα χρήματα αυτά, ούτε η ΝΟVA μας χάριζε τα χρήματα ούτε η ΕΡΤ μας τα χαρίζει. Δίνουμε το θέαμα το οποίο ο κόσμος ζητάει, ο κόσμος ειδικά τώρα με την ΕΡΤ θεωρώ ότι ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία πολύς κόσμος να βλέπει το ποδόσφαιρο που του αρέσει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μη το ξεχνάμε αυτό και αυτό έχει μεν ένα κόστος για την ΕΡΤ αλλά είναι και μια ανταμοιβή της ΕΡΤ προς τον κόσμο ο οποίος την στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και πληρώνει στους λογαριασμούς όλα αυτά τα έστω λίγα ή πολλά λεφτά με την ΔΕΗ, είναι μια ανταμοιβή, δεν είναι πεταμένα λεφτά, δηλαδή όταν η ΕΡΤ αγοράζει φιλμ απ το Χόλιγουντ στηρίζουμε τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ; Και όταν αγοράζει θέαμα από ελληνικές ομάδες για να βλέπει όλη η Ελλάδα και παραπέρα τότε είναι χάρισμα στις ομάδες αυτές; Δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό πολλών. Εγώ θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να έχουν την ανεξαρτησία τους οι ομάδες έστω κι αν η ΕΡΤ αυτή την στιγμή ζορίζεται με τα χρήματα, δεν ξέρω κι αν ζορίζεται γιατί πιστεύω η ΕΡΤ καλά πηγαίνει αλλά είναι απαραίτητο για τις μικρές ομάδες οι οποίες απασχολούν πάρα πολύ κόσμο που έχουν φιλάθλους και πόλεις ολόκληρες γύρω από τις ομάδες τους ζουν και περιμένουν να τις δουν να μεγαλώνουν να αγωνίζονται, τώρα ξαφνικά να βρισκόμαστε πάλι σ αυτό το σημείο να συζητούμε πράγματα για την ύπαρξή τους, δεν το θεωρώ σωστό. Πολλές ομάδες αναγκάζονται να γίνουν λίγο ουραγοί, δεν θέλω να πω κάτι άλλο και να περιμένουν μόνο από δανεικούς παίκτες να ανταποκριθούν, δεν είναι ότι καλύτερο.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ