Κωστούλας εφ’ όλης της ύλης!

Την πρόθεση του για να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Γιάννη Ματζουράκη, τον στόχο της επόμενης σεζόν, τα όσα συμβαίνουν στην Λίγκα, το πως βιώνει την καθημερινότητα στον Παναιτωλικό, το θέμα με τους οργανωμένους είναι μερικά από τα όλα όσα είπε ο Φώτης Κωστούλας!
Ο πρόεδρος του Τίτορμου παραχώρησε μεγάλη κι ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα gazzetta όπου αναφέρθηκε σε αυτά που… απασχολούν την Παναιτωλική επικαιρότητα.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
Πρόεδρε 11 χρόνια στην ομάδα του Παναιτωλικού. Ποιο είναι το πρόσημο που βάζεις αναφορικά με την ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο;
«Το άθλημα είναι τέτοιο και ο χώρος τέτοιος που τα προσφέρει όλα. Χαρές, ενθουσιασμό, στεναχώριες. Τα πάντα. Όλων των ειδών τα συναισθήματα. Το πρόσημο είναι σίγουρα θετικό για την ομάδα και την πόλη οπότε είναι και για μένα».
Τι σας έκανε να ασχοληθείς με τον Παναιτωλικό;
«Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μου με το ποδόσφαιρο. Ο Παναιτωλικός είναι ομάδα της πόλης που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ήρθαν κάποιοι και μου ζήτησαν να τους βοηθήσω γιατί η ομάδα ήταν έτοιμη να πάει στην πτώχευση. Αποφάσισα να τους βοηθήσω οικονομικά και να ασχοληθώ για τρία-τέσσερα χρόνια να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και μετά να αφήσω άλλους να ασχοληθούν. Με αυτή την λογική ξεκίνησα και έμεινα όλα αυτά τα χρόνια».
Τι άλλαξε στην πορεία όμως για να μείνετε τόσο; Υπάρχει πλέον αυτή η γλύκα από τις επιτυχίες;
«Δεν βρέθηκαν άνθρωποι να θέλουν να συνεχίσουν. Αφετέρου αρχίσαμε να ανεβαίνουμε. Περισσότερο μας πήρε να ανέβουμε από την Γ’ στην Β’ και μετά στην Α’. Καθόλου δεν έχω γλυκαθεί, έχω χίλιες άλλες ασχολίες να ασχοληθώ, απλά δεν βρέθηκε κάποιος άλλος να συνεχίσει και να πάρει την ομάδα».
Υπάρχει αναζήτηση για να βρεθεί;
«Μια ζωή τον ψάχνω. Πάντα λέω πως αν βρεθεί κάποιος να συνεχίσει θα του αφήσω την ομάδα χωρίς χρέη. Να παρέχει βέβαια και τα εχέγγυα. Να μην λέμε μεγάλες κουβέντες και έρθει κάποιος περίεργος τύπος. Ακούστηκαν τέτοιοι και τους έκλεισα το τηλέφωνο.
Μέχρι πριν την οικονομική κρίση υπήρχε μια κινητικότητα στην αγορά για να βρεθεί αγοραστής για την ομάδα. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα να γίνουν. Έτσι μένω μέχρι να βρεθεί κάτι. Δεν μπορώ να αφήσω την ομάδα στον αέρα».
«Συνέχεια, σταθερότητα και Ευρώπη»
Μέχρι να βρεθεί και αν βρεθεί ο αγοραστής ή έστω επενδυτής για την ακρίβεια, ποια είναι τα όνειρα που έχετε για την ομάδα;
«Τα όνειρα και οι στόχοι δεν σταματάνε να υπάρχουν όσο καλά και θετικά είναι τα πράγματα αυτή την στιγμή. Αυτό που θέλουμε είναι η ομάδα να έχει μια συνέχεια, μια σταθερότητα και να κυνηγάει πιο ψηλούς στόχους όπως η έξοδος στην Ευρώπη. Αυτός ναι είναι ένας μεγάλος στόχος».
Όλο αυτό το διάστημα, ποιες είναι οι δυσκολίες που έχετε συναντήσει;
«Οι δυσκολίες ήταν πως ενώ είχαμε ομάδα στην Γ’ Εθνική με μπάτζετ 4 εκατομμύρια κάναμε τέσσερα χρόνια να ανέβουμε. Και παρότι εδώ υπήρξαν λάθη και αστοχίες και από πλευράς μας και λόγω απειρίας, το περισσότερο βάρος για την μη άνοδο νωρίτερα τον είχαν σε παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με την ομάδα και την προσπάθειά της στον αγωνιστικό χώρο».
Υπήρχε στιγμή που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε;
«Πολλές φορές, όχι μόνο μία. Εκείνη την εποχή το είχα πει και ανοιχτά πως σταματάω και δεν πάει άλλο. Εκείνη την ώρα είναι σαν να κουβαλάς νερό με το καλάθι. Όμως δεν ήθελα να εγκαταλείψω την ομάδα γιατί δεν υπήρχε εναλλακτική λύση και έτσι έμεινα».
pane
Και έτσι μετά από προσπάθεια ετών υπήρξε η άνοδος στην Σούπερ Λίγκα. Πως νιώσατε μόλις το όνειρο έγινε πραγματικότητα;
«Η ικανοποίηση και η χαρά ήταν ξεκάθαρη και μεγάλη όχι μόνο για μένα αλλά για όλον τον κόσμο. Όλος ο νομός το χάρηκε και αυτό μου έδωσε μεγάλη ικανοποίηση. Ήταν ένας στόχος που επιτεύχθηκε αυτή ή άνοδος και πραγματικά το χαρήκαμε με την ψυχή μας».
Την επόμενη χρονιά, ήρθε ο υποβιβασμός. Πως τον ζήσατε;
«Εκείνο το καλοκαίρι ήταν το πιο κουραστικό της πορείας μας. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν μεγάλες, η απογοήτευση πολύ μεγάλη και επειδή ξέραμε πως δεν θα έπρεπε να είχαμε πέσει κατηγορία αν είχε εφαρμοστεί σωστά ο κανονισμός της ΕΠΟ ήταν ακόμα πιο μεγάλη πίκρα».
«Κανείς δεν αμφισβητεί την ακεραιότητα της ομάδας και την δική μου»
Αναφερθήκατε στην ΕΠΟ. Πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος που έχετε πάρει χωρίς καμία προσκόλληση σε… άρματα;
«Δεν είναι καθόλου δύσκολος. Είναι ο πιο εύκολος και καλός δρόμος. Εγώ έχω την δική μου ψυχική ηρεμία, ξέροντας πως δεν πουλάω και δεν πουλιέμαι. Ας το πούνε αυτό και οι υπόλοιποι. Έχουμε δει αυτόν τον καιρό πολλές ομάδες που ανεβαίνουν, που πέφτουν και παρόλα αυτά δεν είχαν ακολουθήσει τον μοναχικό δρόμο. Δεν έχει μεγαλύτερα εχέγγυα το να μην είσαι μόνος. Αλλά δεν είσαι μόνος δεν μπορείς να πεις και κάτι. Προσωπικά δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα σε κάποιον να αμφισβητήσεις την δικιά μου ακεραιότητα και αυτή της ομάδας».
delfakis
Τι χρειάζεται τελικά για να γίνει το βήμα παραπάνω στον Παναιτωλικό;
«Αυτό που λέω εγώ είναι πως οι στόχοι μας είναι να έχουμε μια καλή και σταθερή ομάδα. Να αγωνίζεται παντού για να παίρνει βαθμούς. Να παίζει καλό παιχνίδι για να ευχαριστιούνται οι φίλαθλοι. Και όταν καταφέρουμε να έχουμε μια καλή ομάδα και να έχουμε ισόνομη Λίγκα ίσως καταφέρουμε να πάμε και στο βήμα παραπάνω την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν ζητάω τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα».
Πως θα γίνει όμως ισόνομη η Λίγκα;
«Ισόνομη Λίγκα σημαίνει διαρθρωτική αλλαγή μέσα στην Λίγκα, να μπορέσουν και οι ομάδες μεσαίες και μικρότερες να έχουν μια οικονομική αυτάρκεια για να έχουν πιο καθαρές θέσεις και να έχουμε μια διαιτησία που να θέλει όλος ο κόσμος. Το 50-50 στον αγωνιστικό χώρο.
Αυτή την στιγμή γίνονται προσπάθειες από πολλά μέλη της Λίγκας και άλλους παράγοντες για να έρθει αυτή η αλλαγή τόσο μέσα στη Λίγκα, όσο και στην ΕΠΟ. Πιστεύω πως θα γίνουν βήματα που θα μας πάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικά τώρα μετά τις συναντήσεις που κάναμε εμείς οι μικρομεσαίοι, βλέπω πως είναι θέση και των άλλων ομάδων να μπορέσουμε να προωθήσουμε τέτοιες προτάσεις.
«Αν δεν περάσουν τα μέτρα μας, κανείς δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα»
Κεφάλαιο διαιτησίας. Τι πρέπει να γίνει σε αυτό τον τομέα;
«Αυτή την στιγμή η ομάδα των 11 έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως θα αλλάξει το οργανωτικό κομμάτι της διαιτησίας. να περάσει ο έλεγχος στην Σούπερ Λίγκα. Θεωρώ πως είναι ένα μεγάλο και σοβαρό βήμα στο να δούμε καλύτερες διαιτησίας. Αν δεν περάσουν τα μέτρα αυτά, κανείς δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα. Το έχουμε αποφασίσει. Δεν πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η διαιτησία παίζει το πιο σημαντικό ρόλο στα όσα συμβαίνουν και η αλλαγή αν υπάρξει θα είναι κάτι σημαντικό. Θα έχουμε καλύτερες διαιτησίες. Δεν θα υπάρχει αυτή η καχυποψία και θα γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα».
Επιστρέφουμε στα του Παναιτωλικού και στο θέμα των ακαδημιών, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει αρχίσει να πέφτει μεγάλο βάρος. Είναι ένας στόχος η ανάδειξη ταλέντων;
«Δίνουμε βάρος στις ακαδημίες αυτή την στιγμή και ήδη έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπό. Ο στόχος μας είναι από τις ομάδες υποδομών που έχουμε να είναι τα έξι από τα έντεκα άτομα μέσα από αυτές. Με σωστούς προπονητές στις ακαδημίες μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα».
xantakias1
Πάμε λίγο στην φετινή χρονιά. Η ομάδα ξεκίνησε άσχημα, μέχρι να αναλάβει ο Ματζουράκης. Τι άλλαξε η έλευσή του;
«Πρώτα από όλα στα τεχνικά κομμάτια άλλαξε τον τρόπο που θα αγωνίζεται η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Το προσάρμοσε στον ελληνικό τρόπο. Η παρουσία του ενέπνευσε τους παίκτες που κατάλαβαν πως ο Ματζουράκης ξέρει από προπονητική. Εφάρμοσε πειθαρχία μέσα στα αποδυτήρια και έδωσε και ευκαιρίες σε περισσότερους παίκτες και ειδικά παίκτες από τις ακαδημίες μας».
«Δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή προπονητή»
Η νέα χρονιά θα βρει τον Παναιτωλικό με τον Ματζουράκη στο πάγκο; Και ο στόχος θα είναι η Ευρώπη;
«Αρχικά δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή προπονητή. Είμαστε ικανοποιημένοι και πιστεύουμε πως θα στήσει την ομάδα ακόμα πιο καλά. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, προσωπικά δεν βάζω στόχους τέτοιους. Εγώ λέω καλό ποδόσφαιρο και παραμονή στην κατηγορία και ότι καλύτερο έρθει, ας έρθει».
Τα τελευταία χρόνια ο Παναιτωλικός έχει πουλήσει κάποιους παίκτες, είναι ένας στόχος αυτός;
«Όχι, εγώ δεν θέλω να πουλάω παίκτες. Θέλω τους καλούς να τους κρατάω, αλλά είναι πολύ δύσκολο ένας παίκτης που κάνει καλές εμφανίσεις και ξεχωρίζει όταν θα έρθουν οι προτάσεις με τεράστια ποσά για την δικιά μας τσέπη, είναι πολύ δύσκολο να τους κρατήσεις. Είναι αυτό που λέω πως για να γίνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό είναι οι μικρές ομάδες να κρατήσουν τους παίκτες και όχι να τους πουλάνε. Να τους πουλάνε για να γίνουν καλύτεροι όχι για να αδειάζεις το ρόστερ σου».
matzour - mpele
Πάμε τώρα στα της Σούπερ Λίγκας και συνολικά του ποδοσφαίρου. Πόσο κοντά είμαστε στην υπόθεση grexit (σ.σ η συνέντευξη έγινε πριν την τελική απόφαση); Και αν τελικά είστε αισιόδοξος πως κάτι μπορεί να αλλάξει; 
«Χρονικά είμαστε κοντά γιατί τα περιθώρια στενεύουν από την διορία που μας έχει δώσει η ΟΥΕΦΑ. Κάποιος πρέπει να κάνει πίσω. Εδώ είναι λίγο κλειδωμένες οι θέσεις και των δύο. Και από την πλευρά της Πολιτείας και από αυτή της ΕΠΟ, έχουν κλειδώσει. Μπορεί να υπάρξει αυτό το grexit, αλλά και αν γίνει, υπάρχει αρκετά μεγάλο περιθώριο για να βρεθεί λύση.
Σε αυτό στηρίζονται όλοι. Δηλαδή μπορεί το grexit να είναι μία και δύο βδομάδες το πολύ. Από εκεί και ύστερα θα υπάρξουν μεγαλύτερες πιέσεις σε αυτό το θέμα και κάποιος θα κάνει πίσω. Και επειδή η Πολιτεία δυσκολεύεται να κάνει πίσω χωρίς να γίνει ανασχηματισμός, ίσως θα περιμένουμε να κάνει κάτι τέτοιο».
Αν τελικά κανείς δεν κάνει πίσω και έχουμε ολικό grexit, τι θα σημαίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Καταστροφή. Μεγάλη καταστροφή. Καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την θέση που θα βρεθούμε στην Ευρώπη, όταν βρεθούμε πάλι πολύ χαμηλά. Καταστροφή για τις ομάδες που μην ξεχνάμε πως είμαστε εταιρίες και έχουμε έξοδα που τρέχουνε καθημερινά.
Όταν σταματήσει η ροή χρημάτων προς τα μέσα γιατί και ο κόσμος δεν θα πηγαίνει στα γήπεδα και δεν ξέρω αν και με τα συμβόλαια που έχουμε για τα τηλεοπτικά αν θα έχουμε κάποιες κυρώσεις, φοβάμαι πάρα πολύ πως πολλές ομάδες δεν θα αντέξουν. Πιστεύω πως στο τέλος θα βρεθεί λύση. Αν θα είναι μεσοβέζικη, λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος ή αν κάποιος θα πει ωραία ως εδώ, εγώ σταματάω, θα το δούμε».
«Χωρίς ανταγωνισμό οι ομάδες θα σέρνονται»
Εκτός από την διαιτησία, τι άλλο πρέπει να αλλάξει για να μπορέσουμε καλύτερο πρωτάθλημα και θέαμα συνολικά;
«Αυτό που λέω συνέχεια είναι πως πρέπει να έχουμε καλύτερο ανταγωνισμό οι ομάδες μεταξύ μας. Πιστεύω πως δεν έχουμε ανταγωνισμό και δεν έχουμε γιατί. Μια μικρή ομάδα που τώρα ανεβαίνει από την Β’ και κουβαλάει και πολλά χρέη μαζί της γιατί στην Β’ δεν έχεις πολλά έσοδα.
Όταν θα ανέβει επάνω και θα πάρει αυτά τα λίγα που θα πάρει από την Σούπερ Λίγκα, είτε λέγονται τηλεοπτικά, είτε από αυξήσεις των εισιτηρίων, δεν φτάνουν. Και έχουμε μία ομάδα που μόλις ανέβηκε ή να είναι ένα-δύο χρόνια στην Λίγκα και να έχει ένα μπάτζετ τριών εκατομμυρίων και να έχουμε τις λεγόμενες μεγάλες και να ξεκινάνε από 25, 30, 40, 50 εκατομμύρια.
Έτσι δεν δίνεις σωστή βάση στον ανταγωνισμό. Δεν έχεις ανταγωνισμό. Οπότε γυρνώντας στο πρόβλημα με την διαιτησία, θα πρέπει να δούμε πως θα λύσουμε και το πρόβλημα του ανταγωνισμού. Χωρίς σωστό ανταγωνισμό δεν μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό επίπεδο που χρειαζόμαστε να ανέβουμε αλλά και οι ομάδες οι υπόλοιπες απλώς θα σέρνονται και μία θα πέφτουν και μία θα ανεβαίνουν».
kost
Η κίνηση των 11 που μπορεί να γίνουν 12, είναι μια κίνηση και για την ηγεσία της Λίγκας; Μπορεί δηλαδή να κινηθείτε και σε αυτόν τον τομέα; Είστε αποφασισμένοι να γίνουν πράγματα σε αυτό;
«Αυτό που έχουμε πει και έχουμε αποφασίσει είναι πως πρέπει να γίνει μια σχετική αναδιάρθρωση της Λίγκας. Να αλλάξουν κάποια άρθρα, κάποια κομμάτια του καταστατικού για να μπουν τα πράγματα σε μια άλλη θέση κάτι που τώρα είναι δύσκολο. Πιστεύω πως μπορούμε να συμφωνήσουμε όχι μόνο οι 11 αλλά όλοι μας. Στην αναδιάρθρωση που θα κάνουμε θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να γίνει πιο λειτουργική η Λίγκα. Το θέμα δεν είναι να αλλάξουν πρόσωπα, το θέμα είναι να αλλάξει η οργάνωση με τέτοιο τρόπο που θα μπορεί όλο το εγχείρημα να αποδώσει καλύτερα».
Υπάρχει όμως και θέμα προσώπων;
«Τα πρόσωπα έτσι και αλλιώς θα αλλάξουν. Έχουμε πάλι εκλογές, πολύ σύντομα. Εγώ πιστεύω πως σε αυτή την πορεία που πάμε να κάνουμε εμείς θα γίνουν και προτάσεις για πρόσωπα εκτός των ομάδων. Υπάρχουν και τέτοιες προτάσεις και σκέψεις. Δεν είναι να κρέμεται η Λίγκα σε πρόσωπα, πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για να λειτουργεί μόνη της όπως η κάθε εταιρία».
«Λόγω έλλειψης χρόνου το αποκλείω»
Ο Φώτης Κωστούλας έχει δεχθεί πιέσεις σε εισαγωγικά ή κρούσεις για να μπει μπροστά στην επόμενη μέρα;
«Σε πολλές συζητήσεις έχει ακουστεί και το δικό μου όνομα, μάλλον έχουμε συζητήσει, αλλά δεν είμαι υπέρ αυτού και δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ σε τέτοιες υποχρεώσεις. Είναι λίγος ο χρόνος ο δικός μου και δεν θα μπορέσω να προσφέρω στην Λίγκα, γενικότερα στον καινούργιο συνεταιρισμό που θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε. Δυστυχώς θα έλεγα γιατί θα μπορούσα και εγώ από την πλευρά μου να κάνω κάτι, αλλά δεν θα έχω χρόνο. Οπότε εγώ αποκλείομαι και το ξεκαθαρίζουμε αυτό».
1426278
Αφήνουμε την Λίγκα, την διαιτησία, τα πάντα και επιστρέφουμε στον Παναιτωλικό. Πως ζεις εσύ ως άνθρωπος που έχεις καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια από τις μικρές κατηγορίες στην Σούπερ Λίγκα, την αγάπη του κόσμου;
«Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο αντιθέσεις συναισθημάτων. Σε οποιαδήποτε κοινωνία και στις μικρές κοινωνίες είναι ακόμα πιο έντονο. Μπορώ να πω ότι από εκεί που στην αρχή είχα πολύ κόσμο ενάντια γιατί κανείς δεν καταλάβαινε τι είναι αυτό το πράγμα που φτιάχνω, γιατί το φτιάχνω έτσι, γιατί θέλω να το αλλάξω όλα τα πράγμα, στο γήπεδο και στο Αγρίνιο, να έχω αυτή την στιγμή τον κόσμο μαζί μου και πιστεύω πως η πολύ μεγάλη πλειοψηφία στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία είναι μαζί μου. Είμαι αποδεκτός.
Το καταλαβαίνω… Γιατί όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν άνθρωποι που εμφανιζόντουσαν για πολύ λίγο καιρό, δεν έκαναν κάτι να προσφέρουν, μερικές έκαναν και το αντίθετο και η καχυποψία του κόσμου ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλοι έβλεπαν και έλεγαν τι ήθελε να κάνει αυτός εδώ και τα λοιπά. Έχει ξεπεραστεί αυτό και ο κόσμος ο πολύς έχει καταλάβει πως δεν έχω έρθει εδώ να πάρω ότι είναι να πάρω από την ομάδα ή να κάνω μια καριέρα πολιτικού ή οτιδήποτε. Έχουν καταλάβει πως εγώ είμαι εδώ και δίνω, για να πάει καλά η ομάδα».
«Λίγοι είναι οι αντι-κωστουλικοί»
Αυτή είναι η μία πλευρά. Υπάρχει όπως και η κόντρα με τους οργανωμένους. Τι έχει γίνει τελικά; Μπορεί να αλλάξει αυτό;
«Πρώτα από όλα είναι πολύ λίγοι αυτοί που έχουν μείνει σαν οργανωμένοι και είναι σε μόνιμη βάση αντικωστουλικοί. Είναι πολύ λίγοι. Και αυτά τα στοιχεία που μου δίνουν οι διάφοροι συνεργάτες είναι πως μιλάμε για 50-100 άτομα το πολύ. Άρα η πλειοψηφία τους έχει παραμερίσει και παραγκωνίσει αυτούς τους ανθρώπους. Οι οποίοι δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θέλουν. Το μόνο που λένε είναι “φύγε Κωστούλα”. Εντάξει φύγε Κωστούλα και λοιπόν»;
Δεν υπάρχει μια λύση; Δεν έχετε συζητήσει να βρεθεί μια χρυσή τομή;
«Παλιότερα, πριν από χρόνια κάναμε κάποιες συζητήσεις μέχρι που κατάλαβα πως δεν ήταν άνθρωποι με τους οποίους θα κάτσω σε ένα τραπέζι. Να ακούσουμε τις απόψεις τους και να ακούσουν και τις δικές μας απόψεις. Να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα και μετά να το κρατήσουν. Οπότε πολύ γρήγορα κατάλαβα πως δεν έχω να πω τίποτα με αυτούς, έκανα πίσω και είπα πως δεν με ενδιαφέρουν».
Η λογική δηλαδή ποια είναι; Πορεύομαι έτσι κι αν θέλεις έλα δίπλα μου;
«Τι άλλο θα μπορούσα να πω; Αν θέλουν αν διοικήσουν τον Παναιτωλικό; Τους είχα κάνει παλιότερα, πολύ παλιότερα μια τέτοια πρόταση. Θέλετε να αναλάβετε τον Παναιτωλικό; Ελάτε, όλα πληρωμένα είναι. Αν δεν μπορείτε, τότε μην έρχεστε κόντρα».
panaitolikos (4)
Πρόεδρε τι είναι για σένα ο Παναιτωλικός;
«Τι είναι για μένα ο Παναιτωλικός; Επειδή ο Παναιτωλικός είναι η ομάδα της πόλης μου και από μικρό παιδί πηγαίναμε συνέχεια στο γήπεδο, είχαμε δηλαδή αυτές τις ανησυχίες τις παιδικές και η Κυριακή ήταν γύρω από τον Παναιτωλικό, μου έχει αφήσει αρκετές καλές αναμνήσεις.
Να που στο τέλος όταν βρέθηκα και στο τιμόνι της ομάδας είπα ότι μπορώ να δώσω κάτι παραπάνω από όσα είχαν κάνει οι προηγούμενοι από εμένα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αυτή την στιγμή για εμένα ο Παναιτωλικός είναι ένα κομμάτι από την ιστορία του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.
Ένα κομμάτι από τα καλύτερα, που δίνει στον κόσμο χαρά, οι παλιότεροι έχουν τις αναμνήσεις του. Είναι ένα κομμάτι που ενώνει την περιοχή και προσπαθώ να το κρατήσω σε ένα επίπεδο που να το χαίρομαι και ο κόσμος να το χαίρεται».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ