Νίκη με Κολοβό και τα… λέμε του χρόνου (1-0)

Τη νίκη που επί της ουσίας του εξασφαλίζει την παραμονή του στην κατηγορία βρήκε απόψε (19/2) ο Παναιτωλικός κόντρα στον Ιωνικό, τον οποίο και κέρδισε 1-0.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τον Γκρατερόλ (έκανε ντεμπούτο) στο τέρμα, τους Λιάβα, Μλάντεν, Μαλή, Χουχούμη στην άμυνα, τους Μάρτενσον, Ντίας, Κολοβό στον άξονα, τους Σενγκέλια, Ντουάρτε στα άκρα και τον Κολοβό σέντερ φορ.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μύγα,Τσιγκρίνσκι, Μπουενά, Βαλεριάνο τετράδα στα «μετόπισθεν», τους Αντούνες, Σάκιτς, Φαντιγκά στον άξονα, τους Λοβέρα, Σεμπά στα «φτερά» και τον Μάντζη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Λοβέρα «τράνταξε» το δοκάρι

Σέντρα στο ματς και ο αγώνας απέκτησε από πολύ νωρίς καλό ρυθμό αλλά και «εστίες» έντασης, απόρροια του ότι είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι (στο πρώτο μισό ο ρέφερι Πολυχρόνης έδειξε πέντε κίτρινες). Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να αιφνιδιάσουν και στα πρώτα λεπτά έμεναν ψηλά με σκοπό να πρεσάρουν. Μάλιστα μόλις στο 5′ «άγγιξαν» το γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λοβέρα που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γκρατερόλ και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι πήραν τα «ηνία».

Ο Λιάβας έβγαινε την πλάτης της άμυνας του Ιωνικού

Πλέον κρατούσαν μπάλα, όριζαν το τέμπο αλλά δεν απειλούσαν ουσιαστικά. Μάλιστα οι δύο φάσεις που έβγαλαν ήταν «καρμπόν» όταν ο Μλάντεν έβγαλε τον Λιάβα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά η μεν πρώτη όπου στην εξέλιξή της σκόραρε ο Ντίας είναι ως μη γενόμενη γιατί ο νεαρός μπακ ήταν σε θέση οφ σάιντ, στη δε δεύτερη ο Χουτεσιώτης του είπε «όχι» στο μεταξύ τους τετ α τετ.

Ο Φαντιγκά «πρωταγωνιστούσε» στον άξονα

Μέχρι την ανάπαυλα τα «καναρίνια» είχαν κατοχή στα επίπεδα του 57% και μία παραπάνω τελική (5-4), όμως ο Ιωνικός ήταν εκείνος που παρουσιάζονταν πιο απειλητικός. Οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν στο τρανζίσιον και κυρίως με τον Φαντιγκά δημιουργούσαν πάρα πολλά προβλήματα. Μάλιστα ο νεαρός χαφ που συχνά-πυκνά κινούνταν σαν «10άρι» «φλέρταρε» με το 0-1 στο 20′ μετά από πολύ όμορφη ατομική του ενέργεια, ενώ μία καλή στιγμή κατέγραψε και ο Μάντζης σε στατική μπάλα στο 32′ (ο πορτιέρε των γηπεδούχων απέκρουσε την κεφαλιά του).

Καλύτερος ο Παναιτωλικός, δοκάρι ο Σενγκέλια

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό η εικόνα της αναμέτρησης διαφοροποιήθηκε άρδην. Ο Παναιτωλικός όχι μόνο διατήρησε την κατοχή αλλά πλέον ήταν πιο ουσιαστικός και έβγαζε ενέργεια στο παιχνίδι του. Οι Ντίας, Ντουάρτε έπαιζαν μεταξύ των γραμμών του Ιωνικού, τα «καναρίνια» τους έψαχναν σε κάθετες κινήσεις τους και σε εξέλιξη μίας ανάλογης ο Σενγκέλια άγγιξε το 1-0. Πιο συγκεκριμένα στο 51′ όταν σε απομάκρυνση των φιλοξενουμένων η μπάλα του στρώθηκεκαι εκείνος με ένα όμορφο σουτ την έστειλε στη συμβολή των δοκών.

Πίεζαν οι γηπεδούχοι, το γκολ ο Κολοβός

Το ματς κυλούσε σε ανάλογο τέμπο, οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα, πίεζαν, με τους Κολοβό, Καρέλη έβγαλαν ορισμένες ακόμη «μικροευκαιρίες», ενώ με την πάροδο του χρόνου στην «εξίσωση» της αναμέτρησης μπήκε και ο όρος «διαχείριση». Ομως ο Παναιτωλικός εξακολουθούσε να κρατά τα «ηνία» και η αναμέτρηση παίζονταν ως επί το πλείστον στο μισό του Ιωνικού. Τελικά η υπεροχή των «κυανοκίτρινων» μετατράπηκε σε γκολ στο 74′ όταν ο Μόρσεϊ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καμπράλ, έστρωσε στον Κολοβό και εκείνος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με δύο φορ ο Ιωνικός, τα «καναρίνια» διαχειρίστηκαν τον αγώνα, μεγάλη επέμβαση ο Γκρατερόλ

Πλέον ίσχυαν νέα δεδομένα στον αγώνα. Ο Ιωνικός δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει ψηλά και θέλησε να πιέσει. Με τον Μύγα, κυρίως, από τα δεξιά «έψαξε» «καταστάσεις» για τα καρέ των αντιπάλων του, ενώ μετά την είσοδο του Μάνου έπαιξε με δύο φορ. Ωστόσο δεν δημιουργούσε κάποια ουσιαστική ευκαιρία και η άμυνα των «κυανοκίτρινων» απορροφούσε την όποια πίεση, με μόνη εξαίρεση την τελευταία φάση του ματς! Οπου στο 90’+5′ ο Μύγας ξεχάστηκε στο δεύτερο δοκάρι και σούταρε με δύναμη, όμως ο Γκρατερόλ το «έβγαλε» και κράτησε το 1-0 για τα «καναρίνια».

MVP: Οι Ντίας, Μάρτενσον επειδή στο δεύτερο μισό έτρεξαν πολύ και ήταν ο βασικός λόγος που ο Παναιτωλικός «πήρε» τον άξονα, αλλά και ο Γκρατερόλ για την μεγάλη του επέμβαση στις καθυστερήσεις.

Στο ύψος του: Στο δεύτερο μισό τα μπακ Χουχούμης, Λιάβας ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Μάλιστα ο πρώτος πρέσαρε σωστά τον Καμπράλ στη φάση του 1-0 και έμεινε ψηλά. Μαλής, Μλάντεν «καθάρισαν» στο ίδιο διάστημα τα πάντα στα καρέ τους, αρκετά δραστήριοι και οι Κολοβός, Σενγκέλια.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μασάς. Μπήκε στο φινάλε ώστε να δώσει το… κάτι παραπάνω στον άξονα του Ιωνικού και σε ένα χρονικό σημείο όπου οι γηπεδούχοι είχαν οπιοσθοχωρήσει. Ομως πέρασε απαρατήρητος.

Το «στραγάλι»: Σε ροή αγώνα ακυρώθηκε το γκολ του Ντίας στα πρώτα λεπτά, για οφ σάιντ του Λιάβα που έδωσε την ασίστ στην αρχή της φάσης. Το VAR «συμφώνησε». Στο 33′ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε «μονομαχία» του Μύγα με τον Χουχούμη, αλλά ρέφερι και VAR δεν υπέδειξαν κάτι (η μπάλα βρήκε πρώτα στο σώμα και μετά στο χέρι του αμυντικού των γηπεδούχων). Ο ρέφερι «έχασε» κάρτες,

Η γκάφα: Στη φάση του 1-0 ο Καμπράλ έστρωσε κατά λάθος στον Μόρσεϊ που βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση και έτσι ο μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού μπόρεσε και έβγαλε την ασίστ στον Κολοβό.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ντέρμπι είδαμε στο Αγρίνιο, που σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε στον παράγοντα αποτελεσματικότητα του Παναιτωλικού. Τα «καναρίνια» έκαναν γκολ τις φάσεις τους (11-11 οι τελικές, οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι) και εκμεταλλεύτηκαν το δικό τους καλό ημίχρονο (το δεύτερο).

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ