Οι “μικροί” συνταντήκαν με τον πρόεδρο

Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Π. Παπαϊωάννου, ενημέρωσε κατά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου, με προέδρους και εκπροσώπους ομάδων της Super League 1, ότι επιθυμεί να είναι ο νέος πρόεδρος της Super League 1 στις εκλογές που θα γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα.Σ

τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Ε.Π.Ο. μετείχαν οι  Αχιλλέας Μπέος (ΠΑΕ Βόλος), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Γιώργος Σπανός (Ατρόμητος), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Λαμία), Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννενα), Μηνάς Λυσάνδρου (ΟΦΗ).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ “στη συνάντηση ζητήθηκε από την Ε.Π.Ο. η τροποποίηση του άρθρου 14.2 του Πειθαρχικού Κώδικα ούτως ώστε να ευθύνεται για τυχόν επεισόδια όχι αναγκαστικά ο γηπεδούχος, αλλά και η ομάδα της οποίας οι φίλαθλοι προκάλεσαν «εν τοις πράγμασιν» τα επεισόδια αυτά.

Ζητήθηκε, επίσης, από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 να καθιερωθεί συνολικά και με την αντίστοιχη ποινολόγηση κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, την UEFA, την ολιστική μελέτη και το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. Η Ε.Π.Ο. δέχθηκε το αίτημα αυτό.

Τέθηκαν, τέλος, θέματα οικονομικής φύσεως, τα οποία θα αντιμετωπισθούν στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. τον επόμενο μήνα.

”Ο πρόεδρος της ΕΠΟ συμφώνησε στο θέμα της υποχρεωτικής κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και στην επιβολή ποινής για όσους αρνηθούν, όμως ήδη ο Ολυμπιακός και Άρης υπέγραψαν φέτος για τρία χρόνια σε Cosmote και Nova αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός είναι κατά της υποχρεωτικής κεντρικής διαχείρισης και ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε κάθε ομάδα να διαπραγματεύεται μόνη της το τηλεοπτικό της συμβόλαιο.

Πηγή: soccerplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ