Οι μικρομεσαίοι ψάχνουμε λύσεις μόνοι μας

Συνέντευξη στο Libero FM έδωσε ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας.

Για τη δικαστική περιπέτεια της ομάδας:

«Επηρέασε πολύ. Όταν μπλέκει κανείς με δικαστήρια και νόμους με πολλές και διαφορετικές ερμηνείες πρέπει να είναι ανήσυχος».

Για την πορεία του Παναιτωλικού:

«Πήγαμε καλά, είχαμε καλή πορεία θα μπορούσαμε και καλύτερα. Υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα. Σε γενικές γραμμές παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και δεν καταλήξαμε σε μπαράζ με την ψυχή στο στόμα. Ο κ. Αναστασίου και το τιμ του έχουν κάνει καλή δουλειά. Εύχομαι να συνεχίσουν και να πάνε καλύτερα. Χωρίς να έχουμε κάνει τεράστιες αλλαγές κατάφερε να κάνει τους παίκτες να παίξουν καλύτερα».

Για το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός έχει παρουσιαστεί καλύτερος με Έλληνες προπονητές:

«Είναι αλήθεια. Ο κάθε προπονητής έχει βέβαια το δικό του στυλ αλλά καλά πάμε ως τώρα. Έχουμε αρκετά χρόνια στη Super League με τα καλά και τα λιγότερο καλά».

Για το αν σκέφτεται την διάδοχη κατάσταση και την αποχώρηση από τα «ηνία» της ομάδας:

«Κοιτάξτε, δεν είναι κάτι που έρχεται και φεύγει. Το έχω στόχο πολλά χρόνια, από όταν είχα μπει στο ποδόσφαιρο έλεγα 3-4 χρόνια θα καθίσω. Να μπει σε ένα δρόμο η ομάδα, να βρεθούν ντόπιοι να συνεχίσουν. Πέρασαν πολλά περισσότερα χρόνια, 17. Είχε και καλά χρόνια, δεν ήταν μόνο προβλήματα. Το ποδόσφαιρο δίνει και συγκινήσεις που δεν έχουν να κάνουν με τα χρήματα και την κούραση. Και τώρα λέω ότι πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος να συνεχίσει. Περνάνε και τα χρόνια τα δικά μου. Καιρός είναι να αναλάβει κάποιος άλλος και να κάνει ακόμα κάτι καλύτερο. Τα τελευταία χρόνια αυτό νιώθω».

Για τις ανισότητες και τα προβλήματα που υπάρχουν στη Super League υπογράμμισε:

«Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Θα μπορούσε να κάνει κάποιος μία εταιρεία που και να σταθεί στα πόδια της με δικά της μέσα και να αποδίδει. Αν μπορούσαμε οι ιδιοκτήτες να συνεννοηθούμε δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα, το ποιος θα αναλάβει μετά. Θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη ροή. Να βγαίνουν χρήματα. Το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να είναι επικερδής επιχείρηση. Για αυτό φταίμε εμείς οι ίδιοι. Θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη συνεννόηση».

Για την συνάντηση με τον κ. Μπαλτάκο και την κεντρική διαχείριση:

«Δεν ήμασταν όλες οι ομάδες στη συνάντηση. Ήμασταν επτά. Η όγδοη (σ.σ.: Λεβαδειακός) δεν ήρθε για λόγους καθαρά προσωπικούς. Έχουμε φτάσει στο σημείο οι μικρομεσαίοι να ψάχνουμε λύσεις μόνοι για μας. Εμείς έχουμε και τα οικονομικά που οι μεγάλοι δεν τα έχουν. Έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα, καλύτερα τηλεοπτικά. Μπορεί να λέμε ότι είμαστε συνεταιρισμός αλλά δεν λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο. Δεν βοηθιόμαστε μεταξύ μας. Όχι να πάρουν οι μικροί από τους μεγάλους. Να κερδίσουν όλοι κάτι παραπάνω από μία αγορά που θα μπορούσε να δώσει κι άλλα».

Για το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή:

«Δεν μπορεί να γίνει από φέτος, ακόμη κι αν αποφασιστεί. Όπως μας είπε ο κ. Μπαλτάκος μπορεί να γίνει μετά το 2023, πρέπει να περάσει ένας χρόνος. Θα δώσει μεγάλη ώθηση, θα σταματήσουν τα προβλήματα που κάνουν το ποδόσφαιρο μη ανταγωνιστικό. Το πρακτικό κομμάτι, το πώς θα γίνει, θα έρθει μετά. Θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις. Αρκεί αν υπάρχει καλή θέληση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει από όλες τις ομάδες. Όταν με την πειθώ δεν γίνεται κάτι αν ο κανονισμός αλλάξει ίσως γίνει κάτι. Μόνο η πρώτη κατηγορία της Ελλάδας δεν έχει κεντρική διαχείριση. Και είναι πρόβλημα και για τον κόσμο που οι μισές ομάδες είναι στην Cosmote και οι άλλες στη Nova».

Για την Super League 2, τη δομή του πρωταθλήματος και τη χρησιμότητα των Play Outs:

«Είχε δυνατότητα να ανέβει και δεύτερη ομάδα από την δεύτερη κατηγορία. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια ενίσχυση με αντίστοιχα τηλεοπτικά στη Super League 2. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Οι δύο ομάδες που θα ανέβουν, όταν ανέβουν, χωρίς σοβαρό επενδυτή πίσω τους θα έχουν προβλήματα. Ομάδες χωρίς λεφτά, χωρίς σιγουριά για τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αυτό δεν είναι σοβαρή εικόνα. Στα Play Offs και Outs τα είδαμε όλα. Αρχικά ίσως είχε κάποια συγκίνηση κι ενδιαφέρον. Όταν όμως υπάρχουν βαθμολογικές διαφορές μεγάλες χάνουν το νόημά τους. Θα συζητηθεί και θα δούμε πού θα καταλήξουμε».

Για τον Κλάτενμπεργκ και το πώς λειτουργούν οι «μεγάλες» ομάδες:

«Δεν ξέρω που θα καταλήξει. Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν ρωτιόμαστε οι «μικροί» καθόλου. Αποφάσισαν οι μεγάλοι να φέρουν τον Κλάτενμπεργκ. Δεν μας έπεσε λόγος. Αποφάσισαν να φέρουν ξένους διαιτητές. Μας είπαν πάλι δεν χρειάζεστε εσείς. Έχουμε δύο ταχύτητες μέσα στην ίδια Λίγκα. Οι άλλες ομάδες πέραν των μεγάλων δεν ρωτιούνται καν. Προσπαθούμε να αντιδράσουμε και για αυτό κάνουμε αυτές τις κινήσεις. Με τους μεγάλους δεν βρίσκουμε λύση. Είναι κρίμα να είμαστε στην ίδια Λίγκα. Να έχουμε τα ίδια προβλήματα και να θεωρούμαστε ομάδες δεύτερης κατηγορίας».

Τέλος ερωτήθηκε για την… πολυπόθητη ευρωπαϊκή έξοδο:

«Πάντα υπάρχει στο μυαλό μας. Παλεύουμε να μπούμε στην εξάδα. Δεν βγήκε μέχρι τώρα. Κάποια στιγμή θα γίνει».

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ