Οι πρώτες σκέψεις για το ρόστερ

Τα δεδομένα γύρω από το ρόστερ του Παναιτωλικού ανέλυσε η ιστοσελίδα gazzetta.gr.

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Το «τρένο» της Ευρώπης προσπέρασε τον Παναιτωλικό στη Λάρισα και πλέον τα «καναρίνια» στρέφουν την προσοχή τους στον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν. Οσο βέβαια αυτός είναι εφικτός, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί. Τόσο στο τηλεοπτικό τοπίο, όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Ας δούμε μία αρχική εκτίμηση που υπάρχει για το τι μέλλει γενέσθαι γύρω από το υπάρχων ρόστερ και τις πρώτες σκέψεις ενόψει του καλοκαιριού.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Ο Κυριακίδης (24/0) έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν και τα «καναρίνια» ξεκινάνε από τον άσο σε στερεές βάσεις. Οι νεαροί Σταματόπουλος, Κουσιάδης περιμένουν την ευκαιρία τους καθώς τους «πιστεύουν», ενώ υπάρχει και ο Τσέναμο (3/0). Οτι και αν αποφασίσει ο 38χρονος, η πόρτα του Παναιτωλικού θα είναι για εκείνον πάντα ανοικτή. Ετσι ενδέχεται να τον δούμε σε άλλο πόστο.

ΔΕΞΙΑ ΜΠΑΚ
Τον χρόνο, ως επί το πλείστον, μοιράστηκαν οι Μαρινάκης (26/0), Μύγας (10/0). Οι συμμετοχές βγαίνουν παραπάνω γιατί ο πρώτος έπαιξε πολλές φορές και στην άλλη πλευρά. Μάλιστα συγκαταλέγεται στις «αποκαλύψεις» της σεζόν και έχει συμβόλαιο και για του χρόνου. Ο δεύτερος δεν μένει ελεύθερος, αλλά εσχάτως δεν παίζει πολύ, όχι φυσικά για οικονομικούς λόγους (πρόσφατα ακούστηκε το ‘καφενειακό΄ ότι δεν αγωνίζεται επειδή έχει μπόνους συμμετοχών 500 ευρώ ανά ματς). Υπό αυτές τις συνθήκες, αν έρθει για εκείνον κάποια πρόταση (παραμένει σε μία καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και έχει παραστάσεις), ενδέχεται να παραχωρηθεί. Ετσι ίσως σε αυτή τη θέση να υπάρξει προσθήκη κάποιου παίκτη.

ΣΤΟΠΕΡ
Πολλά θα ξεκαθαρίσουν ανάλογα με το αν θα υπάρξουν προτάσεις για τους Μιχάι (23/0), Χαντάκια (12/1). Εκεί είναι ο «βαρόμετρο» της υπόθεσης. Ο Αργκους (4/0) που ήρθε τον Γενάρη έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, ενώ υπάρχει και ο άτυχος – ξανά – Ροντρίγκες (12/0). Τα προβλήματα τραυματισμών που κατά καιρούς προέκυψαν για τον τελευταίο, ίσως αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για το μέλλον του. Μία αλλαγούλα στους κεντρικούς αμυντικούς, κατά πάσα πιθανότητα θα την έχουμε.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΚ
Οι «κλασικοί» Τσοκάνης (14/1), Ρότσα (15/0) μοιράστηκαν τον χρόνο, μαζί με τον Μαρινάκη, ενώ υπάρχει και ο μικρός Παρράς (1/0) που παίζει όλη την πλευρά. Ο πρώτος δείχνει φέτος πολύ βελτιωμένος, ενώ έχει αγωνιστεί και σε πολλές άλλες θέσεις. Μένει ελεύθερος και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας παίκτης που χρειάζεται κάθε ομάδα, αφού προσφέρει λύσεις. Ο Πορτογάλος και ο νεαρός έχουν συμβόλαιο και για του χρόνου. Αν μείνει ο Τσοακάνης, ενδέχεται να μην υπάρξουν αλλαγές.

«ΑΞΟΝΑΣ»
Ως επί το πλείστον εκεί είδαμε το «δίδυμο» των Μπεχαράνο (20/0), Μάρκος Πάουλο (25/1). Αμφότεροι τα πήγαν καλά και ως μόνο «μείον» μπορεί να χαρακτηριστεί οι πολλές κάρτες που πήραν. Ο Βολιβιανός μένει ελεύθερος, αλλά υπάρχει εκατέρωθεν καλή διάθεση παραμονής. Ως μπακ απ τους είδαμε κυρίως τους Μπράβο (12/0), Βασιλούδη (8/0). Ο Αργεντινός ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς και δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Μένει ελεύθερος και υπάρχουν πιθανότητες να αποχωρήσει. Ο νεαρός αντίθετα παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Υπό αυτές τις συνθήκες αναμένεται η προσθήκη ενός κλάσικού «εξαριού». Α, στην εξίσωση του άξονα θα μπει σταδιακά και ο νεαρός Νταλακούρας (1/0).

«ΔΕΚΑΡΙΑ»
Ο Μάζουρεκ (23/3) μόλις βρήκε τα πατήματά του έδειξε την αξία του και θα φύγει μόνο αν υπάρξει μία καλή πρόταση (βρίσκεται στο «στόχαστρο» αρκετών ομάδων της Λατινικής Αμερικής). Τον Γενάρη αποκτήθηκε ο Ιταμπέλ (4/0) με γνώμονα την επόμενη σεζόν και επί της ουσίας τα «καναρίνια» έχουν κλείσει σε αυτή τη θέση.

ΑΚΡΑΙΟΙ
Υπάρχουν «μέτωπα» στα «φτερά» του Παναιτωλικού. Ο Ντίας (26/5) που πολλές φορές έπαιξε και στην κορυφή της επίθεσης έχει συμβόλαιο, όπως και ο Κλέσιο (23/1) που αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν σε πολλές θέσεις. Ο λίγος χρόνος όμως που έχει πάρει ο Μοζαμβικανός το τελευταίο διάστημα, ενδέχεται να σημαίνει «κάτι» για το μέλλον του στην ομάδα. Ανοικτό είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τον Γουίλιαν (6/1) ύστερα από το θέμα που προέκυψε με το διαβατήριό του (δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση), ενώ για τον Ρόσα (26/6) το πλαίσιο είναι πιο σύνθετο. Η περίπτωση του Βραζιλιάνου μοιάζει και η πιο περίπλοκη (υπάρχει οψιόν κτλ), αλλά ακόμη δεν έχει κριθεί κάτι. Ετσι ανάλογα με τις αποχωρήσεις θα υπάρξουν και αντίστοιχες προσθήκες. Πάντως φαίνεται πως πάμε για μία τουλάχιστον. Παράλληλα θα παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής ο νεαρός Γιαννιώτης (6/0), που τον έχουμε δει και ως μπακ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Ο Μοράρ (22/8) τα πήγε πολύ καλά και εκτός από «εκτελεστής» είναι και παίκτης που δημιουργεί. Η παρουσία του ενδέχεται να φέρει πρόταση στην ομάδα, τη στιγμή που θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει ακόμη μία προσθήκη φορ, με άλλα όμως χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Η συνεργασία με τον Τραϊανό Δέλλα εκπνέει στο φινάλε της σεζόν, αλλά από καιρό φαίνεται πως έχει μπει το νερό στο «αυλάκι» για την ανανέωσή της. Ο «Κολοσσός» τα πήγε καλά και αν δύναται μία εκτίμηση, σε ποσοστό 95% θα είναι και του χρόνου στον «κυανοκίτρινο» πάγκο.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ