Ο Αριγίμπι στέλνει μήνυμα

Ο Γκμπόλι Αριγίμπι στέλνει μέσω του gazzetta.gr ένα γράμμα σε όλους μας, ώστε να αντιληφθούμε πως ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Η ανθρωπότητα θρηνεί ακόμη ένα θύμα στον βωμό των φυλετικών διακρίσεων, καθώς ο Τζορτζ Φλόιντ έχασε πρόσφατα τη ζωή του στη Μινεάπολη και η σπίθα της οργής βύθισε τις ΗΠΑ σε έναν κυκεώνα ταραχών και επεισοδίων.  Το ποδόσφαιρο αντιστέκεται, σε όλο τον κόσμο όλοι με μία φωνή λένε «όχι στον ρατσισμό», ενώ την ίδια στιγμή τα social media κατακλύζονται από μηνύματα συμπαράστασης προς την οικογένεια του εκλιπόντος και οργής εναντίον όσων υποδαυλίζουν και υιοθετούν ρητορική μίσους και διαχωρισμών.  

Το gazzetta.gr φιλοξενεί σήμερα το γράμμα του Γκμπόλι Αριγίμπι προς όλους μας και καλούμαστε να ακούσουμε προσεκτικά τι λέει ο 25χρονος μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού. Γεννημένος στο Αρλινγκτον της Βιρτζίνια και με καταγωγή από τη Νιγηρία, ξέρει όσο λίγοι ποιο είναι το «αντίδοτο» στην αρρώστια του ρατσισμού. Η σωστή ενημέρωση, ώστε να απαλειφθούν μια για πάντα οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ μας. 

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήριά στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και σε όσους έχουν υπάρξει αποδέκτες κάθε μορφής αδικίας ή ρατσισμού. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις πως υπάρχει ρατσισμός στη κοινωνία του σήμερα. Ως αθλητής και ένας άνθρωπος που βρίσκεται στη δημοσιότητα θέλω να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου, ώστε οι άνθρωποι να μορφωθούν και να ενημερωθούν για να μην διακατέχονται από προκαταλήψεις και αισθήματα βίας. Είμαστε όλοι άνθρωποι και το χρώμα του δέρματός μας δεν μας κάνει πιο σημαντικούς από κάποιον άλλον. Για αυτό πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και να στείλουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα, ώστε όλος ο κόσμος να μάθει πως δεν υφίστανται μεταξύ μας διακρίσεις».      

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ