«Ο Κάμπαξης ήταν μισθοφόρος»

Αστραψε και βρόντηξε ο Φώτης Κωστούλας, κατά του «ρέφερι» Κάμπαξη ο οποίος έγραψε… ιστορία με τα σφυρίγματά του σε ένα ματς με τον Λεβαδειακό το 2014. Όπου «έσφαξε» τον Παναιτωλικό και τον «καταδίκασε» σε ήττα με 2-1. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας κατέθεσε το πλαίσιο της δίκης της «Συμμορίας» στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η οποία και ερευνά την υπόθεση. «Ο διαιτητής ήταν μισθοφόρος και θεωρώ ότι δεν το έκανε μόνος του. Ήταν σε εσωτερική υπηρεσία, κληρώθηκε ξεκάθαρα για να κάνει αυτό που έκανε. Για μας ήταν ένας κρίσιμος αγώνας και ο διαιτητής έκανε εσκεμμένα λάθη απο το πρώτο λεπτό. Όλος ο αγώνας ήταν μια προσπάθεια του να σταματάει τις δικές μας επιθέσεις και να προωθεί την άλλη ομάδα. Μέχρι το 90’ προηγούμασταν με 1-0 και έκανε τα αδύνατα δυνατά στο τέλος του παιχνιδιού για να κερδίσει ο Λεβαδειακός. Έδωσε ανύπαρκτο φάουλ στο 90’ και πέναλτι στο 96’, ένα πέναλτι που δεν πέναλτι. Την άλλη μέρα όλος ο αθλητικός τύπος έγραφε για παραχάραξη αγώνα. Κυνηγηθήκαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πάρει τον αγώνα ο Λεβαδειακός», είπε αρχικά.

Και συνέχισε. «Στο ‘90 έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκάλο χωρίς καν να έχει κάνει φάουλ και σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο από το οποίο προήλθε το γκολ. Με το ζόρι μας αφαίρεσαν τρεις βαθμούς. Ο Κάμπαξης δεν το έκανε μόνος του. Ο διαιτητής χωρίς δέλεαρ δεν θα έβαζε σε κίνδυνο την καριέρα του. Θεωρώ ότι είχε δόλο στο συγκεκριμένο αγώνα και ότι το έκανε για λογαριασμό του Κομπότη».


Μετά απάντησε σε ερωτήσεις της έδρας και αν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Βεβαίως είναι κοινή αυτή η αίσθηση για τον κ. Κομπότη στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο διαιτητής έμεινε εκτός αγώνων μετά». Για τα κριτήρια με τα οποία διαφοροποιείται ένας κακός επαγγελματίας από έναν που όπως είπε κάνει εσκεμμένα λάθη, σχολίασε ότι «ο κακός διαιτητής κάνει λάθη και προς τις δύο ομάδες. Στη δεύτερη περίπτωση σφυρίζει ανήθικα και χωρίς σταματημό υπέρ μίας ομάδας. Αυτά τα λανθασμένα σφυρίγματα ήταν τρανταχτά».
Εκ των συνηγόρων υπεράσπισης τον ρώτησαν γιατί ανακάλεσε ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και ήταν ξεκάθαρος. «Ανακάλεσα με το μαχαίρι στο λαιμό γιατί αλλιώς θα έχανε βαθμούς η ομάδα. Δεν θα έπαιρνα μόνο εγώ ποινή. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ανακαλούσε».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ