Ο ΟΦΗ που πούλησε τις 6 και οι άλλοι

Με… αίμα όλα δείχνουν ότι θα «πληρώσουν» οι πιο αδύναμες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες την επανάσταση, που επιχείρησαν εδώ και μήνες. Μια επανάσταση που αν πετύχαινε ίσως καλυτέρευε αυτό το κακό ελληνικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1, που κατρακυλά σε όλα τα επίπεδα εξαιτίας της τακτικής και των επιλογών των ισχυρών – μεγάλων ΠΑΕ…

Αναφερόμαστε σ’ ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που χάνει συνέχεια θέσεις στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και στο οποίο βλέπουμε ελάχιστους έως καθόλου  Έλληνες παίκτες να αγωνίζονται. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των ομάδων μας μειώνεται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όταν συμμετέχουν συνήθως ο αποκλεισμός έρχεται από τους πρώτους αγώνες. 

Ταυτόχρονα η Πολιτεία, δυστυχώς, τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια κάνει deal μόνο με τις ισχυρές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και έτσι έχουμε το φαινόμενο λιγότερο εμπορικές ΠΑΕ κυρίως της επαρχίας, αλλά και της SL2 να κινδυνεύουν με αφανισμό! Τρανό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει σήμερα στην SL2, όπου έγινε αναδιάρθρωση για να βολευτούν (εκτός των άλλων…) και οι  ομάδες Β’ των μεγάλων εμπορικών συλλόγων, δηλαδή, να αγωνίζονται και αυτές στην Β’ Εθνική και παράλληλα πολλές ομάδες να αδυνατούν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα…

Ο υφυπουργός Αθλητισμού νομοθέτησε κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά της SL2 και… ξέχασε (προφανώς εσκεμμένα) να πράξει το ίδιο και στην SL1! Αλλά αυτό είναι «φυσιολογικό» για όλους αυτούς, καθώς η Πολιτεία κάνει deal μόνο με τους μεγάλους!

Είναι χρήσιμο όμως να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στην «επανάσταση» των μικρομεσαίων ομάδων της SL1, όπου οι τρεις μεγάλες εμπορικές ομάδες κορόιδευαν συστηματικά για ένα χρόνο ολόκληρο τον συνεταιρισμό ότι δήθεν θέλουν την κεντρική διαχείριση (για να είμαστε απόλυτα ακριβείς ο Ολυμπιακός ποτέ δεν είπε ότι τη θέλει και ήταν πιο ειλικρινείς εν αντιθέσει με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που πουλούσαν φούμαρα…). Έτσι τώρα που ήρθαμε στην κρίσιμη περίοδο οι ίδιοι μεθοδεύουν και κρύβονται με τις οργανωμένες αποχές για να μην υπάρχει απαρτία στις συνελεύσεις προκειμένου να μην επιτευχθεί κεντρική διαχείριση. Αυτοί την πολεμούν για να επιτύχουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να οδηγήσουν σε… σφαγή τις μικρότερες εμπορικές ομάδες και να τις αναγκάσουν να μπουν στο πρωτάθλημα με χαμηλό τηλεοπτικό συμβόλαιο, αφού με τον τρόπο τους έχουν πάρει τα χρήματα αυτοί.

Με προσχηματικούς λόγους δήθεν επί μήνες ζητούσαν από τους μικρούς προτάσεις, μελέτες, για να πειστούν. Ο πραγματικός βασικός τους στόχος ήταν όμως να πάρουν τα αυξημένα συμβόλαια τους μόνοι τους! Παράλληλα ο ΟΤΕ αφού είχε πάρει τις κατάλληλες κατευθύνσεις φρόντισε να προσφέρει αύξηση στις αποδοχές των μεγάλων εμπορικών συλλόγων (Παναθηναϊκό και ΑΕΚ συγκεκριμένα τις οποίες και ανακοίνωσε ήδη), να κάνουν τα συμβόλαια μαζί τους, προσφέροντας κάποια εν αντιθέσει ελάχιστα ψίχουλα απαξιώνοντας στο συνασπισμό των έξι ομάδων (Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός, ΝΠΣ Βόλος, Ιωνικός). 

Μετά από όλα αυτά όμως ήρθε η ώρα να κωδικοποιήσουμε το παρασκήνιο που έχει προηγηθεί μέχρι τώρα:

1)Ομάδες που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο σήμερα και που συνεργάζονται με τους τηλεοπτικούς παρόχους, μεθόδευσαν μαζί τους στο πως θα πετύχουν οι πάροχοι καλύτερους όρους για τους παρόχους, προσφέροντας λιγότερα χρήματα στις μικρομεσαίες ποδοσφαιρικές ομάδες.

2)Υπάρχουν ιδιοκτήτες ΠΑΕ, όπως ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ, ο οποίος αρχικά τάχθηκε υπέρ της Κεντρικής Διαχείρισης και συνυπέγραψε μαζί με τις άλλες ομάδες που διεκδικούν κάποιο συμβόλαιο, αλλά στη συνέχεια δεν υπήρξε ειλικρίνεια με την επίφαση ενός δήθεν project. Έτσι ο εκπρόσωπος του Λυσάνδρου πήγε στον ΟΤΕ, όπου η πολύ καλή φιλική σχέση τον εκπρόσωπο του παρόχου Μιχαλάκη και πέτυχε να πάρει 350.000 ευρώ παραπάνω από τους άλλους «6» με συνέπεια εύλογα οι υπόλοιποι να θεωρούν ότι τους… πούλησε! Μοιραία, λοιπόν, οι «6» θεωρούν ότι οι Κρητικοί έπαιξαν ρόλο… δούρειο ίππου εναντίον των συμφερόντων των υπόλοιπων μικρομεσαίων, εναντίον της κεντρικής διαχείρισης και υπέρ των μεγάλων εμπορικών ομάδων. Δεν είναι διόλου τυχαίο εξάλλου ότι ο ΟΦΗ συντάσσεται μαζί με τον Άρη στη συμμαχία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ που στήνουν μη απαρτία στις γενικές συνελεύσεις της διοργανώτριας… 

3)Έχουμε όμως και απειλές προς μικρομεσαίες ομάδες και για τα ελάχιστα χρήματα (σε σύγκριση με τον τζίρο) που παίρνουν οι ομάδες από το στοίχημα, κάτι θετικό που έχει δικαίως πιστωθεί στον Αλαφούζο που τα εξασφάλισε, χρήματα, τα οποία όμως θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με τα κέρδη των στοιχηματικών εταιριών και των τεράστιων φόρων, που προκύπτουν από το ποδοσφαιρικό προϊόν χάρη στις ΠΑΕ.

4) Υπάρχουν και προδότες, έναν τέτοιο εξάλλου περιμένουν οι μεγάλοι στις επόμενες συνελεύσεις για να ρίξουν τους μικρομεσαίους στο… καναβάτσο.

5) Όπως υπάρχουν και οι διπλοί πράκτορες, οι οποίοι είναι με την μία πλευρά αλλά συνομιλούν και παίζουν στην ουσία το… παιχνίδι της άλλης πλευράς! 

6) Υπάρχουν επιπλέον και οι λαγοί,οι οποίοι αφού καταλαμβάνουν θέσεις κλειδιά ή άλλα επιτελικά – νομικά πόστα εξαγγέλλοντας Κεντρική Διαχείριση και άλλα χρήσιμα πράγματα, στη συνέχεια εξυπηρετούν συμφέροντα αποκλειστικά των ομάδων, στις οποίες είναι υπάλληλοι! Εκτελούν τις οδηγίες του αφεντικού τους και λειτουργούν εις βάρος των άλλων ομάδων και όταν δεν μπορούν να περάσουν τα θέματα που τους ενδιαφέρουν, απειλούν κιόλας!

7) Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση με νεότερο ρεπορτάζ να σας αναφέρουμε και ονόματα για το ποιος είναι ποιος… Και για την ΕΠΟ δεν μιλάμε γιατί κάνει ό,τι τις λένε οι μεγάλοι, όπου τον πρώτο λόγο εκεί ως γνωστόν με την παρούσα κατάσταση τον έχει η ΑΕΚ…

Πηγή: a-sports.gr Δ. Δημητρίου

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ