Ο Πάουλο άλλαξε την ιστορία

Η 20η Μαρτίου 2016 ήταν σταθμός στην ιστορία των αναμετρήσεων Παναιτωλικού και ΑΕΚ. Οι κυανοκίτρινοι δεν είχαν ούτε ισοπαλία σε αγώνα πρωταθλήματος με την Ένωση. Μόνο ήττες μετρούσαν και δεν είχαν σημειώσει ούτε ένα γκολ! Ήττες και μόνο ήττες είχαν και όσες φορές τη συνάντησαν στο κύπελλο. Εκείνο το απόγευμα ο Μάρκος Πάουλο γύρισε τη σελίδα, οι αποτυχίες έμειναν στο παρελθόν και έκτοτε υπάρχουν μόνο επιτυχίες. Με γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναιτωλικός νίκησε (για πρώτη φορά στην ιστορία του) την ΑΕΚ!

Στις 4 Ιανουαρίου 2017 οι ομάδες συναντήθηκαν στο ΟΑΚΑ για την 1η αγωνιστική που είχε αναβληθεί το καλοκαίρι. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού, ο οποίος αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις. Το 0-0 μπορούσε κάλλιστα να γίνει και 0-1, αν ο Κλέσιο σε δύο ανεπανάληπτα τετ-α-τετ, έβρισκε στόχο.

Δύο βδομάδες αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου 2017, για τη 16η αγωνιστική πλέον, έγινε (με καταρρακτώδη βροχή) η συνάντηση των δύο ομάδων στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με πέναλτι του Μαρκόβσκι στο 12′ και ο διαιτητής Παπαπέτρου δεν έδωσε ένα ακόμα εξόφθαλμο. Η ΑΕΚ ανέτρεψε το σκορ με Αλμέιδα στο 22′ και Γαλανόπουλο στο 33′. Ούτε τότε κατάφερε να επανέλθει στις νίκες… Ένας πρώην δικός της, ο Γρηγόρης Μάκος σκόραρε στο 55′ και στο 82′ και ο Παναιτωλικός πανηγύρισε μια πολύ – πολύ μεγάλη επιτυχία, σε ένα κομβικό χρονικό σημείο του πρωταθλήματος. Λίγες μέρες πριν έφυγε ο Ματζουράκης και μετά το ματς ήρθε ο Χάβος. Ήταν η μοναδική νίκη των καναρινιών τον Γενάρη, μήνας που ήταν φορτωμένος με αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου.

Σε δύο εικοσιτετράωρα από τώρα ΑΕΚ και Παναιτωλικός θα βρεθούν ξανά απέναντι. Με την ελπίδα ότι η ιστορία θα γραφεί στη σελίδα που γύρισε ο Πάουλο, τον Μάρτη του ’16…

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ