Πέρασε η κεντρική σύμβαση

Ήττα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Δ.Σ. της Λίγκας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών από τη σεζόν 2023-24.

Σημαντική εξέλιξη στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Superleague Interwetten καθώς ένα πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου πρόκειται να λάβει σάρκα και οστά. 

Με μεγάλη πλειοψηφία και συγκεκριμένα με ψήφους 12-2 οι ομάδες αποφάσισαν να μπει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 2023-24. Νωρίτερα εξάλλου δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού στην πλειονότητά τους οι ομάδες δεσμεύονται με διετή συμβόλαια μετά τις τελευταίες συμφωνίες τους με Nova και Cosmote TV.

Μοναδικές ομάδες που ψήφισαν κατά ήταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που είχαν ταχθεί εναντίον της κεντρικής διαχείρισης και στην πρόσφατη ΓΣ της ΕΠΟ, όταν κλήθηκαν να ψηφίσουν την ολιστική μελέτη. 

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια βάσει των οποίων θα μοιράζονται τα χρήματα, είναι η βαθμολογία και η ισομέρεια, η εμπορικότητα των ομάδων η οποία θα μετρηθεί από τρεις εταιρείες που θα κάνουν τον σχετικό έλεγχο, ωστόσο ενδέχεται να μπουν κι άλλα κριτήρια, κάτι που θα αποφασιστεί εκ των υστέρων. 

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε ότι το θέμα της κεντρικής διαχείρισης προχώρησε εκβιαστικά και καταχρηστικά από κάποιες ομάδες, εννοώντας πιθανότητα τους έξι “μικρούς” που μέχρι πρότινος ήταν άστεγοι, τονίζοντας πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να ρίξει αυτή την απόφαση. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στη ΓΣ της Λίγκας ψηφίστηκε ομόφωνα και η προκήρυξη του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι και οριστικά θα γίνει η σέντρα στις 11 Σεπτεμβρίου. 

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ