Περνάνε πράγματα πάνω από το κεφάλι μας

Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στον Θάνο Μπλούνα μίλησε ο Φώτης Κωστούλας. Μεταξύ άλλων είπε:

Για την υποχρεωτική κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων:

“Ο κ. Μπαλτάκος είχε κατανόηση. Ήξερε το θέμα. Η θέση του ήταν ότι η κεντρική διαχείριση πρέπει να περάσει για να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όταν η μία ομάδα έχει υψηλά έσοδα και μεγάλο μπάτζετ και οι άλλες μικρό. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που δεν υπάρχει κεντρική διαιχείριση. Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα του ποδοσφαίρου μας…”

Για την οικονομική σχέση Super League – ΕΠΟ:

“Ξέρουμε τις ανάγκες της ΕΠΟ και ότι ο βασικός χρηματοδότης της είναι η Super League. Σε κάποια πράγματα, όμως, όπως στα παράβολα και στις ενστάσεις υπάρχουν υπερβολές. Είναι σα μια έξτρα φορολόγηση. Ως ομάδες έχουμε τα ίδια τέλη παρότι εισπράττουμε διαφορετικά ποσά. Είναι ένα μεγάλο ποσό αυτό που δίνουν κάθε χρόνο οι ομάδες στην ΕΠΟ, 50 – 60 χιλιάδες ευρώ…”

Για την υποψηφιότητα Παπαϊωάννου στη Super League:

“Είπε ότι θέλει να αναλάβει την προεδρία. Είχαμε συναντήθει (σ.σ. οι εκπρόσωποι των “μικρομεσαίων” της Super League) την ημέρα της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ και είχαμε συμφωνήσει να μπει πρόεδρος από τις μικρές ομάδες. Περνάνε πράγματα πάνω από το κεφάλι μας. Χαρακτηριστικό είναι η επιλογή του Κλάτενμπεργκ που έγινε μόνο από τους BIG-4 και όχι από όλες τις ομάδες. Το να αποφασίζουν οι τέσσερις μεγάλοι έφτασε στο τέλος του. Είμαστε διαφορετικές ομάδες. Η συνεργασία εντός συνεταιρισμού δε λειτουργεί πολύ καλά.”

Για την επαγγελματική διαιτησία:

“Όλοι είμαστε υπέρ, αρκεί να ξέρουμε τους όρους.”

Για το αίτημα της Super League 2 να προβιβάζονται απευθείας δύο ομάδες: 

“Δε θα έπρεπε να είναι τόσες πολλές οι ομάδες στη Super League 2. Θα μπορούσε να είχε κερδίσει η Βέροια τη Λαμία και να είχε ανέβει. Αν οι ομάδες στη Super League 1 γίνουν 16 θα μπορούσε να υποβιβάζονται απευθείας οι δύο τελευταίες και να προβιβάζονται οι δύο πρώτες. Τώρα είμαστε στριμωχτά. Υπάρχουν άλλοι που είναι υπέρ των 14 και των 12 ομάδων. Με 16 ομάδες θα συνέλθει το ποδόσφαιρο…”

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ