Πλευρά Κορνέλιους: «Το πόρισμα εισηγείται απαλλαγή του παίκτη, μια απόφαση για χειραγώγηση θα είναι στίγμα»

Εκτός του Παναιτωλικού ως ομάδα, αλλά και του Χρήστου Κουτσοσπύρου, πρώην γενικού αρχηγού του που στοιχημάτισε στην κάρτα του Ντέρεκ Κορνέλιους και για αυτό υπάρχει εισήγηση για υποβιβασμό του club και δικής του τιμωρίας, στην αποψινή (30/5) εκδίκαση της υπόθεσης εκπροσωπήθηκε και ο ποδοσφαιριστής. Ο οποίος στην εισήγηση που κατατέθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ δεν αναφέρεται ως κατηγορούμενος ή του πιστώνεται κάτι, παρότι επί χάρτου θεωρείται πως η κάρτα του είναι χειραγωγημένη και για αυτό ο σύλλογος πρέπει να υποβιβαστεί.

Ο δικηγόρος του Παναγιώτης Κάρκουλας ανέφερε αρχικά ότι «ερχόμαστε με ένα πόρισμα χωρίς να υπάρχει εισήγηση για ποινή, ούτε πειθαρχικώς ελεγκτέα συμπεριφορά. Πράγματι είχε έξι κίτρινες και μετά τον αγώνα έπρεπε να πάει στον Καναδά και να παίξει στην εθνική ομάδα της χώρας. Πράγματι πήγε. Πράγματι στο 80ό λεπτό ο Κορνέλιους σε φάση κατά την οποία ο αντίπαλος επιθετικός του ΟΦΗ, να κυνηγάει τη μπάλα για να βγει τετ α τετ με τεράστιες πιθανότητες να σκοράρει. Εκεί ενστικτωδώς όχι μόνο δεν επιδιώκει να πάρει κάρτα αλλά είναι συγκρατημένος. Κάνει φάουλ όπου ένας μέτριος αυστηρότητας διαιτητής θα τον είχε πετάξει έξω. Ο Κορνέλιος έκανε μαρκάρισμα για κόκκινη αλλά πήρε κίτρινη». Μετά σχολίασε πως «στο πρώτο ημίχρονο είχε σκοράρει και δεν είχε βγάλει φανέλα για να πάρει κάρτα. Μόνο ο παίκτης και ο διαιτητής μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα, όχι ο Κουτσοσπύρος. Η πληροφόρηση του Κουτσοσπύρου ήταν ότι είχε έξι κίτρινες, λέει ότι είχε γνώση ότι ο Κορνέλιους είχε έξι κίτρινες και θα είχε συμφέρον να πάρει 7η για να εκτίσει ενώ θα ήταν στην εθνική ομάδα της χώρας του. Τι να την κάνεις την εσωτερική πληροφόρηση αν διαμορφώνεις αποτέλεσμα. Στην χειραγώγηση δύο φτιάχνουν ένα αποτέλεσμα, τι να την κάνω την πληροφόρηση.
Είναι ένας παίκτης άμεμπτου ηθικής. Ποτέ δεν θα έπαιζε κορώνα γράμματα το όνομα του για να παίξει στοίχημα ο Κουτσοσπύρος».
Μόλις ολοκληρώθηκαν οι πρώτες αγορεύσεις των δικηγόρων και οι καταθέσεις των μαρτύρων η εισηγήτρια ρωτήθηκε από την έδρα αν εμμένει στην αρχική της εκτίμηση/εισήγηση και εκείνη απάντησε καταφατικά. Οτι δηλαδή χειραγωγήθηκε από τον Κουτσοσπύρο και ευρύτερα τον Παναιτωλικό η κίτρινη κάρτα που πήρε ο πελάτης του στο 4-2 που κέρδισαν τα «καναρίνια» στο Ηράκλειο στην κανονική διάρκεια, χωρίς όμως ο Καναδός κεντρικός αμυντικός να έχει υποπέσει σε κάποια παραβατική πράξη. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της πλευράς του, αφού για να πούμε σε απλά ελληνικά ή θα είναι και εκείνος στο κόλπο ή όχι και η παραπάνω εξέλιξη αφήνει υπονοούμενα για εκείνον. «Ναι μεν η εισήγηση της κυρίας ερευνήτριας εισηγείται απαλλαγή του πελάτη μου αλλά δεν ζητώ την υιοθέτηση της εισήγησης της στην υπόθεση, γιατί μια απόφαση που θα έκανε λόγο για χειραγώγηση, μετά τα όσα ακούστηκαν, θα ήταν άδικη και ένα στίγμα στον παίκτη, ότι δηλαδή συμμετείχε εμμέσως στην υπόθεση γιατί άμεσα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Στην 11 σελίδα λέει ότι η κίτρινη ήταν προβλέψιμη, τι άλλο θα πρέπει να ειπωθεί για να αποκλειστεί από τη μέγγενη της χειραγώγησης αγώνα».

«Αλλα ποσά λέει η ΕΠΑΘΛΑ πως παίχθηκαν, μικρότερα η στοιχηματική εταιρεία»

Η πλευρά του πλέον γενικού αρχηγού του συλλόγου, εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Πάρη Ατλαμάζογλου, ο οποίος αρχικά σχολίασε ότι «εμένα εκείνο που μου έκανε εντύπωση ότι αποδέχθηκε a priori τα έγγραφα που τέθηκαν υπόψιν της εισηγήτριας. Υπάρχουν τρεις μαρτυρίες που λένε ότι έπαιξαν διαφορετικά χρήματα, πολύ μικρότερα, σε σύγκριση με αυτά που λέει η ΕΠΑΘΛΑ. Θεωρεί ότι ψεύδονται, από πού προκύπτει κάτι τέτοιο. Ο πρώτος λέει ότι έπαιξε 350, η ΕΠΑΘΛΑ λέει 714, ο δεύτερος 150 η ΕΠΑΘΛΑ λέει 600. Ο τρίτος 600 η ΕΠΑΘΛΑ μιλάει για 1.197 ευρώ, αυτό με προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό. Από τη στοιχηματική εταιρεία πήρα επίσημο έγγραφο που λέει ότι ο Κουτσοσπύρος έπαιξε 100 συν τα 65 που είχε στο λογαριασμό και τα έπαιξε και αυτά, και όχι 360. Τα 165 ευρώ είναι ένα σύνηθες ποσό για στοιχηματισμό. Ποια είναι η αλληλογραφία της ΕΠΑΘΛΑ με την εταιρεία στοιχηματισμού; Τα 15 κερδοφόρα στοιχήματα του Κουτσοσπύρου είχαν ελάχιστο κέρδος.
Στο συγκεκριμένο στοιχηματισμό δεν υπήρχε όριο, δεν το έφραξαν, θεώρησαν οι δύο εταιρείες που το είχαν ότι οι στοιχηματισμοί στον αγώνα αυτό, δεν υπήρχε υπόνοια παρανομίας».

Στη δευτερολογία του σχολίασε ότι «χειραγώγηση αγώνα και ποσοστό 2.40 είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες. Πως μπορεί να υπάρξει χειραγώγηση αγώνα όταν ο ποδοσφαιριστής δεν συμμετέχει. Ειπώθηκε ότι ο παίκτης είχε ροπή στις κίτρινες. Ο κ. Κουτσοσπύρος είναι γνώστης μόνο ελληνικής γλώσσας, δεν υπάρχει στοιχείο επικοινωνίας, ο παίκτης μιλάει μόνο αγγλικά, το αναφέρω για να αποκλείσω και την παραμικρή πιθανότητα ότι μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση των δύο. Ο Κουτσοσπύρος έχει τιμωρηθεί, έχασε τη δουλειά του όταν οικογενειάρχης με δύο παιδιά και σήμερα είναι άνεργος. Και η δική μου εκτίμηση είναι ότι ο Παναιτωλικός δεν είχε συμμετοχή στον στοιχηματισμό».
Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ