«Προσήλωση, διάθεση και κόσμος»

Μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη πήρε σήμερα (21/11) ο Παναιτωλικός επί του Απόλλωνα Σμύρνης και ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στη πολύ μεγάλη σημασία της, αλλά και στην παρουσία του κόσμου. «Σίγουρα κάθε νίκη είναι σημαντική, ειδικά όταν κερδίζεις έναν από τους άμεσους αντιπάλους σου και μετά από ένα κακό σερί. Είχαμε τα προβλήματα που είχαμε αλλά το κυριότερο είναι ότι κρατήσαμε το μηδέν. Από την άλλη ο κόσμος δίνει ώθηση και βοήθησε την ομάδα γιατί με τα προβλήματα που είχαμε θέλαμε μία ψυχολογική ώθηση, η ατμόσφαιρα ήταν εντελώς διαφορετική. Τους θέλουμε και στη συνέχεια κοντά μας», είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου.

Και μετά ρωτήθηκε τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα. «Ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, είχαμε παίχτες στην ενδεκάδα που έλειπαν καιρό, όπως ο Μπαρμπόσα. Δεν είναι εύκολο. Αντούνες και Μόρσει ήταν τρεις εβδομάδες χωρίς προπόνηση. Φλόρες και Κορνέλιους έκαναν προπόνηση μόνο το Σάββατο μετά από υπερατλαντικό παιχνίδι. Και ο Μαλής που τις τελευταίες δέκα μέρες δεν προπονήθηκε παρά μόνο Παρασκευή και Σάββατο. Δεν είναι εύκολο με όλα αυτά να έχεις το πάθος και τη συγκέντρωση να κερδίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Εγώ είπα στα παιδιά όταν μπαίναμε στο γήπεδο ότι όλοι μαζί, με βοήθεια από τον κόσμο και με αυτό το πνεύμα, να αμυνθούμε όταν δεν έχουμε την μπάλα. Όταν έχουμε την κατοχή ξέρουμε ότι είμαστε καλή ομάδα και μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, το δείξαμε. Από εδώ και στο εξής με επανένταξη και των τραυματιών να δείξουμε το πρόσωπο που θέλουμε».


Για την προσήλωση μεσοαμυντικά και τη δουλειά που έγινε είπε πως «είπα και πριν ότι όσο και να θες να δουλέψεις είναι δύσκολο όταν λείπουν αρκετοί παίκτες. Δώσαμε έμφαση στο ψυχολογικό κομμάτι. Χρειαζόμασταν να μπούμε με πίστη και αυτοπεποίθηση, το δείξαμε. Κρατήσαμε το μηδέν. Ξέραμε ότι αν κρατήσουμε το μηδέν πίσω, έχουμε την ποιότητα ως ομάδα και με τη βοήθεια του κόσμου να πετύχουμε το γκολ. Το πιστεύαμε, το ξέραμε. Είχαμε προσήλωση και διάθεση να αμυνθούμε χωρίς τη μπάλα. Ο Αντούνες βοήθησε στο κέντρο, έδωσε ηρεμία και σε γενικές γραμμές ήταν δίκαιη νίκη. Είχαμε τον έλεγχο, χρειάζεται και η τύχη, την είχαμε, αλλά δεν πας μπροστά χωρίς αυτή»

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ