Πρόβα πρωταθλήματος

Το τελευταίο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας δίνει το απόγευμα (6.30) ο Παναιτωλικός στη Βέροια με τον Άρη. Κάνοντας την τελική του πρόβα πριν ριχτεί στη μάχη του πρωταθλήματος. Μπορεί να μην είναι ο Άρης (παρά το βάρος της φανέλας του) ισοδύναμος της ΑΕΚ, αλλά για τον Μάκη Χάβο και τους παίκτες του αυτό το τεστ έχει ιδιαίτερη αξία. Αναμένεται να δοκιμάσει την ενδεκάδα που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στο ΟΑΚΑ την επόμενη Κυριακή και παράλληλα να διαπιστώσει την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα δουλεύοντας καθημερινά στο Emileon.

Όπως έδειξε στη χθεσινή προπόνηση, αρχίζει και οριστικοποιείται το βασικό σχήμα. Σε σχέση με την ενδεκάδα του προηγούμενου φιλικού με την Κέρκυρα, η αλλαγή που σκέφτεται είναι αντί του Μπεχαράνο να παίξει βασικός ο Πάουλο και αντί του Τσέναμο ο Κυριακίδης.

Στην άμυνα η τετράδα Μύγας, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Ρότσα, δείχνει να «κλείδωσε». Όπως και το επιθετικό σχήμα, με Ντίας δεξιά, Κλέσιο αριστερά και φορ τον Μοράρ. Στο κέντρο το απόγευμα θα παίξει αμυντικό χαφ ο Πάουλο και μπροστά του ο Λόπες και ο Μάζουρεκ.

Αυτή η τριάδα του κέντρου, είναι η μόνη στην οποία μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ανάλογα με το πλάνο που θα καταστρώσει ο Χάβος, έχει τη δυνατότητα επιλογών σε πρόσωπα που θα το υπηρετήσουν. Υπάρχουν δύο αμυντικογενείς, οι Μπεχαράνο – Μπράβο (λογικά θα είναι έτοιμος), ένα «εξαρο-οχτάρι» ο Πάουλο και τρεις που μπορούν να παίξουν είτε ως «οχτάρι» είτε ως «δεκάρι», οι Μάζουρεκ, Λόπες, Ρόσα.

Αυτή η εξάδα αναμένεται να αποτελέσει το «κλειδί» της αγωνιστικής ταυτότητας του Παναιτωλικού ανά περίπτωση. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Χάβος δοκίμασε όλες τους πιθανούς συνδυασμούς στα φιλικά του καλοκαιριού.

Ο τελευταίος συνδυασμός είναι η τριάδα που αναμένεται (με όσα έδειξε στην προπόνηση) να παρατάξει σήμερα.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ