Σίγουρη η εξάδα για Παναιτωλικό!

Την έκτη θέση του πίνακα εισιτηρίων των ομάδων της Super League καταλαμβάνει (και) τη φετινή χρονιά ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου στα πέντε χρόνια της παρουσίας της στη μεγάλη κατηγορία κατατάσσεται σταθερά έκτη, έχοντας ανεβεί ένα σκαλοπάτι (5η θέση) την περίοδο 2014-2015 που έλλειπε η ΑΕΚ η οποία έπαιζε τότε στη Β’.

Με εξαίρεση τους τέσσερις «μεγάλους» Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, με τους οποίους δεν μπορεί να συγκριθεί, οι ομάδες που τον ξεπερνούν τα δύο τελευταία χρόνια είναι ιστορικές ομάδες που διαχρονικά είχαν μεγάλο λαϊκό έρεισμα, οι οποίες επιστρέφουν στη Super League μετά από χρόνια και με… ενθουσιασμό. Πέρσι ήταν 5ος ο Ηρακλής (10ος φέτος) και στην τρέχουσα σεζόν η Λάρισα.

Η Θεσσαλική ομάδα τελείωσε το πρωτάθλημα (παίζει την Κυριακή εκτός έδρας) με 37.345 εισιτήρια, αφού στο ματς με την Ξάνθη που έπαιζε την παραμονή της, έκοψε υπερδιπλάσιο αριθμό από των μέσο όρο των τελευταίων αγώνων της. Μόνο θεωρητικά ο Παναιτωλικός διεκδικεί την 5η θέση, αφού πρέπει να καλύψει τη διαφορά των 5.384 εισιτηρίων στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Αυτό που σίγουρα μπορεί να ξεπεράσει ο Παναιτωλικός είναι η περσινή του επίδοση, τα 35.153 εισιτήρια. Αρκεί να κόψει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό 3.200 εισιτήρια, κάτι που είναι εφικτό. Αν ξεπεράσει αυτό τον αριθμό θα είναι μια σημαντική επιτυχία σε μια «αδιάφορη» από κίνητρα για τους φιλάθλους σεζόν λόγω της μέτριας αγωνιστικής πορείας και της έλλειψης στόχου που συσπειρώνει. Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε δύο εμπορικά ματς έμεινε πολύ κάτω από τον φετινό μέσο όρο, καθώς με την ΑΕΚ (2.006) και τον ΠΑΟΚ (2.339 εισιτήρια), ο βροχερός καιρός και το κρύο, κράτησε πολλούς μπροστά στην τηλεόραση. Έτσι το μόνο παιχνίδι με τους «μεγάλους» που έγινε με καλές καιρικές συνθήκες και είχε πολύ κόσμο ήταν εκείνο με τον Παναθηναϊκό (4.179) στην αρχή.

Λογικά θα αυξήσει (έστω και λίγο) σε σχέση με πέρσι τον αριθμό τους, όταν η μείωση που παρατηρείται στον συνολικό αριθμό εισιτηρίων της Super League φέτος ξεπερνάει το 10%. Κι όταν π.χ. ο Πανιώνιος που κάποια στιγμή έφτασε να διεκδικεί… πρωτάθλημα, στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας του, έχει μέσο όρο 1.783 ανά αγώνα. Ή ο Ατρόμητος, με συνεχόμενες ευρωπαϊκές παρουσίες τα τελευταία χρόνια, έχει μέσο όρο 739 εισιτήρια…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ