Στο περίμενε…

Οι αναμενόμενες εξελίξεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και ποιο μοντέλο θα επιλεγεί για την επόμενη μέρα, θα καθορίσουν την τακτική που θα ακολουθήσει από δω και μπρος ο Παναιτωλικός. Τι σημαίνει αυτό; Ότι προς το παρόν δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις οι οποίες θα “δεσμεύουν” την ομάδα, χωρίς να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ή έστω να διαφανεί που πάει το πράγμα.

Με την απραξία της ΕΠΟ και της Super League, φαίνεται ότι μόνο ο Βασιλειάδης έχει να προτείνει μοντέλα. Έχοντας σύμμαχο την ΟΥΕΦΑ μπορεί να τα θέσει σε συζήτηση, αλλά και (κατά κάποιο τρόπο) να τα επιβάλει. Τι λέει ο υφυπουργός Αθλητισμού; Υπογράψτε ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει οπωσδήποτε την περίοδο 2019-2020 και εγώ εγγυώμαι τους πόρους που θα δώσουν τη δυνατότητα στις ΠΑΕ να είναι βιώσιμες από τώρα. Το μεταβατικό στάδιο είναι ανοικτό. Είτε με 16 ομάδες στη Super League απ’ τις οποίες την επόμενη άνοιξη θα υποβιβαστούν 6 για να μείνουν στη μεγάλη κατηγορία 12. Είτε με 20 ομάδες στο νέο πρωτάθλημα, χωρισμένες σε δύο ομίλους, που πάλι θα μείνουν 12 την άνοιξη του 2019. Είτε με άλλο μοντέλο που θα επιλεγεί.

Γνωρίζει και εκείνος και όλοι, ότι κάτι πρέπει να γίνει. Με 6 ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν μπορεί να αρχίσει πρωτάθλημα. Ούτε οι 6 θα υπογράψουν την προκήρυξη, ούτε (αν υποθέσουμε ότι θα το κάνουν) θα μπορέσουν να βγάλουν πέρα τα έξοδά τους. Το τι τελικά θα επιλεγεί είναι καθοριστικό για τον προγραμματισμό κάθε ΠΑΕ.

Χωρίς να γνωρίζει τα δεδομένα ο Παναιτωλικός δεν μπορεί να κάνει κάτι. Πρώτα απ’ όλα στο οικονομικό κομμάτι. Πως μπορεί να δεσμευτεί (με συμβόλαια και υποχρεώσεις) αν δεν γνωρίζει τα έσοδα που θα έχει, όταν τα τηλεοπτικά είναι το 70% του προϋπολογισμού; Αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι, αν δεν ξέρει το πλαίσιο του νέου πρωταθλήματος, τι στόχο θα βάλει και με τι έμψυχο δυναμικό θα τον διεκδικήσει;

Γι’ αυτό, τονίζουν, ότι μπορεί να προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, όμως δεν θα κάνουν καμία κίνηση μέχρι να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Βλέπουν, συζητούν, διαπραγματεύονται με παίκτες. Αλλά τους κρατούν σε αναμονή.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ