Συνελήφθη για απάτη ποδοσφαιριστής

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής (16/6) 55χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στη Νέα Μάκρη για την υπόθεση εικονικών αγοραπωλησιών οικοπέδων.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στον Πανηλειακό είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για το αδίκημα της απάτης τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και κατά συναυτουργία με όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

Από κοινού με συνεργούς, ο 55χρονος κατάρτιζε πλαστά συμβολαιογραφικά έγγραφα για την επίτευξη εικονικής αγοραπωλησίας οικοπέδων μεγάλης αξίας, ιδιοκτησίας ημεδαπών κατοίκων του εξωτερικού (μερικοί εξ αυτών θανόντες) προκειμένου να τα ιδιοποιηθούν. Το παράνομο όφελος από την εγκληματική δραστηριότητα υπερέβη τις 350.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η συμμορία είχε επιχειρήσει το ίδιο και το 2014

Τα μέλη της συμμορίας το 2014 είχαν επιχειρήσει να κάνουν ανάληψη 160.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσαν δύο πρόσωπα τα οποία είχαν πεθάνει. Λίγες ημέρες αργότερα, είχαν μεταβεί στο ίδιο υποκατάστημα της τράπεζας και παρέλαβαν επιταγή με 50.000 ευρώ σε διαταγή του προσώπου που είχε πεθάνει.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Οι συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με τη σε βάρος τους δικογραφία, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και άμεση συνέργεια σε αυτή, πλαστογραφία και πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα στη Νέα Μάκρη, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έπειτα από πολυήμερες αναζητήσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινής κάθειρξης -5- ετών για το αδίκημα της απάτης τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και κατά συναυτουργία με όφελος άνω των -120.000- ευρώ.

Ειδικότερα, ο 55χρονος από κοινού με συνεργούς κατήρτιζαν πλαστά συμβολαιογραφικά έγγραφα κατάλληλα για την επίτευξη εικονικής αγοραπωλησίας οικοπέδων μεγάλης αξίας, ιδιοκτησίας ημεδαπών κατοίκων του εξωτερικού (μερικοί εξ’ αυτών θανόντες) προκειμένου να τα ιδιοποιηθούν.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ