Τα έργα και οι προτάσεις για το γήπεδο του μέλλοντος

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ:

Το γήπεδο Παναιτωλικού ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ. Η εξέλιξή του στο χρόνο, με αναφορές στην εγκατάλειψη που βίωσε στις αρχές του αιώνα. Την ανακαίνισή του από τον Φώτη Κωστούλα με έργα που χρηματοδότησε στο σύνολό τους και το έκαναν σύγχρονο και λειτουργικό από το 2005 και μετά. Εκείνα που δημοπρατήθηκαν από την Περιφέρεια και αρχίζουν σύντομα για να ολοκληρώνουν την εικόνα του.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης μπήκε η επόμενη ημέρα και το όραμα της ένταξης του γηπέδου σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο αναβάθμισης της γειτονιάς και της περιοχής που συνδέεται με το Πάρκο.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη μίλησε για την αξία που απέκτησε η μοναδική ακίνητη περιουσία του Συλλόγου με την αναβάθμιση του γηπέδου. Ο Πολιτικός Μηχανικός Σταύρος Τζούρος περιέγραψε τα έργα που δημοπρατήθηκαν και θα αρχίσουν σύντομα. Την επέκταση του άνω διαζώματος και το σκέπαστρο στη μικρή κερκίδα, την κατασκευή αίθουσας εκδηλώσεων και Μουσείου, την αύξηση της αρχικής χρηματοδότησης από την Περιφέρεια στα 2,3 εκ. ευρώ για να ενταχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μάκης Μπελεβώνης εστίασε στη δυναμική που έδωσε στον Παναιτωλικό η αναβάθμιση του γηπέδου και επεσήμανε την ανάγκη αναδιάρθρωσης του αθλητισμού στην περιοχή, στη συνεργασία για διεκδίκηση έργων υποδομής και πέραν του ποδοσφαίρου, όπως ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο που έχει ανάγκη το Αγρίνιο.

Η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά που ως αντιπεριφερειάρχης είχε πρωτοστατήσει στη δρομολόγηση των διαδικασιών χρηματοδότησης των έργων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, εκθείασαν την τεράστια προσφορά του Φώτη Κωστούλα στην ανάπλαση του γηπέδου και την αναγέννηση του Παναιτωλικού, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό της Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας την ανάγκη κοινών πρωτοβουλιών για να υλοποιηθούν οι προτάσεις που κατατέθηκαν.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης, δημοτικοί σύμβουλοι, οι επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων Κώστας Πιστιόλας και Δημήτρης Τραπεζιώτης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τζιχριτζής. Η Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου με τον πρόεδρό της Ανδρέα Μπρέσιακα και μέλη του Δ.Σ., πρόεδροι και εκπρόσωποι Αθλητικών και άλλων Συλλόγων.

Η κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η εντυπωσιακή παρουσίαση της πρότασης του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας «Τεχνικές προτάσεις ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων περιμετρικά του γηπέδου Παναιτωλικού και διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης», που ανέλαβαν ο Τοπογράφος Μηχανικός Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ο Αρχιτέκτων Μηχανικός Γιώργος Ζαρκαβέλης και ο Πολιτικός Μηχανικός Παναγιώτης Κέκελος, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος Λίνος Μπλέτσας τόνισε ότι το ΤΕΕ θα παραμείνει αρωγός της προσπάθειας του Παναιτωλικού.

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόταση όπως παρουσιάστηκε:

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ