Τα “θέλω” του Παναιτωλικού

Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο Παναιτωλικός ήταν «με τη θηλιά στο λαιμό». Σε δύσκολη βαθμολογική θέση και αβέβαιο μέλλον.

Με 20 βαθμούς πέρσι, έχοντας πίσω του ΟΦΗ (19) και ΑΕΛ (16) και μπροστά του τη Λαμία (23), απ’ την οποία έχασε στον πρώτο αγώνα των Play-out στο Αγρίνιο. Κατέληξε με 28 και έπαιξε μπαράζ για να μείνει στην κατηγορία…

Ένα χρόνο πριν τερμάτισε με 17, έχοντας μπροστά του την Ξάνθη (18) και σχετική απόσταση ασφαλείας από τον τελευταίο Πανιώνιο (11). Τους άφησε και τους δύο πίσω του συγκεντρώνοντας τελικά 29 βαθμούς.

Τώρα έχει 29 και υπολείπεται ο σημερινός αγώνας με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Ουσιαστικά έχει σωθεί από τώρα, αλλά τυπικά χρειάζεται ακόμα βαθμούς, ανάλογα με τι θα κάνει από εδώ και εμπρός η Λαμία (18) και που θα φτάσει ο πήχης. Ο Απόλλωνας με 13 για να περάσει τον Παναιτωλικό θέλει 17 βαθμούς περισσότερους από τα καναρίνια (υπερτερούν και στην ισοβαθμία). Οπότε…

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο Παναιτωλικός είναι σε περίοδο διακοπών. Έχει πράγματα να διεκδικήσει, αρχής γενομένης απόψε. Θέλει να μη χάσει για να έχει 4 παιχνίδια στο Αγρίνιο, 3 εκτός στα Play-out και όχι το αντίθετο. Θέλει κι άλλους βαθμούς σήμερα και στα 7 παιχνίδια που ακολουθούν, για να τερματίσει ψηλότερα από κάθε άλλη φορά. Θέλει να παίξει ελεύθερο από βαθμολογική πίεση ποδόσφαιρο και να ευχαριστήσει τον κόσμο.

Θέλει να δείξει ότι κλείνει την κακή παρένθεση των δύο προηγούμενων πρωταθλημάτων και «χτίζει» ομάδα που θα βάλει μεγαλύτερους στόχους από το καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ