Τι να πάρει ο Κορνέλιους ένα σουβλάκι;

Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης του Παναιτωλικού και του στοιχηματισμού του Κουτσοσπύρου, στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Εμμένει η ερευνήτρια στην εισήγηση της για υποβιβασμό της ομάδας του Αγρινίου.

Τρεις ώρες διήρκεσε η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης του Παναιτωλικού και του στοιχηματισμού του Χρήστου Κουτσοσπύρου στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ, για τον οποίο η ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας, Παναγιώτα Σαρδέλη, έχει εισηγηθεί τον υποβιβασμό της ομάδας του Αγρινίου και πρόστιμο 300.000 ευρώ και για τον Κουτσοσπύρο 10ετή απαγόρευση ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Η ερευνήτρια μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από το προεδρείο είπε ότι εμμένει στην εισήγηση της την ώρα που οι τρεις δικηγόροι του Παναιτωλικού (Δημητρακόπουλος, Πιλάβιος, Βοσκόπουλος) ζητούσαν την απαλλαγή της ομάδας του Αγρινίου αφού όπως τόνισαν, δεν προκύπτει ευθύνη στον στοιχηματισμό και την τιμωρία μόνο του Κουτσοσπύρου. Την απαλλαγή δηλαδή της ομάδας του Αγρινίου για τα άρθρα 27 (για προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα που δεν προκύπτει, όπως ειπώθηκε) και 29 του Κώδικα Δεοντολογίας (για επηρεασμό για χειραγώγηση αγώνα που επίσης τονίστηκε δεν προκύπτει) τα οποία προβλέπουν υποβιβασμό και την τιμωρία του Κουτσοσπύρου για το άρθρο 28 του Κώδικα Δεοντολογίας για απαγόρευση στοιχηματισμού.

Όπως είπε μάλιστα, και ο δικηγόρος του Κουτσοσπύρου Πάρης Ατλαμάζογλου… «και η δική μου εκτίμηση είναι ότι ο Παναιτωλικός δεν είχε συμμετοχή στον στοιχηματισμό».

Η απόφαση αναμένεται το συντομότερο δυνατόν, όπως ειπώθηκε από το προεδρείο, και οι δικηγόροι μάλιστα, παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους να ζητήσουν προθεσμία για υπομνήματα. Από την απόφαση άλλωστε εξαρτάται το μέλλον των μπαράζ ανάμεσα στη Λαμία και την Βέροια.

Η τριπλή νομική εκπροσώπηση της ομάδας του Αγρινίου στάθηκε:

1. Στο γεγονός ότι δεν υπάρχει εισήγηση της ερευνήτριας για τιμωρία του ποδοσφαιριστή Κορνέλιους που πήρε την κίτρινη κάρτα άρα από ποιον χειραγωγήθηκε το παιχνίδι.

2. Ζήτησε επίμονα από την ερευνήτρια την νομολογία του CAS ότι η κίτρινη κάρτα μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση. Η κα. Σαρδέλη τελικά, έκανε λόγο για έρευνα στο διαδίκτυο για αγώνα της Αρσεναλ.

3. Ότι όντως, ο Κουτσοσπύρος έπαιζε πολλές φορές στοίχημα αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν είχε χάσει στο 75% των δελτίων.

4. Ο Κορνέλιους μιλάει αγγλικά, ο Κουτσοσπύρος όχι άρα δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας ανάμεσα τους.

5. Όπως ειπώθηκε, μία κίτρινη δεν επηρεάζει την απόδοση ενός παίκτη στον αγώνα απλά τον κάνει πιο προσεκτικό.

6. Το κέρδος από το συγκεκριμένο στοιχηματισμό του Κουτσοσπύρου ήταν 231 ευρώ. Στοιχηματισμός 165 ευρώ για να πάρει κάρτα ο συγκεκριμένος παίκτης με απόδοση 2.40. «Ο παίκτης τι μίζα να πάρει από τα 231 ευρώ, ένα σουβλάκι, ένα κομμάτι πίτσα; Για 231 ευρώ θα ρίξετε τον Παναιτωλικό αν υιοθετήσετε την πρωτοφανή εισήγηση που δεν καταλογίζει ευθύνη στον παίκτη. Αν μείνει η απόφαση, θα χωριστεί η Στερεά Ελλάδα στα δύο» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

7. Ο φάκελος της Sportradar για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι «λευκός» και δεν γίνεται πουθενά λόγος για ύποπτο στοιχηματισμό.

8. Διαφορετικά ποσά αναφέρει η ΕΠΑΘΛΑ ότι έπαιξαν οι τρεις παίκτες από το Αγρίνιο, διαφορετικά ποσά έχουν αναφέρει οι ίδιοι στις καταθέσεις τους.

9. Το συγκεκριμένο στοίχημα έχει παιχτεί από 170 άτομα για 6.500 ευρώ.

10. Δεν υπάρχει ένδειξη για εσωτερική πληροφόρηση ότι ο παίκτης επρόκειτο να πάρει κίτρινη κάρτα.

11. Το σημαντικότερο ειπώθηκε από τον Σοφοκλή Πιλάβιο: «Το CAS έχει αποφασίσει ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή ενός ατόμου που μπορεί να παίζει ρόλο στη χειραγώγηση αγώνα, είναι ο παίκτης, ο διαιτητής, ο προπονητής, ο Κουτσοσπύρος δεν είναι τέτοιος».

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ