Το είπε και το έκανε πράξη

Το gazzetta.gr γυρίζει στον περασμένο Γενάρη και θυμάται την ανακοίνωση αποχώρησης του Φώτη Κωστούλα. Και τι έκανε από τότε για να αποδείξει στην πράξη ότι θα είναι ο εγγυητής της μεταβατικής πορείας στη μετά Κωστούλα εποχή:

 

Ζούμε στην εποχή των social media και καλούμαστε να συνυπάρχουμε με αυτά. Όπου αποτυπώνεται η κοινή γνώμη, η άποψη της οποίας φυσικά και είναι βαραίνουσας σημασίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι πάντα και ορθή. Κλασικό παράδειγμα η περίπτωση του Φώτη Κωστούλα. 
 
Οταν τον περασμένο Γενάρη δημοσιοποιήθηκε μέσω του gazzetta.gr η πρόθεσή του να αποχωρήσει από την προεδρία, τόνισε παράλληλα πως θα παραμείνει κοντά στον σύλλογο μέχρι να βρεθεί διάδοχη κατάσταση. Ο ισχυρός άνδρας των «κυανοκίτρινων» ήταν ξεκάθαρος σε ότι αφορά την πρόθεση απεμπλοκής του αλλά με μία ειδοποιό διαφορά, σε σχέση με αντίστοιχες αποφάσεις μεγαλομετόχων διάφορων άλλων ΠΑΕ. Απεύθυνε μεν εκ νέου δημόσια πρόσκληση σε όποιον επιθυμεί και διαθέτει τα εχέγγυα να έρθει και να πάρει τα «καναρίνια» αλλά την ίδια στιγμή, δεν θέλησε η αποχώρησή του να σημάνει και τον αφανισμό τους. Οπως έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν σε άλλους συλλόγους, οι οποίοι «έσκασαν» μόλις έφυγε ο χρηματοδότης τους.  Παραμένει «εγγυητής» και έβαλε τις βάσεις ώστε το ποδοσφαιρικό Αγρίνιο να μπορεί να σταθεί όρθιο και χωρίς εκείνον και έτσι σταδιακά, να περάσει στην επόμενη ημέρα.  
 
Παρότι όμως ήταν ξεκάθαρος αμέσως ξεκίνησε μία καταστροφολογία, μέσω της οποίας τα «καναρίνια» έδειχναν να βρίσκονται προ των πυλών της διάλυσης. 
 
Τόσο εκείνος όσο και ο Μάκης Μπελεβώνης, ο άνθρωπος που όπως κατά καιρούς έχει πει ο Κωστούλας είναι εκείνος που «τραβάει το κουπί», διαβεβαίωναν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αλλά δεν γίνονταν πιστευτοί. Οι πράξεις όμως  αποτυπώνουν πως τα λόγια τους έγιναν ουσία. Σήμερα, επτά μήνες μετά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως «ο Κωστούλας τα παράτησε…», «δεν ενδιαφέρονται για τίποτα…», «εγκατέλειψαν την ομάδα, μείωσαν το μπάτζετ, πάμε για φούντο…» και πολλά άλλα παρεμφερή που ακούστηκαν κατά καιρούς. Ας δούμε ακριβώς συνέβη αυτό το διάστημα, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως ο μεγαλομέτοχος δεν έχει καμία πρόθεση να «διαλύσει» το… παιδί του. 
 
*Κατασκευάστηκε το σκέπαστρο στο πέταλο, έργο που κάλυψε εξ’ ολοκλήρου ο ίδιος οικονομικά και το κόστος του υπολογίζεται σε εξαψήφιο νούμερο. 
 
*Επέστρεψε στο Αγρίνιο ο Μάκης Χάβος.
 
*«Δέθηκαν» με πολυετή συμβόλαια παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας, όπως οι Χαντάκιας και Μύγας. 
 
*Ανανέωσε ο Κυριακίδης πολύ πριν το φινάλε της σεζόν, ενώ γύρω του είχε στηθεί ένα «γαϊτανάκι» υποψηφίων να τον αποκτήσουν. Πολύ νωρίς έμεινε και ο Μάρκος Πάουλο.
 
*Βρισκόμαστε στις αρχές Ιουλίου και το ρόστερ έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη διαμορφωθεί. Απομένουν ουσιαστικά δύο προσθήκες, ενώ υπάρχει μία λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά. Αν ο Παναιτωλικός έδειχνε σημάδια διάλυσης, πώς ο Μπράβο θα έλεγε τα καλύτερα στον Μάζουρεκ ώστε να έρθει στο Αγρίνιο; Οι δυο τους δεν είναι απλά γνωστοί, αλλά κολλητοί και φυσικά σε καμία περίπτωση ο πρώτος δεν είναι από μικρό παιδί Παναιτωλικός, ώστε να λειτουργήσει με το συναίσθημα. 
 
*Παράλληλα οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν βρίσκονται σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία και υπέγραψαν μίνιμουμ διετή συμβόλαια, δείγμα ότι δεν υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθεί ομάδα για μία σεζόν. Ξέχωρα ότι σε περίπτωση που «βγουν», άλλωστε είναι «υπαρκτοί» σε απλά ελληνικά, τα «καναρίνια» θα έχουν όφελος από ενδεχόμενη πώλησή τους.
 
Όλα τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα πως η αποχώρηση του Κωστούλα από την προεδρία δεν επηρέασε την ομαλή λειτουργία του Παναιτωλικού. Χωρίς όμως αυτό να «μεταφράζεται» και σε αλλαγή πλεύσης από μέρος του. Πλέον τα «καναρίνια» έχουν μπει σε μία μεταβατική περίοδο και σταδιακά καλούνται να λειτουργούν και χωρίς εκείνον. 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ