Το κέρδος δεν είναι η νίκη. Άλλο είναι

Ανάκτηση κατοχής, γρήγορο παίξιμο, τελείωμα. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό των τριών γκολ που σημείωσε ο Παναιτωλικός στη Λαμία. Και είναι το στοιχείο στο οποίο οφείλουμε να σταθούμε, έχοντας τις πρώτες εικόνες της ομάδας που προετοιμάζεται για την περίοδο 2021-2022.

Ο Γιάννης Αναστασίου προσανατολίζεται στο 4-4-2. Για να «δέσει» την άμυνα που ήταν προβληματική. Για να πιέσει τον αντίπαλο ψηλά όταν χρειάζεται. Για να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα βρει.

Όταν αυτή είναι η στόχευση και στο φιλικό με τη Λαμία σκοράρει τρεις φορές με τον τρόπο που έχει επιλέξει να παίξει φέτος, τότε το συμπέρασμα είναι ότι κάτι γίνεται σωστά.

Ίσως αυτό είναι το σημαντικότερο κέρδος στο χθεσινό ματς. Τα αποτέλεσμα στα φιλικά δεν λένε τίποτα. Άλλα στοιχεία ψάχνει να δει ο προπονητής κι όχι (τόσο) τη νίκη ή την αποφυγή της ήττας.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ένα δείγμα δεν είναι αρκετό για συμπεράσματα. Ειδικά μέσα στην προετοιμασία πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο. Κυρίως η κούραση της μιας ή της άλλης ομάδας.

Κι αν λάβουμε υπόψη και αυτό που είπε στις δηλώσεις του ο Αναστασίου, ότι η ομάδα του έκανε πρωινή προπόνηση την Κυριακή, κατέβηκε από υψόμετρο σε κάμπο, βρίσκοντας μάλιστα και +10 βαθμούς θερμοκρασία και τελικά παρουσίασε κι αυτή τη θετική εικόνα, έχει κάθε δίκιο να νιώθει ικανοποίηση.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ