Υπάλληλος ο Αυγενάκης, ο ΠΑΟΚ κράτησε το λόγο του

Για το θέμα των τηλεοπτικών του πρωταθλήματος και της χθεσινής ψηφοφορίας στη Super League μίλησε ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», εξαπολύοντας μύδρους κατά των ΠΑΕ που έσπασαν τη συμφωνία για την κεντρική διαχείριση, αλλά και για τον Υφυπουργό Αθλητισμού, που όπως είπε σκόπιμα δεν περιέλαβε την κεντρική διαχείριση στο νόμο, συμφωνώντας με τη θέση του Βόλου.  

Αναλυτικά όσα είπε στο Χάρη Δημαρά:

Για το λόγο που δεν υπάρχει συμφωνία: «Έχουμε κολλήσει στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης. Μετά τη λήξη της, αποφασίστηκε την άνοιξη όλοι ότι θα πρέπει να επανέλθουμε. Σχεδόν όλοι εκτός από τον Ολυμπιακό είχαν συμφωνήσει να βρούμε λύσεις. Είπε ότι συμφωνεί αλλά ήθελε να δει και τις λεπτομέρειες. Περιμέναμε να ξεκινήσουμε φέτος, ξαφνικά βλέπουμε ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ προχώρησαν με την COSMOTE και άλλες ομάδες με τη NOVA. Μένουμε, λοιπόν, επτά ομάδες που δεν έχουμε βρει συμβόλαιο. Δεν γίνεται να έχουμε πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων. Επίσης, δεν περιμένουμε ομάδες που δεν έχουν εμπορικότητα να πούμε κάντε ό,τι θέλετε».

Πώς άλλαξαν στάση: Κάθε ομάδα κινήθηκε μόνη της και πήρε ένα καλό συμβόλαιο. Σκέφτηκαν ότι εμείς είμαστε καλά και ξεχνάμε την κεντρική διαχείριση. Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχουμε κεντρική διαχείριση. Αν δεν έχουν χρήματα, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό στο οικονομικό και στο πρωτάθλημα. Η ανταγωνιστικότητα είναι καλή. Το βλέπουμε δηλαδή».

Για το αν τους πλησίασε η COSMOTE: «Μας πλησίασαν εμάς τις έξι ομάδες και μας έκαναν μια πολύ χαμηλότερη πρόταση από ότι είχαμε πάρει μέχρι τώρα. Ως Παναιτωλικός δεν μας πλησίασε». 

Για τη στάση του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης ήταν από τους πρώτους ότι η κεντρική διαχείριση είναι απαραίτητη για να μην έχουν προβλήματα οι μικρές ομάδες και πάνε στις μεγάλες. Δηλαδή, σου πετάω το δίφραγκο, σκύψε να το παρεις. Το κρατάει μέχρι τώρα. Εϊναι η μοναδική ομάδα που κρατά το λόγο της».

Για τη δήλωση Καραπαπά: «Το θέμα είναι ποιος έχει καλή ομάδα, όχι ποιος κόβει εισιτήρια. Δηλαδή αν το πάμε έτσι, να μοιραζόμαστε τα λεφτά ανάλογα με τους φιλάθλους. Δεν είναι σοβαρό κριτήριο. Πάνω στη σύγχυση του θα το είπε ο κ. Καραπαπάς. Γιατί να μη βάλουμε την βαθμολογία κριτήριο; Γιατί να πάρεις επτά φορές περισσότερα χρήματα Ολυμπιακέ από εμένα όταν εγώ;».

Για το τι μέλλει γενέσθαι: «Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω γιατί δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Οι μεγάλοι πιστεύουν ότι είναι μεγάλο το κόστος αν χάσουν μισό εκατομμύριο. Η ΑΕΚ παίρνει δύο φορές περισσότερα χρήματα από ότι έπαιρνε. Ο Παναθηναϊκός το ίδιο. Εμείς οι μικροί παίρνουμε το λιγότερο».

Για Αυγενάκη και για το αν συμφωνεί με τη θέση του Βόλου: «Ο Αυγενάκης έλεγε ότι θα μπει η ολιστική μελέτη όπως έχει. Να θυμίσουμε ότι έβαλε κεντρική διαχείριση στη Σουπερ Λιγκ 2 και δεν έβαλε στη Σούπερ Λιγκ 1! Ξέρουμε ποιανού υπάλληλος είναι; Ξέρουμε όλοι. Για μένα είναι υπάλληλος και όχι υπουργός. Με ποιον μίλησε από εμάς, τις μικρές ομάδες;». 

Πηγή: metrosport.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ