Χρήσιμη η διακοπή;

Παλικαρίσια νίκη με τον Παναθηναϊκό, παλικαρίσια με τον Πλατανιά, έξι πολύτιμοι πόντοι που έδωσαν ανάσα στα καναρίνια. Εκτός από την βαθμολογική και ψυχολογική αξία τους, μετράει πολύ η απόδοση της ομάδας και η κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρο. Για μια ομάδα που έχει ρυθμό, έρχεται από επιτυχίες και βρίσκεται σε καλό μομέντουμ, η διακοπή του πρωταθλήματος δεν είναι ότι καλύτερο.

Ο Χάβος έχει διαφορετική άποψη. Φαίνεται ότι την επιζητάει, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τη νίκη στα Χανιά: “Νομίζω ότι στη συγκεκριμένη στιγμή θα μας κάνει καλό η διακοπή, να πάρουν τα παιδιά κάποιες ανάσες γιατί έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια”, είπε.

Ο άνθρωπος που ξέρει την ομάδα καλύτερα απ’ τον καθένα, εξήγησε στη συνέχεια ότι ο Παναιτωλικός έδωσε έως τώρα τέσσερα από τα έξι ματς εκτός έδρας και μόλις δύο στο Αγρίνιο. Και τι ματς. Αν προσθέσουμε και εκείνο του κυπέλλου στο πιο μακρινό ταξίδι που μπορούσε να τύχει (στην Ξάνθη), καταλαβαίνουμε ευκολότερα γιατί θέλει να πάρουν ανάσες οι παίκτες του.

Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν είπε, αλλά ισχύει. Αν δούμε την ενδεκάδα των τριών τελευταίων αγώνων που έδωσε σε 15 μέρες (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Πλατανιά), διαπιστώνουμε ότι οι δέκα παίκτες είναι η ίδιοι. Μάλιστα οι Κλέσιο, Μιχάι, Πάουλο, Ρόσα, ήταν βασικοί και στην Ξάνθη. Η μόνη αλλαγή ήταν του Λόπες ο οποίος ήταν βασικός στα πρώτα τέσσερα ματς και τον αντικατέστησε στην αρχική ενδεκάδα ο Μάζουρεκ στα δύο τελευταία.

Ο Χάβος δεν έμεινε μόνο στα λόγια. Έδωσε δύο μέρες ρεπό και έτσι οι παίκτες του θα βρεθούν ξανά στο Emileon το απόγευμα της Τρίτης. Για παραπάνω από δέκα μέρες θα μπορέσουν να ετοιμαστούν για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Στο οποίο αναμένεται γενικός ξεσηκωμός του κόσμου, μετά απ’ όσα πέτυχε η ομάδα το τελευταίο διάστημα. Με την τρίτη συνεχόμενη νίκη να αποτελεί ζητούμενο, για να εκτοξεύσει τα καναρίνια.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ