«Όταν το περιβάλλον σου είναι ευχάριστο μπορείς να δουλέψεις και να εξελιχθείς»

Για τον Παναιτωλικό της τρέχουσας σεζόν μίλησε ο Γιάννης Αναστασίου στο Libero, όπου και τόνισε πως στην ομάδα βάζουν τις βάσεις για το μέλλον.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Για την πορεία του Παναιτωλικού και την δύσκολη περίοδο με τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, όπου έτυχε στήριξης: «Δεν ήταν εύκολο να φτιάξεις μία ομάδα και να αλλάξεις τη νοοτροπία που υπήρχε στον Παναιτωλικό μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα που είχε τα τελευταία χρόνια. Θέλει χρόνο, δεν αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη. Είχαμε μία κακή περίοδο, με πολλούς τραυματισμούς. Είχαμε δυσκολίες να συγκροτήσουμε μία ορθολογική και ανταγωνιστική ενδεκάδα. Από την πρώτη αγωνιστική η εικόνα της ομάδας ήταν διαφορετική. Έδειχνε ότι είχε βάση αλλά ξεμείναμε από επιλογές. Θα είναι καθαρά θέμα διοίκησης, βλέποντας κάποια πράγματα, αν θέλουν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια ή να το γκρεμίσουν και να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό».

Για το αν θα ήταν με τρεις βαθμούς παραπάνω στο «κόλπο» για τα Play Offs: «Είναι υποθετικά όλα. Το σημαντικό για τον Παναιτωλικό ήταν να μπουν οι βάσεις για να λειτουργήσει ποδοσφαιρικά. Να μπορέσει να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Έχει βάση για δουλειά, έχει κόσμο. Οι ντόπιοι υποστηρίζουν πάρα πολύ την ομάδα. Την αγαπούν. Όταν βλέπουν προσπάθεια την στηρίζουν. Να μπουν οι βάσεις για να είναι πιο ανταγωνιστικός και εξελίξιμος ο Παναιτωλικός τα επόμενα χρόνια».

Για το αν θα προτιμούσε να επενδύσει χρήματα σε παίκτες ή σε προγράμματα για την εξέλιξή τους: «Αν δεν επενδύσεις στην εξέλιξη και στα facilities για τους νέους παίκτες, δεν υπάρχει λόγος να παίρνεις παίκτες, αν δεν μπορείς να τους κάνεις καλύτερους. Σε ομάδες με μεγάλα μπάτζετ μιλάμε για άλλα δεδομένα. Σε μικρομεσαία ομάδα το ιδανικό είναι να παρέχεις το περιβάλλον και τις συνθήκες. Ο ποδοσφαιριστής που θα έρθει να μπορεί να δουλέψει. Να εξελιχθεί, να βελτιωθεί και να πωληθεί σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο. Οι ομάδες σαν τον Παναιτωλικό πρέπει να επενδύουν στα facilities. Όταν δουλεύεις επαγγελματικά μπορείς να προσελκύσεις ευκολότερα παίκτες».

Για το καλό εργασιακό περιβάλλον: «Είναι το σημαντικότερο. Όταν η καθημερινότητά σου είναι ευχάριστη και το περιβάλλον σου είναι ευχάριστο μπορείς να δουλέψεις και να εξελιχθείς».

Για την βαθμολογική κατάσταση και τα Play Offs: «Όλες οι ομάδες μπορούν να χάσουν και να πάρουν βαθμούς. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Μετά το πέρας της προτελευταίας αγωνιστικής θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Κάποιες ομάδες έχουν να δώσουν τέσσερα ματς. Έχει ενδιαφέρον ότι παίζουν μεταξύ τους ομάδες που προσπαθούν για τα Play Offs και ομάδες που θέλουν την καλύτερη θέση για τα Play Outs».

Τέλος αποκάλυψε ότι είναι πλέον επίσημος αναλυτής της UEFA ενώ σε ότι αφορά το πρόβλημα της βίας υπογράμμισε ότι απαιτείται δράση από το κράτος και τους ιδιοκτήτες των ομάδων. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι το γήπεδο δεν είναι μέρος να βγάλουμε τα εσώψυχά μας. Πάμε να δούμε ένα θέαμα. Κάποιος κερδίζει, κάποιος θα χάσει».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ