90 χρόνια ήθος, προσφορά, αγάπη κι αφοσίωση!

Έφτασε και η 9η μέρα του Μάρτη. Ημέρα ξεχωριστή για όλους τους Παναιτωλικούς της γης! Σήμερα έχουμε την γιορτή μας. 90 χρόνια πριν ήταν που οι… προπαππούδες μας, παππούδες μας, οι πατεράδες μας, οι θείοι μας, οι γείτονες μας αποφάσιζαν να δώσουν ύπαρξη σε ό,τι πιο ωραίο έχει παρουσιάσει ποτέ το Αγρίνιο. 9 Μαρτίου 1926 και… εγένετο Παναιτωλικός!
Μια παρέα φίλων ήταν που έβλεπαν μπροστά.  Που αποφάσισαν να ιδρύσουν μια ομάδα που άλλαξε τα δεδομένα σε μια ολόκληρη πόλη, σε ένα ολόκληρο νομό. Εξάλλου όπως λέει κι ο στίχος «οι παρεές γράφουν τις ιστορίας». Λαμπρή, ένδοξη ιστορία γράφει για 90 ολόκληρα χρόνια ο Παναιτωλικός. Ζωντανός σε πόλεμο, κατοχή, εμφύλιο, χούντα και… μνημόνια, είναι εδώ για να ομορφαίνει τις μέρες μας.
Μια πορεία που μόνο ρόδινη δεν ήταν. Αντίθετα είχε πολλά πέτρινα χρόνια. Είχε πόνο, δάκρυ, ταπείνωση, απαξίωση, αλλά είχε και χαρά, ευτυχία και περηφάνια! Αυτό είναι άλλωστε ο Τίτορμος. Ένας δυνατός που μπορεί να βιώσει τα πάντα, μπορεί να υπομένει τα πάντα και κάπως έτσι μαζί με τον κόσμο του πορεύεται μέσα στον χρόνο! Μεγάλες νίκες και δύσκολες ήττες. Αυτά τα 90 χρόνια όπως είναι λογικό ο Παναιτωλικός πρωταγωνίστησε σε όλα.
Στα γήπεδα, αλλά κι έξω από αυτά. Ίσως η δράση του εκτός αγωνιστικών χώρων κάνει τον κόσμο του περήφανο, περισσότερο κι από το πιο σημαντικό γκολ της ιστορίας του. Εκείνο το Φιλεκπαιδευτικός στην ταυτότητα και το έμβλημα, γυαλίζει ως το πιο σπουδαίο παράσημο σε μια καλοσιδερωμένη στολή.
 Η βοήθεια σε παιδιά, σε απόρους, να μάθουν γράμματα και να σπουδάσουν σε δύσκολες εποχές δεν μπορεί κανείς να τα ανταλλάξει ούτε με… δέκα πρωταθλήματα σερί. Άλλωστε μέσα από τα ζόρια ο κόσμος του Παναιτωλικού σήκωσε περήφανα το κεφάλι για την ομάδα του.
Δεν γεννήθηκε σε κούπες. Δεν… χόρτασε τίτλους και διακρίσεις. Για άλλους λόγους «κόλλησε» με την ομάδα κι αποφάσισε αυτές τις εννιά δεκαετίες να την ακολουθεί πιστά. Να φωνάζει συνθήματα, να τραγουδά, να απολαμβάνει κάθε στιγμή δίπλα της.
Είτε στο «κλουβί», είτε σε κάθε μια από τις δεκάδες πόλεις… και χωριά της Ελλάδας που την έχει ακολουθήσει. Σήμερα, στο «καλό του φεγγάρι» ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ γιορτάζει έχοντας συνεπή παρουσία στα… μεγάλα σαλόνια.
Εκεί που στο πέρας των χρόνων έδειξε ότι ανήκει, λόγω ποιότητας, δυναμικής και ήθους. Να ξεχωρίζει ως ένα διαμάντι μέσα στην λάσπη του κατεστημένου και του συστήματος που τόσο τον πολέμησε στο παρελθόν και συνεχίζει να το κάνει ως σήμερα σε κάθε ευκαιρία!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΕ! Τα καλύτερα τώρα έρχονται… Πλώρη για ένα αιώνα ζωής.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ