Πάλι διαφώνησαν

Ούτε σήμερα κατάληξε η Super League σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα πολλά ζητήματα. Οι μισές ομάδες τάχθηκαν υπέρ της μείωσης σε 12, όπως ζητάει ο υφυπουργός Αθλητισμού. Είναι ο Παναιτωλικός, η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Αστέρας, ο Ατρόμητος, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη. Οι υπόλοιπες (μεταξύ των οποίων και οι μεγάλοι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ), επιμένουν να μειωθεί σε 14 ο αριθμός από την περίοδο 2019-2020. Όμως για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση απαιτείται συμφωνία των 12 από τις 16 ομάδες της Λίγκας.

Για το φετινό πρωτάθλημα προτάθηκε από τις 16 ομάδες να υποβιβαστούν απευθείας οι δύο τελευταίες και ο 13ος  με τον 14ο να δίνουν αγώνες μπαράζ με τον 1ο και τον 2ο της Football League. Για να συμβεί αυτό πρέπει να το δεχθεί η Football League.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το Δ.Σ. αναφέρει:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League  αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Έγινε ομόφωνα η εγγραφή των νέων Μελών του Συνεταιρισμού, ήτοι των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΟΦΗ.

2/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή  16 ομάδων, το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2019-2020 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων και παράλληλα υπήρξε η ομόφωνη δέσμευση ότι για την αγων. περίοδο 2020-2021 θα εξεταστεί η περαιτέρω μείωση σε 12 ή μη των ομάδων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ