«Credits στον Μπακαδήμα, πάμε με αυτούς που έχουμε» (vid)

O νεαρός Μπακαδήμας που έπαιξε στα στόπερ αλλά και οι πάρα πολλές απουσίες που ταλαιπωρούν τον Παναιτωλικό, «κυριάρχησαν» στα όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. «Φάνηκε ότι είτε με πέντε, είτε με τέσσερις είτε με έξι παίκτες πίσω τα ατομικά λάθη κοστίζουν. Παίρνουμε κάποιες αποφάσεις για τις οποίες μας αναιρεί ο αντίπαλος και αναιρούμε την προσπάθεια που κάνουμε. Σήμερα παίξαμε με τον πρωταθλητή, αρκετά ποιοτική ομάδα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε σκοτώσει. Διάλεξα ένα σύστημα με δεδομένο ότι έχουμε ένα γκρουπ, 12-13 παικτών που τις τελευταίες μέρες έχουν παίξει τρία παιχνίδια, το ίδιο γκρουπ έχει φορτωθεί πάρα πολύ αλλά φαίνεται ότι το επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι πολύ καλό, όταν δείχνουμε ότι μπορούμε να τρέχουμε και να πρεσάρουμε μέχρι το 97’ και να κλείνουμε τον αντίπαλο. Πάντα προσπαθείς να εφαρμόσεις πράγματα τακτικά με βάση τον αγώνα που παίζουμε. Αποφασίσαμε να αμυνθούμε και να χτυπήσουμε στην κόντρα. Τώρα για το αν θα είναι το σύστημα και στη συνέχεια θα εξαρτηθεί από τα προβλήματα που έχουμε και την κατάσταση των παιδιών», είπε αρχικά για το αν η τριάδα στα στόπερ που χρησιμοποίησε απόψε θα μπορούσε να αποτελέσει από προηγούμενα ματς επιλογή.
Για τη φάση Βέργου, Μπα στο πρώτο ημίχρονο και το πρόβλημα των «κυανοκίτρινων» στις αντίπαλες στατικές μπάλες σχολίασε πως «για τη φάση είναι καταφανές ότι είναι φάουλ υπέρ μας αλλά τις αποφάσεις των διαιτητών δυστυχώς αν τις κρίνουμε θα πουν ότι παραπονιόμαστε συνέχεια. Η τηλεόραση κρίνει, βλέπει ο κόσμος, υπάρχει αρχιδιαιτητής και επιτροπές. Αυτοί θα κρίνουν. Δεν είναι δουλειά μας».


Για τις στημένες φάσεις στην αρχή του πρωταθλήματος παίζαμε δύο άτομα ζώνη και πέντε man to man. Αφού δεχθήκαμε αρκετά γκολ και είχαμε προβλήματα γυρίσαμε σε καθολική ζώνη και πάλι φαίνεται πρόβλημα. Κάποιος που παρακολουθεί και αναλύει θα δει τις αλλαγές. Όλα έχουν να κάνουν με την αποφασιστικότητα και θέληση να κερδίσεις τη μονομαχία. Για 13’ ελέγχαμε το ματς, με τη σωματοδομή που είχαμε μπορούσαμε να αμυνθούμε και δεχθήκαμε χαζό γκολ. Μια στιγμή αδυναμίας ο αντίπαλος που έχει ποιότητα την αναγνωρίζει. Στα υπόλοιπα στημένα αμυνθήκαμε καλά. Αυτή την αποφασιστικότητα που δείχνουμε πρέπει να την έχουμε εξ αρχής, το λέμε, δουλεύουμε, είναι θέμα ατομικής ευθύνης».


Για τις επιστροφές Ντίας, Μεντόσα, Μπαρμπόσα είπε πως «έχουμε ελάχιστες επιλογές μεσοεπιθετικά. Ντίας είναι άγνωστο, Μεντόσα άγνωστο, Μπαρμπόσα θα κάνει μαγνητική τη Δευτέρα και αν είναι καλό το αποτέλεσμα θα υπολογίζεται για το ματς του Σαββάτου».


Μετά ρωτήθηκε για την εικόνα της ομάδας στα 5 τελευταία ματς. «Ομάδα της εμβέλειας του Παναιτωλικού με απώλειες 7-8 βασικών νομίζω ότι τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Δείχνει ότι προσπαθεί να πάρει το μάξιμουμ αλλά ατομικά λάθη καθορίζουν τα αποτελέσματα. Πρέπει να ωριμάσουμε ατομικά γιατί τακτικά δείχνουμε να μην έχουμε προβλήματα. Κάποιες αποφάσεις, κάποιες στιγμές, καθορίζουν το αποτέλεσμα και καταργούν το καλό που έχουμε κάνει. Πάμε με αυτούς που έχουμε, πρέπει να δώσουμε credits στον Μάκη Μπακαδήμα, έπαιξε βασικός και είχε πολύ καλή εικόνα. Αν μη τι άλλο προσπαθούν. Προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να αξιολογήσουμε και να εξελίσσουμε κάποιους παίκτες και για το βάθος της ομάδας. Αυτό που λέω στους νεαρούς είναι από την πρώτη μέρα να δουλεύουν και ότι κάποια στιγμή θα επιβραβευθούν. Θα είναι χαρά να εξελιχθούν, χρειαζόμαστε όμως αποτελέσματα και βαθμούς».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ