Mεγάλο κάλεσμα στον κόσμο

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή «ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ», έδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτης Κωστούλας, μιλώντας για την υπόθεση των τελευταίων μηνών που ταλαιπώρησε τον οργανισμό του Παναιτωλικού, την απαλλαγή από την Επιτροπή Δεοντολογίας, το πρόστιμο, την έφεση, την ανησυχία του και τον φόβο του, τις διαρροές που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα , τη στήριξη που βίωσε η ομάδα απ’ όλο το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ενώ έδωσε το στίγμα του και για την επόμενη μέρα που βγάζει τον Παναιτωλικό ακόμα πιο δυνατό.

Ο Φώτης Κωστούλας αναφέρθηκε και στα αγωνιστικά της ομάδας, τον Γιάννη Αναστασίου, τις περιπτώσεις ανανεώσεων των Μεντόσα, Καρέλη, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα γίνει φέτος στο εξωτερικό, για τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού, ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις για τη φετινή διαιτησία και την εκλογή Μπαλτάκου στην προεδρεία της ΕΠΟ, η οποία στηρίχθηκε όπως τόνισε από τον Παναιτωλικό.

Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένη η συνέντευξη:

Για την απαλλαγή του Παναιτωλικού και το βαρύ χρηματικό πρόστιμο

Μας έφυγε ένα μεγάλο βάρος μετά την απόφαση ότι υποβιβασμός για τον Παναιτωλικό δεν υπάρχει. Το θεωρούμε πολύ λογικό και φυσιολογικό γιατί καταφέραμε και στο δικαστήριο να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή, δεν έχουμε χειραγωγήσει τον αγώνα. Ήταν απλώς ένα στοιχηματισμός από έναν πρώην υπάλληλό μας ο οποίος ήταν τελείως μόνος του και ξεκάθαρα δεν υπήρχε συμμετοχή άλλου, ούτε καν του παίκτη. Βέβαια η απόφαση αυτή όταν συνοδεύεται από ένα μεγάλο χρηματικό ποσό προστίμου των 300.000 ευρώ είναι πολύ βαρύ για τη δικιά μας την ομάδα, ένα τεράστιο ποσό. Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί σε πόσες καλές μεταγραφές αντιστοιχεί. Οπότε προσπάθειά μας  τώρα είναι καταθέτοντας την έφεση σήμερα, να προσπαθήσουμε αν όχι να το εξαλείψουμε, να το μειώσουμε. Στην πραγματικότητα, θεωρώ ότι δε θα’ πρεπε να πάρουμε κανένα πρόστιμο εμείς , όπως και ο παίκτης μας ο Κορνέλιους. Σύμφωνα με αυτά  που καταθέσαμε στο δικαστήριο , δεν υπήρξε καμία συμμετοχή και αυτό φάνηκε και βγήκε από την ακροαματική διαδικασία, ήταν πολύ ξεκάθαρο. Περιμένουμε κι εμείς το σκεπτικό το οποίο θα βγει σήμερα για να δούμε τι θα λέει και που το στηρίζουν για να δούμε και τι ακριβώς θα κάνουμε.

Αν υπήρξε ο φόβος και η ανησυχία για τον υποβιβασμό της ομάδας

Βεβαίως και υπήρξε φόβος και ήμασταν πολύ ανήσυχοι , είναι αλήθεια ότι περάσαμε πολύ δύσκολες εβδομάδες από τότε που βγήκε αυτό γιατί σε ένα δικαστήριο ποτέ δεν ξέρεις, πολλά μπορούν να προκύψουν που εμείς δε τα γνωρίζουμε ή δεν  τα έχουμε καταλάβει σωστά. Είναι κι ο νόμος ο οποίος καλύπτει αυτού του είδους τις πράξεις, ο οποίος δεν είναι ξεκάθαρος, είναι πολύ μπερδεμένος και πολλές αποφάσεις μπορούν να παρθούν , πολλές διαφορετικές στηριζόμενες σε αυτό το νόμο. Είναι ένα πράγμα που θα  πρέπει να μας απασχολήσει όλους όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και τη Λίγκα και την ΕΠΟ. Θεωρείται τραγικό για μια ομάδα η οποία κάνει προσπάθεια μεγάλη με τεράστιες οικονομικές επιβαρύνσεις  κάθε χρόνο και πολλά λεφτά, να μπορεί να πέσει θύμα οποιουδήποτε υπαλλήλου της  ο οποίος ή δε το σκέφτεται ή σκέφτεται κάτι κακό για την ομάδα.

Για τις διαρροές, την παραπληροφόρηση και τον σκοπό που είχαν

Ξέραμε εξαρχής ότι ήταν μια προπαγάνδα η οποία έχει στηθεί από ορισμένους που  είχαν το συμφέρον τους, όπως το λένε αυτοί. Εγώ δε το θεωρώ καν συμφέρον, θεωρώ ότι ήταν μια προσπάθεια να κερδίσουν κάτι το οποίο δε δικαιούνται , ξέραμε ότι ήταν όλα αυτά ψέματα, οπότε τα αντιμετωπίσαμε καθ΄αυτό τον τρόπο. Προσπάθειά τους ήταν να θολώσουν τα νερά, να δώσουν μια άλλη διάσταση στο πρόβλημα αυτό προς τους δικαστές  μήπως και καταφέρουν και κερδίσουν κάτι απ’ αυτό. Δε το πέτυχαν γιατί δεν υπήρχε κάτι.

Για πιθανή του αποχώρηση σε περίπτωση υποβιβασμού

Όλο αυτό έχει μια εξαιρετική βαρύτητα όταν έχουμε κάνει όλες αυτές τις προσπάθειες για να παρουσιάσουμε έναν Παναιτωλικό με τέτοιο τρόπο που να είναι καθαρός σε όλα τα παιχνίδια αλλά και στα άλλα μέτωπα. Μία τέτοια περίπτωση (υποβιβασμού) θα στοίχιζε και ψυχολογικά και συναισθηματικά. Γι’ αυτό είπα, ότι αυτό θα μπορούσε να με οδηγήσει ακόμα και στο να πω φτάνει πια. Το καταλαβαίνει ο καθένας ότι κανείς δε θέλει να υπάρχει αυτό το στίγμα και να κουβαλάει  πάνω του ότι έστησε ένα παιχνίδι για να κερδίσει κάποιος  20, 100 ή 200 ευρώ. Είναι τόσο χαμηλής ποιότητας όλο αυτό το σκεπτικό, το οποίο δημιούργησαν ορισμένοι ή και ο Κουτσοσπύρος που το έκανε αυτό μπορεί να με έφερνε στη θέση να πω αμαν πια, φτάνει.

Για τον αν έφτασε στα αυτιά των διοικούντων ότι ο Κουτσοσπύρος  έπαιζε συχνά στοίχημα ή η υποψία

Αν υπήρχε και η παραμικρή υποψία, θα είχε φύγει την ίδια μέρα. Το ξέρουν και οι συνεργάτες μου πολύ καλά ότι δεν είμαι καθόλου ελαστικός σε αυτά τα πράγματα, θα τον είχα τελειώσει την ίδια στιγμή. Είναι παράξενο το ότι και κανείς άλλος που συνεργαζόταν πιο στενά μαζί του, δεν κατάφερε να το πάρει είδηση.

Πως αντέδρασε όταν έμαθε για την καταγγελία

Με πήρε ο πρόεδρος ο Μάκης Μπελεβώνης και μου είπε ότι κυκλοφορεί μια φήμη, ότι έχει παίξει ο Κουτσοσπύρος στοίχημα και θα υπάρξει και απόφαση για μια καταγγελία που έχει γίνει. Του είπα καλέστε τον κατευθείαν στο γραφείο και ζητήστε του εξηγήσεις μήπως είναι απλώς μια φήμη. Τον κάλεσαν στο γραφείο, τους είπε ότι είχε παίξει μια κίτρινη, λίγα χρήματα, ένα εκατοστάρικο κλπ, με ειδοποίησαν, έγινε μεγάλη συζήτηση και σε τόνο και ύφος  που δε περιγράφονται, όλοι τους έγιναν έξω φρενών. Τους είπα να φύγει κατευθείαν απ’ τη δουλειά , να μην ξαναβρεθεί στο χώρο, να πάει στο λογιστήριο, να παραιτηθεί, να διαγραφεί και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτή της πράξεώς του να δούμε που θα καταλήξουμε. Και τότε ακόμα δεν είχαμε καταλάβει σε τι είχαμε μπλέξει, θεωρούσαμε  ότι θα είναι κάτι το οποίο απλώς θα μας δημιουργήσει  ένα μεγάλο πρόβλημα, ένα πρόστιμο, μία κακή φήμη για την ομάδα, όλα αυτά. Όταν συμβουλευτήκαμε τους νομικούς και είδαμε ότι μπορεί να επιφέρει κι υποβιβασμό, τότε μας έκανε να καταλάβουμε πόσο βαρύ ήταν αυτό το πράγμα και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν ήμασταν καθόλου χαρούμενοι.

Για την επόμενη μέρα, αν έχουν γίνει οι συζητήσεις για νέα γενικό αρχηγό και την προσοχή στη στελέχωση

Το ψάχνουμε συνεχώς, δεν είναι το ευκολότερο πράγμα, πρέπει να είναι κάποιος που να ξέρει και από το ποδόσφαιρο, να πρέπει να έχει τη νοοτροπία τη δική μας αν κι αυτό μαθαίνεται, να μπορεί να αποδώσει σε καλή συνεργασία με τους υπόλοιπους. Είναι ένα πόστο στο οποίο χρειάζεται να έχεις οξυδέρκεια , συναντιέσαι με παίκτες, με τεχνικό τιμ, το διαιτητικό, χρειάζεται και αντίληψη και ήθος, θα το βρούμε.

Για τη στήριξη και συμπαράσταση κόσμου και φορέων

Δεν είναι συχνό, δε το έχω ξαναζήσει, έδειξαν πραγματικά ότι το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία γενικότερα, όταν θέλει μπορεί να ενωθεί πίσω από κάποιο πρόβλημα ή μια κίνηση για να πετύχει κάτι. Αυτό ήταν καλό, ήταν από όλα τα κόμματα κι από όλους τους φορείς του τόπου. Ήταν κάτι το οποίο μας χαροποίησε ιδιαίτερα και είπαμε ότι κι εμείς μπορούμε όταν θέλουμε να γίνουμε ένα για να πετύχουμε μερικά πράγματα για τον τόπο αυτό.

Αν η στήριξη του κόσμου και η συσπείρωση μπορεί να γίνει «όπλο» για τη νέα χρονιά

Αυτό είναι το ζητούμενο όλα τα χρόνια. Αυτή η υπόθεση έχει συγκινήσει και κινητοποιήσει και μερικούς οι οποίοι δεν ασχολούνταν. Τη στήριξη τη θεωρούμε δεδομένη  για τη νέα χρονιά και θα ήταν το πιο ευχάριστο μετά απ’ αυτό που περάσαμε, θα ήταν το καλύτερο.

Η πορεία τη φετινή χρονιά και ο Γιάννης Αναστασίου

Πραγματικά ο Αναστασίου έβαλε την ομάδα σε σωστές βάσεις. Ο μεγάλος ο κορμός υπήρχε και πριν, έτοιμο τον βρήκε, ωστόσο έστησε την ομάδα με τη σωστή δουλειά και την κυβέρνησε με τέτοιο τρόπο που να μπορέσουμε να αλλάξουμε την εμφάνισή μας προς τα έξω  και μέσα στο γήπεδο δείξαμε έναν άλλο Παναιτωλικό αν και το 70-80 %  ήταν οι παλιοί οι παίκτες, αυτό το πιστώνεται όλο . Ήταν μια καλή επιλογή  και ευχόμαστε από δω και πέρα να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο.

Για το βήμα παραπάνω τη νέα αγωνιστική σεζόν

Ο στόχος όπως και πέρυσι ήταν να τελειώσουμε γρήγορα, να μην κινδυνεύσουμε όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια και όσο πιο ψηλά. Μάλιστα ο ίδιος ο Αναστασίου είχε βάλει στόχο να μην είμαστε κάτω απ’την 9η ή 10η θεση. Στα play outs, δεν βγήκαν ορισμένα παιχνίδια όπως τα θέλαμε και δεν το καταφέραμε αυτό, αλλά ήμασταν πολύ κοντά και τουλάχιστον στους κύριους αγώνες πριν τα play outs, ήμασταν σε μια θέση η οποία ήταν αυτή που πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτό είναι το παρήγορο και το θετικό σε αυτή την περίπτωση.

Για τις αποχωρήσεις, τις ανανεώσεις και τις περιπτώσεις των Μεντόσα και Καρέλη

Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε κοντά στις ανανεώσεις των Μεντόσα και Καρέλη, ωστόσο οι συζητήσεις συνεχίζονται. Οι παίκτες όταν κάνουν μια καλή χρονιά, είναι λογικό να θέλουν να πάνε κάπου παραπέρα , βλέποντας  ότι θέλουν να κερδίσουν κάτι στο οικονομικό κομμάτι. Είναι φυσιολογικό. Εμείς θα είμαστε προσεκτικοί , να μην ξεφεύγουμε απ’ τα όρια που έχουμε βάλει, για να μην βρεθούμε σε επικίνδυνες καταστάσεις, πολλά συμβαίνουν. Όταν τα οικονομικά ξεφεύγουν είναι ένα πρόβλημα που δε το βλέπεις εκείνη τη στιγμή, αλλά θα σου βγει μπροστά αργότερα. Υπάρχουν ακόμα συζητήσεις, ευχόμαστε κι ελπίζουμε ότι κάπου στη μέση θα τα βρούμε.

Για τον αριθμό των μεταγραφών

Αυτό το δουλεύει αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος μαζί με τον Αναστασίου καθημερινά. Εγώ απλώς ενημερώνομαι, δε παίρνω μέρος στις μεταγραφές, αυτοί είναι που ξέρουν καλύτερα αυτά τα πράγματα, είναι δική τους δουλειά. Από την ενημέρωση που έχω, θα έχουμε ένα σημαντικό αριθμό παικτών, όχι 8 ή 9, αλλά θα πρέπει να πάρουμε παίκτες.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στο εξωτερικό

Τώρα που ξεμπλέξαμε απ’ όλα αυτά τα προβλήματα, το επόμενο βήμα είναι αυτό. Έχουμε έρθει σε επαφή με κοντινές  χώρες στο εξωτερικό, περιμένουμε τις απαντήσεις για να κάνουμε το πλάνο και τον προϋπολογισμό.

Για την όμορφη εικόνα στο γήπεδο με παιδιά, οικογένειες, επιστροφή οργανωμένων, το κάλεσμα για τη νέα σεζόν και τα διαρκείας

Βεβαίως και θα κάνουμε μεγάλο κάλεσμα στον κόσμο. Πέρυσι με όλα τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, δεν ήξερε ο κόσμος τι να κάνει, να πάρει ή να μην πάρει διαρκείας, να πάει στο γήπεδο ή να μην πάει. Ελπίζω τώρα να τα καταφέρουμε καλύτερα, το μόνο που μας προβληματίζει  πλέον είναι η ακρίβεια , ακούγοντας και την αύξηση στα καύσιμα, πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή έτσι ώστε κι αυτός που δυσκολεύεται κι έχει περιορισμένα οικονομικά , να έρχεται, αυτό ψάχνουμε και θα βρούμε τη λύση για να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος στο γήπεδο.

Για τη διαιτησία, τα παράπονα και οι απαντήσεις στις επιστολές χωρίς ουσία

Βλέποντας και τα προηγούμενα χρόνια, η διαιτησία έχει γίνει καλύτερη, σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ το VAR, σε μεγάλο βαθμό. Έχει δώσει σε όλους ανάσα και δεν είναι απλώς και μόνο η απόφαση του διαιτητή σε οποιαδήποτε φάση. Το μόνο θετικό. Από κει και πέρα πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμα για τη διαιτησία, ακόμα φαίνεται ότι ορισμένοι διαιτητές έχουν προτιμήσεις, αγάπες, συμπάθειες κι όταν εμείς δεν είμαστε μεταξύ αυτών των συμπαθειών, είμαστε αυτοί που την πληρώνουμε. Παράπονο που έχουν σχεδόν όλες οι ομάδες, κάθε ομάδα βλέπει σε κάθε διαιτητή καχυποψία, κι όταν κάνει το παραμικρό λάθος εναντίον τους, διαμαρτύρονται έντονα, άπειρες φορές. Δεν είναι ότι στραμμένοι ενάντια σε εμάς οι διαιτητές, αλλά κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. Αυτό θα πρέπει να φροντίσει ο Κλάτενμπεργκ να το λύσει και να το κάνει καλύτερο. Έχουμε στείλει τουλάχιστον δύο επιστολές, παίρνουμε απαντήσεις κατευθείαν, αλλά δε λένε τίποτα ουσιώδες.

Για τον νέο πρόεδρο Μπαλτάκο στην ΕΠΟ

Ψηφίσαμε τον κύριο Μπαλτάκο ,δεν είχαμε και κάποια άλλη αντιπρόταση κι εφόσον θεωρούμε ότι αφού του δίνεται η δυνατότητα απ’ όλες τις Ενώσεις που βγήκαν νωρίτερα και είπαν ότι θα τον στηρίξουν, δε βρήκαμε κάποιο λόγο να πάμε κόντρα , θα τον στηρίξουμε και θα παρακολουθήσουμε το έργο του. Ελπίζουμε να κάνει αυτά τα οποία έχει πει κατά καιρούς και να φροντίσει να γίνει καλύτερη όλη η δουλειά της ΕΠΟ.

Για την χρηματοδότηση από το στοίχημα και η καθυστέρηση της καταβολής

Δεν έχουμε λάβει ακόμα τα χρήματα. Μας έχουν ενημερώσει ότι θα καταβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου. Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα. Τα περιμέναμε το Γενάρη, ο προϋπολογισμός που είχαμε κάνει και αφορούσε τις πληρωμές παικτών και οτιδήποτε άλλο, είχαν προγραμματιστεί με έναν άλλο τρόπο. Έχουν μείνει πίσω κάποια πράγματα. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να τελειώσει μέσα στον Ιούνιο και να μην έχουμε αυτό το πράγμα ξανά.

Τα έργα στο γήπεδο Παναιτωλικού – σε λίγες εβδομάδες ο διαγωνισμός

Αναμένεται να βγει σε αυτό το διαγωνισμό όπως είναι τα σχέδια της Περιφέρειας,  πολύ σύντομα, τις επόμενες εβδομάδες . Ήξερα ότι είναι πράγματα που παίρνουν πολύ χρόνο. Γι’ αυτό παλαιότερα όταν φτιάχναμε κάτι στο γήπεδο, έλεγα ότι δε θέλω συμμετοχή της Πολιτείας, διότι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Αν ακολουθούσαμε τον ίδιο ρυθμό, πολλά πράγματα δεν θα είχαν γίνει ακόμα. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το κονδύλι και η θέληση της Περιφέρειας για να γίνει, το παρακολουθούμε. Έχουμε πολύ καλή σχέση και συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη, δουλεύουν πάνω σε αυτό, κάνουν εξαιρετική δουλειά, αλλά είναι οι ρυθμοί και η γραφειοκρατία του δημοσίου, απ’ ότι φαίνεται δε μπορούμε να την ξεπεράσουμε ούτε εμείς ούτε αυτοί παρά το γεγονός ότι θέλουν.

Το μήνυμα στους φίλους του Παναιτωλικού

Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο κι ευχόμαστε, ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, να δούμε μια καλή ομάδα, να είμαστε πάντα με το μυαλό στο ότι εμείς θα πρέπει να παίρνουμε παιχνίδια και βαθμούς για να μη φτάσουμε ξανά άλλη μια φορά στα περσινά. Αυτός είναι ο στόχος. Περιμένουμε τη στήριξη και τη συμπαράσταση του κόσμου για να μπορέσουμε να κάνουμε μια χρονιά καλή.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ