Μεγαλύτερη η ευθύνη

Τι χρειάζεται ο Παναιτωλικός; Στο ερώτημα αυτό ο καθένας έχει απάντηση και ανάμεσα στις πολλές θα βρεις και αρκετές σωστές. Ίσως το πρώτο που έχει άμεση ανάγκη είναι να… ξελαμπικάρει το μυαλό όλων. Όλων όμως. Γιατί αν παραμείνει αυτή η «τρικυμία» που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες, το πιθανότερο είναι να μη βρεθεί και λύση στο πρόβλημα που οδήγησε σ’ αυτά τα αποτελέσματα. Ή καλύτερα στα προβλήματα.

Το εύκολο είναι οι εν θερμώ αποφάσεις. Αλλά ο κανόνας λέει ότι δεν οδηγούν στο σωστό. Ο Παναιτωλικός χρειάζονταν μια νίκη χθες με την Ξάνθη, που εκτός όλων των άλλων, θα έκαναν ευχάριστο αυτό το δεκαπενθήμερο της διακοπής του πρωταθλήματος έως τον επόμενο αγώνα με τον ΠΑΣ στις 19 Νοεμβρίου στα Γιάννενα. Μετά το 1-3 θα είναι δεκαπενθήμερο εσωστρέφειας.

Ο κόσμος (κυρίως οι οργανωμένοι) έδειξε μια απίστευτη ωριμότητα, παρά την τεράστια πικρία που άφησε η ήττα. Παρά την καταστροφική συγκομιδή της ομάδας: 1 βαθμός σε τέσσερις αγώνες, εκ των οποίων οι τρεις στο Αγρίνιο!

Με την ίδια ψυχραιμία και ωριμότητα πρέπει να πορευτεί όποιος είναι μέσα η δίπλα στην ομάδα. Παίκτες, τεχνικό επιτελείο, παράγοντες, όλοι. Γιατί ΜΟΝΟ αυτοί μπορούν να αλλάξουν την πορεία της ομάδας, αναλύοντας τα λάθη και διορθώνοντας ότι κακό υπάρχει. Οι υπόλοιποι είτε επιδεινώνουν το άσχημο κλίμα με αποδοκιμασίες και γιούχα είτε βοηθούν να βελτιωθεί με τη στήριξη που δίνουν. Και η πλειοψηφία επέλεξε ξεκάθαρα το δεύτερο.

Αυτή η υπεύθυνη στάση, αυξάνει την ευθύνη των «εντός των τειχών» να δώσουν γρήγορα λύσεις και να ξαναφέρουν τον Παναιτωλικό εκεί που πρέπει.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ