Αλλαγές στον κανονισμό

Τροποποιήσεις στον Κανονισμό Ποδοσφαίρου που θα ισχύσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΠΣΑ:

 

Σας παραθέτουμε τις κυριότερες τροποποιήσεις που έγιναν στον Κ.Α.Π. ενόψει της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου, οι οποίες έχουν τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Οι παρακάτω τροποποιήσεις και όσες άλλες μικρότερης σημασίας, θα ενσωματωθούν, όπως αναγράφονται στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων και κυπέλλου, στις συμπληρωματικές προκηρύξεις:

  1. Η ρύθμιση των φανελών των ποδοσφαιριστών θα γίνεται από το 1 έως το 99.
  2. Απαγορεύεται η είσοδος στα αποδυτήρια των διαιτητών, οποιουδήποτε προσώπου, πλην των αρχηγών των διαγωνιζομένων σωματείων, οι οποίοι θα εισέρχονται μόνο για την υποβολή των ενστάσεων. Σε περίπτωση παράβασης, οι παραβάτες θα τιμωρούνται βάσει του κώδικα δεοντολογίας.
  3. Από φέτος στον αγωνιστικό χώρο θα μπορεί να εισέρχεται και ο γυμναστής του σωματείου, αν υπάρχει, με την επίδειξη της αστυνομικής ή επαγγελματικής ταυτότητας.
  4. Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα επιτρέπεται η αντικατάσταση μέχρι 4 ποδοσφαιριστών.
  5. Τα σωματεία πρέπει να προσκομίζουν στον διαιτητή ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ κατάσταση υγείας, συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών, καθώς και από φέτος ΒΕΒΑΙΩΣΗ της Ε.Π.Σ. ότι η κατάσταση υγείας έχει κατατεθεί στην διοργανώτρια. Προκειμένου η Ε.Π.Σ. να αποστέλλει έγκαιρα τις αντίστοιχες βεβαιώσεις στα σωματεία, θα πρέπει αυτά να υποβάλουν τις καταστάσεις υγείας για τους αγώνες του ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 12:00 και για τους αγώνες που διεξάγονται ΤΕΤΑΡΤΗ μέχρι την ΤΡΙΤΗ και ώρα 12:00.
  6. Στο φύλλο αγώνος θα αναγράφονται οι σκόρερ των τερμάτων του αγώνα.
  7. Από την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο είναι υποχρεωτική η παρουσία ιατρού στο γήπεδο, προκειμένου να ξεκινήσει ο αγώνας. Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν διεξάγεται, το γηπεδούχο σωματείο ηττάται και του επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο. ‘Οπως καλά γνωρίζεται η ‘Ενωσή μας επί σειρά ετών καλύπτει με ιατρούς – νοσηλευτές, σχεδόν το σύνολο των διεξαγομένων αγώνων και επί του θέματος αυτού θα σας ενημερώσει μέσα από τη συμπληρωματική προκήρυξη.
  8. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων σωματείων, ισχύουν τα παρακάτω:

α.         Βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες.

β.         Διαφορά τερμάτων μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων στους μεταξύ τους αγώνες.

γ.         Καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες των εκ νέου ισοβαθμούντων.

δ.         Διαφορά τερμάτων, των εκ νέου ισοβαθμούντων στο σύνολο των αγώνων πρωταθλήματος.

ε.         Καλύτερη επίθεση μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων στο σύνολο αγώνων του πρωταθλήματος.

στ.       Καλύτερη άμυνα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων στο σύνολο αγώνων του πρωταθλήματος.

ζ.          Αν από τις παραπάνω ισοβαθμίες προκύψει εκ νέου ισοβαθμία διεξάγονται αγώνες κατάταξης.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ