Ανακοίνωση για τα τεστ των αξιολογημένων διαιτητών

Avακοίνωση με την οποία απαντά σε δημοσιεύματα σχετικά με τα τεστ των αξιολογημένων Αιτωλοακαρνάνων διαιτητών, εξέδωσε ο  Σ.Δ.Π.Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ.

Η ανακοίνωση:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφοροι “ειδήμονες” του χώρου επιχειρούν -μάταια- να “δηλητηριάσουν” την φίλαθλη κοινή γνώμη της Αιτωλοακαρνανίας άλλοτε διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τις αποδόσεις των διαιτητών μας στα τοπικά πρωταθλήματα, κρίνοντας και σχολιάζοντας κατά το δοκούν αποφάσεις -ακόμη και πανελλαδικά- καταξιωμένων μελών μας, και άλλοτε παραπληροφορώντας τον φίλαθλο κόσμο σχετικά με το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης αλλά και τις επιδόσεις τους στις εκάστοτε αγωνιστικές δοκιμασίες της ΚΕΔ/ΕΠΟ, σας ενημερώνουμε ότι:

-Το διήμερο 12 και 14 Ιανουαρίου, 20 αξιολογημένα μέλη μας από όλες τις εθνικές κατηγορίες είχαν την υποχρέωση να υποβληθούν σε τεστ φυσικής κατάστασης από την ΚΕΔ/ΕΠΟ στην Αθήνα.

-Δεκαπέντε εξ αυτών ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις δοκιμασίες, τρία μέλη μας συμμετείχαν αν και είχαν ενημερώσει σχετικά την ΕΔ/ΕΠΣΝΑ ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού, ένα μέλος μας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί μέχρι την λήξη, και τέλος ένα μέλος μας δεν συμμετείχε καθόλου στην αποστολή, όντας δικαιολογημένο, λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

Υ.Γ. : Το επίπεδο φυσικής κατάστασης των Αιτωλοακαρνάνων διαιτητών -αξιολογημένων και μη- παραμένει σε ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Στις 20 Φεβρουαρίου που θα πραγματοποιηθούν τα επαναληπτικά – συμπληρωματικά τεστ, είμαστε πεπεισμένοι ότι η επιτυχία θα αγγίξει το 100%.

Η ΕΠΣΝ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, η ΕΔ/ΕΠΣΝ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ έδιναν, δίνουν και θα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκγύμναση και εκπαίδευση των μελών μας, κάτι που αντκατοπτρίζεται στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και στις εκθέσεις των παρατηρητών σε διεθνές, πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο.
Τα μέλη μας μοχθούν όπως υποχρεούνται στους αγωνιστικούς χώρους και είναι λογικό και ανθρώπινο κάποια από αυτά να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ιδιαίτερα σε αυτό το χρονικό σημείο που τα πρωταθλήματα βρίσκονται στην κορύφωσή τους.

Δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα, και δη το2016, να (παρα)πληροφορείται η κοινή γνώμη με μόνες πηγές τα: “άκουσα”, “μου είπαν”, “νομίζω”, “μάλλον”, “ίσως”, τα οποία μολύνουν και παραπληροφορούν τον φίλαθλο αναγνώστη, ακροατή, τηλεθεατή…

Είμαστε από τους ελάχιστους Συνδέσμους σε ολόκληρη την χώρα όπου, τα αξιολογημένα μέλη μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους παραπάνω από ότι υποχρεούνται από τον κανονισμό στα τοπικά πρωταθλήματα, εξαιτίας της ανταγωνιστικότητας και το υψηλό επίπεδο αυτών.

Υ.Γ. 1: Προτρέπουμε οιονδήποτε θέλει να πληροφορήσει την φίλαθλη κοινή γνώμη της Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με θέματα που δεν άπτονται υποκειμενικής κριτικής, αλλά έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα και μόνο αυτή, όπως για παράδειγμα οι αριθμοί πιστοποιούν για τις εξαιρετικές επιδόσεις των μελών μας στα τελευταία τεστ φυσικής κατάστασης της ΚΕΔ/ΕΠΟ, να απευθύνεται σε εμάς ζητώντας τα επίσημα και τεκμηριωμένα στοιχεία, ασκώντας μετά την οποιαδήποτε κριτική επιθυμεί, αλλά επί πραγματικών και αληθινών γεγονότων και αριθμών.
Μόνο τότε προσφέρουμε έργο και υπηρεσίες στην φίλαθλη κοινή γνώμη, και γενικότερα στο ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. 2: Προτρέπουμε τους παντός τύπου “ειδικούς” του χώρου που αυθαίρετα κρίνουν και σχολιάζουν αποφάσεις διαιτητών στα τοπικά μας πρωταθλήματα, να απευθύνονται στους καταξιωμένους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές & παρατηρητές που έχουμε την ευλογία, τύχη και χαρά να διαθέτουμε στους κόλπους μας.
Επιθυμούμε την δημιουργική, καλόπιστη και αυστηρή κριτική άλλωστε, προκειμένου να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι.

Υ.Γ.3: Το πλήρωμα του χρόνου περνά αδιακρίτως για όλους.
Όλα γύρω μας αλλάζουν και εξελίσσονται.
Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί ο κανονισμός. Διαφορετική ερμηνεία είχε μια ποδοσφαιρική φάση πριν δέκα χρόνια, διαφορετική σήμερα, ίσως εντελώς άλλη στο άμεσο μέλον.
Δεν είναι δυνατόν να ερμηνεύουν φάσεις και αποφάσεις άνθρωποι πιθανόν “στάσιμοι”, πιθανόν εκτός διαιτησίας, πιθανόν αποτραβηγμένοι από τον χώρο, πιθανόν εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα και σκοπούς.

Υ.Γ.4: Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΟΝΑΣ ( Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Σ.Δ.Π.Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ)

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ