Ανακοίνωση – καταγγελία από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας

Avακοίνωση – καταγγελία εξέδωσαν 13 από τα 15 μέλη της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, τονίζοντας ότι κινδινεύει να χαθεί μια επιχορήγηση του ΟΠΑΠ που θα βοηθούσε τα ερασιτεχνικά σωματεία εξαιτίας μη αποδοχής από τους Λαγούδη Γεώργιο και Ρόμπολα Αριστέα.

Η ανακοίνωση:

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 13 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Αιτ/νίας Το τελευταίο διάστημα, διαβάζουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, διάφορες ανακοινώσεις από ανθρώπους που “ηγούνται” σε κινήσεις – φαντάσματα, που δεν εκπροσωπούν κανένα σωματείο, που αποτελούν θλιβερά απομεινάρια ενός νοσηρού παρελθόντος του Αιτωλοακαρνάνικου ποδοσφαίρου και έχουν αποδοκιμαστεί από το σύνολο των Σωματείων μας τα τελευταία 6 χρόνια. Τα Δ.Σ. των Σωματείων μας, δυστυχώς γι’ αυτούς και ευτυχώς για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας, γνωρίζει το ποιόν του καθενός μας και προς τιμής τους στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στηρίζει την σημερινή Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Αιτ/νίας και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε. Με την σημερινή επιστολή που υπογράφουν τα 13 από τα 15 μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α. απευθυνόμαστε στα Σωματεία – Μέλη μας και στο φίλαθλο κοινό, όχι βεβαίως για να ασχοληθούμε με όλους αυτούς που επιδίδονται σε καφενειακές συζητήσεις και κουτσομπολιά (αυτούς τους έχει κατατάξει το φίλαθλο κοινό και τα Σωματεία μας εκεί που τους αξίζει) αλλά για να γνωστοποιήσουμε τις ενέργειες του καθενός μας όσον αφορά ένα σοβαρό θέμα, που αποκλειστικό στόχο έχει την στήριξη των σωματείων μας.

Είναι γνωστό ότι η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Αιτ/νίας είναι στο πλευρό των σωματείων και προσπαθεί με συγκεκριμένες ενέργειες να εξευρεθούν πόροι για την ενίσχυση αυτών, παρά τα πενιχρά έσοδα από την ομοσπονδία. Πριν λίγους μήνες η Ε.Π.Σ. Αιτ/νίας ως πρωτεργάτης μαζί με κάποιες άλλες Ε.Π.Σ. καταθέσαμε στην Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. πρόταση-χορηγία για την στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων. Μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. απεστάλη στις Ενώσεις μια σύμβαση έτσι ώστε τα Διοικητικά τους Συμβούλια να εξετάσουν τους όρους αυτής και να ληφθεί απόφαση των Δ.Σ. για αποδοχή των όρων της.

Σημειώνουμε ότι η μέγιστη οικονομική χορηγία για κάθε Ε.Π.Σ. ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ ετησίως, για τα επόμενα 3 χρόνια και αφορά την παροχή στα ερασιτεχνικά σωματεία αθλητικού και ιατροφαρμακευτικού υλικού καθώς και ασφάλιση ποδοσφαιριστών. Μόλις παραλάβαμε την σύμβαση νιώσαμε ικανοποιημένοι, διότι οι επανειλημμένες προσπάθειές μας, ευοδώθηκαν και τα σωματεία μας για πρώτη φορά θα επωφεληθούν από ένα τέτοιο πρόγραμμα. ‘Αμεσα συγκαλέσαμε Διοικητικό Συμβούλιο, συζητήσαμε το θέμα και ομόφωνα ΟΛΑ τα μέλη του Δ.Σ. υποστήριξαν και αποδέχθηκαν να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης με την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. (σχετική απόφαση Δ.Σ. Ενώσεως 24 / 4.07.2016).

Η μόνη υποχρέωση από τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α. ήταν να προσκομίσουν μία Υπεύθυνη Δήλωση που θα αναγραφόταν ότι δεν συντρέχουν ως προς το προσωπό τους κωλύματα για αμετάκλητη καταδίκη για κακούργημα αμετάκλητη καταδίκη για πλημμέλημα που τελέστηκε με δόλο με ποινή φυλάκισης τουάχιστον 6 μηνών άσκηση ποινικής δίωξης για οποιοδήποτε κακούργημα,μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα ή αμετάκλητη δικαστική απόφαση στέρηση με αμετάκλητη δικαστική απόφαση των πολιτικών του δικαιωμάτων και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η στέρηση τιμωρία κατα τις διατάξεις του αθλητικού νόμου και όσο διαρκεί η τιμωρία Η καταλυτική προθεσμία για την αποστολή των Υπεύθυνων Δηλώσεων πρός την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. ήταν η 15/7/2016 και για τον λόγο αυτό στο Δ.Σ. στις 4.07.2016 επισημάνθηκε επανειλημμένως σε ΟΛΑ τα μέλη του Δ.Σ., ότι θα πρέπει να προσκομίσουν τις Υπεύθυνες Δηλώσεις το αργότερο μέχρι την 14/7/2016, καθώς επίσης ότι αυτό ήταν προαπαιτούμενο, διότι όπως αναφέρονταν ρητά στο έγγραφο της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., χωρίς τις Υπεύθυνες Δηλώσεις ΟΛΩΝ των μελών του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α. δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει το πρόγραμμα. Δυστυχώς με μεγάλη μας έκπληξη τα 13 από τα 15 μέλη του Δ.Σ. διαπιστώσαμε στις 15/7/2016, ότι τα 2 μέλη μας, ο κ. Λαγούδης Γεώργιος και η κα Ρόμπολα Αριστέα, παρότι στο Δ.Σ. είχαν συμφωνήσει στην αποδοχή του προγράμματος της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., τελικά δεν προσκόμισαν τις Υπεύθυνες Δηλώσεις, χωρίς μάλιστα προς τούτο να προβούν σε οποιαδήποτε εξήγηση για την μεταστροφή της αρχικής τους απόφασης. Κατόπιν τούτου, είναι προφανής η ανακολουθία των λόγων τους και δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα ως πρός τα αίτια της τελικής πράξης τους.

Είναι το λιγότερο άξιο απορίας και εναπόκεινται στην κρίση των Σωματείων μας, να αξιολογήσουν την στάση των 2 μελών του Δ.Σ. της Ενώσεως, τα οποία όλως αναίτια θέτουν σε κίνδυνο την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, από την ενδεχόμενη ματαίωση της οποίας είναι πρόδηλο ότι τα Σωματεία θα βγουν ζημιωμένα από κάθε άποψη. Το παράδοξο και οξύμωρο του θέματος είναι μάλιστα, ότι παρόλο που η Ε.Π.Σ.Αιτ/νίας ήταν από τους πρωτεργάτες του σχετικού εγχειρήματος, τείνει να εισέλθει σε περιπέτειες ως προς την ευόδωση αυτού, την ίδια στιγμή που πολλές άλλες Ενώσεις, θα δρέψουν τους καρπούς της δικής μας προσπάθειας, εντασσόμενες στο ως άνω πρόγραμμα.

Τα 13 μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α. Αναστασίου Ιωάννης Αντωνόπουλος Δημήτριος Γυφτάκης Νικόλαος Κανταρέλος Δημήτριος Καπλανίδης Κωνσταντίνος Καρέτσος Βασίλειος Κόρρας Χρήστος Λαυράνος Αθανάσιος Νικολέτας Βασίλειος Παπαχαραλάμπους Χρήστος Παπαχρήστος Παναγιώτης Φουσέκης Αντώνιος Χουλιάρας Μιχάλης”

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ