Θύρα 6 και στην Αθήνα

Και εγένετο… Θύρα 6 Αθήνας.

Μετά από άπειρες συναντήσεις, συζητήσεις, εκδρομές, όνειρα και δράσεις, ένα όραμα πολλών χρόνων αποκτά σάρκα και οστά. Ακολουθεί το κείμενο παρουσίασης του εγχειρήματος, όπως συντελέστηκε από την γενική συνέλευση.

ΘΥΡΑ 6 : Aπό το 1981, τα χαρτάκια και τις κορδέλες της “μικρής”, στις χωρογραφίες και τα χρωματιστά καπνογόνα του πετάλου, απέχαμε πάντα συνειδητά από τη σαπίλα του μοντέρνου ποδοσφαίρου και του μοντέρνου οπαδικού κινήματος των υπαλλήλων, της καφρίλας, των προσωπικών συμφερόντων. Παραμένουμε ρομαντικοί στις εποχές της ξεφτίλας και προτιμάμε να βαράμε δυνατά το τύμπανο όπου κι αν παίζει ο Τίτορμος, αδιαφορώντας για τους γελοίους νόμους που στοχοποιούν και τσουβαλιάζουν όλους τους οπαδούς. Κίνητρό μας είναι η ανιδιοτελής και παντοτινή αγάπη μας για τον Παναιτωλικό. Ο Παναιτωλικός είναι για μας ιδέα, όπως και για τους ιδρυτές του και αποτελεί μέχρι και σήμερα τον μοναδικό αθλητικό σύλλογο που ιδρύθηκε με αυτοσκοπό τον φιλεκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο. Είναι κομμάτι της κοινωνίας που μεγαλώσαμε όπως και για τα χιλιάδες παιδιά που φοίτησαν στις σχολές του. Είναι συναίσθημα και διαφυγή από την πραγματικότητα. Είναι πάνω από διοικήσεις και πρόσωπα. Παναιτωλικός για μας σημαίνει ρομαντισμός, αξιοπρέπεια, γροθιά στο αθλητικό κατεστημένο, γήπεδο γεμάτο ασφυχτικά, ατελείωτα χιλιόμετρα.

ΑΘΗΝΑ : Λεκανοπέδιο και Παναιτωλικός είναι δύο έννοιες που πάνε πολλά χρόνια πίσω και παραμένουν ζωντανές και συνδεδεμένες στο πέρασμα των χρόνων. Από τις παλιές “σειρές” και τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, στα τσιμέντα του Καραϊσκάκη, του Βύρωνα, της Ριζούπολης, του Μενιδίου, του Ταύρου, του Περιστερίου και των Μεγάρων στα δύσκολα απογεύματα στην Ηλιούπολη, στην Θήβα και στην Νίκαια. Από τις εκδρομές που ξεκίναγαν για το Άργος, την Πάτρα, την Κρήτη έως και την Κομοτηνή μέχρι και τις κοσμοσυρροές από πιο νέους Παναιτωλικούς Αθηναίους. Εννιά χιλιάδες στη Νέα Σμύρνη στο μπαράζ του 2009, δύο και τρεις χιλιάδες σε Ελ Πάσο, Κορωπί, Φυλή, Καισαριανή και Ελληνικό. Αυτά είναι μόνο λίγα παραδείγματα, για δεκαετίες όλα τα γήπεδα της Αθήνας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας έχουν βαφτεί κίτρινα-μπλε.

ΘΥΡΑ 6 ΑΘΗΝΑΣ: Μαζί μ’ αυτές τις ποικίλες γενιές Αθηναίων Παναιτωλικών αλλά και με έντονο το μικρόβιο που υπάρχει για παρουσία σε Αγρίνιο και σε εκτός έδρας αγώνες, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό τόπο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Την Θύρα 6 Αθήνας. Ένα σημείο συνάντησης για να κουβεντιάζουμε για τον Παναιτωλικό, να βλέπουμε κάποιους αγώνες, να οργανωνόμαστε για τις εκδρομές μας, να αγωνιούμε, να τσαντιζόμαστε και να χαιρόμαστε όλοι μαζί. Πρόκειται για έναν διευρυμένο πυρήνα ανθρώπων. Φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι. Πιτσιρικάδες και ‘’παλιοί’’, γυναίκες και άντρες, μα πάνω από όλα Παναιτωλικοί εν Αθήναις. Ένας χώρος μακριά από την εσωστρέφεια και το “κλειστό”. Είμαστε ανοιχτοί και πρόθυμοι να συνδιαμορφώσουμε με κάθε λογής ανθρώπους, προφανώς αυτό δεν αφορά εχθρούς της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνίας, όπως νεοναζί και οποιουδήποτε είδους μισαλλόδοξους. Δεν πρόκειται για κάτι πρόσκαιρο, επιπόλαιο και διχαστικό. Ήταν φανερή και επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει ένα κυανοκίτρινο σημείο αναφοράς που να αντιπροσωπεύει επάξια και να συσπειρώνει τον κόσμο του Παναιτωλικού στην Αθήνα. Για αυτό καλούμε όλο τον Παναιτωλικό κόσμο να το πλαισιώσει, να συμμετάσχει και να δράσει για την συνέχιση αυτής της κληρονομιάς. Δεν υπάρχουν πρόεδροι και αρχηγοί, δεν υπάρχει εγωκεντρισμός, υπάρχει μόνο σεβασμός και αλληλεγγύη, είμαστε μια γροθιά. Η γνώμη του καθενός βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι. Επικοινωνήστε με γνωστούς και φίλους αλλά και την σελίδα μας στο facebook ‘ΘΥΡΑ 6 Αθήνας’ (https://www.facebook.com/Gate6Athens) για περισσότερες πληροφορίες.

92 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΙΑ ΖΩΗ WARRIORS OF GATE 6

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ