Στέλνει μηνύματα

Την 1η αγωνιστική κόπηκαν 7.267 εισιτήρια στους 6 αγώνες που είχαν κόσμο (ΑΕΚ – Παναιτωλικός και Ολυμπιακός – Λάρισα, ήταν κεκλεισμένων των θυρών), τα περισσότερα (1.879) στο Πλατανιάς – Παναθηναϊκός. Το πρώτο χρονιά παιχνίδι της σεζόν που έγινε σε ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα ήταν το χθεσινό στο Αγρίνιο. Δεν είναι μόνο τα 2.614 εισιτήρια. Είναι ότι καταλάβαινες πως στο γήπεδο υπάρχουν θεατές…

Η παρουσία των οργανωμένων ήταν καταλυτική. Είχε ξανά οπαδούς η θύρα 6, είχε φωνή, τραγούδι, συνθήματα, τύμπανα, πανό, σημαίες. Έδωσε ρυθμό και στις υπόλοιπες (συνήθως βουβές) κερκίδες, αλλά κυρίως έσπρωξε την ομάδα να διεκδικήσει την ανατροπή. Είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που ζήσαμε κάτι ανάλογο.

Και κάτι που είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό και ελπιδοφόρο. Στο γήπεδο ήταν και οργανωμένοι του Ατρόμητου, με τους οποίους οι οργανωμένοι του Παναιτωλικού διατηρούν πολύ καλές σχέσεις. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια συνύπαρξης. Ούτε οι μεν, ούτε οι δε ασχολήθηκαν με τίποτα άλλο, παρά με την ενίσχυση της ομάδας τους. Χωρίς να δημιουργήσουν πολεμική ατμόσφαιρα, να ανταλλάξουν βρισιές και πέτρες ή να ακολουθήσουν οδομαχίες στην πόλη. Είναι σίγουρα από τα “συν” της χθεσινής αγωνιστικής και στέλνει μηνύματα παντού.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ