Ψάχνουν αφεντικό

Το προεδρείο της Super League είχε το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις και επαφές με τον υφυπουργό Αθλητισμού για να συζητήσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μεταξύ αυτών ήταν συγκεκριμένες απαιτήσεις της UEFA, αλλά και το πλάνο αναδιάρθρωσης. Ακολούθησε ανακοίνωση για συνεδρίαση του Δ.Σ. με παρόντα τον Βασιλειάδη, για να ενημερώσει τις ΠΑΕ για την πρότασή του. Η ημερήσια διάταξη προέβλεπε και εκλογή νέου προεδρείου. Θέμα που είναι πρώτο στη λίστα και τελικά επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα.

Το πρώτο παράδοξο είναι πώς γίνεται να αλλάζει το προεδρείο πριν τη συζήτηση του μείζονος θέματος των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στο ποδόσφαιρό μας. Οι άνθρωποι που έκαναν τις επαφές με την Πολιτεία και την ΕΠΟ, να βγαίνουν στο περιθώριο και την ηγεσία της Λίγκας να αναλαμβάνουν άλλοι που δεν έχουν καμία γνώση όσων προηγήθηκαν!

Ο Βασιλειάδης βρήκε λόγο (ή δικαιολογία) να μην πάει στο αυριανό συμβούλιο, στο οποίο θα κυριαρχήσει η προσπάθεια των μεγάλων ομάδων να επιβάλλουν τα δικά τους πρόσωπα. Όλοι ασχολούνται με το αν θα εκλεγεί ο Μπαταγιάννης που προτείνεται από τον Ολυμπιακό και στηρίζεται (έτσι λέγεται) από τον ΠΑΟΚ (τι συμμαχία κι αυτή!) ή θα μπορέσει η ΑΕΚ να ανατρέψει τα δεδομένα με την εκλογή δικού της υποψηφίου για να μην μείνει… στην απέξω.

Για μια ακόμα φορά η Super League, αντί να αντιμετωπίσει κατάφατσα την πραγματικότητα, το μόνο που θα κάνει είναι καταμέτρηση δυνάμεων. Ποιες ομάδες στηρίζουν τον ένα ή άλλο ισχυρό του ποδοσφαίρου. Και ποιος είναι εκείνος που θα κάνει κουμάντο από την επόμενη. Τα υπόλοιπα ας περιμένουν…

Έρχεται Ιούλιος, οι ομάδες αρχίζουν προετοιμασία και δεν γνωρίζουν σε τι πρωτάθλημα θα αγωνιστούν! Σχεδόν οι μισές (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων, Άρης), δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, που σημαίνει ότι έχασαν το 60-70% των εσόδων τους! Και απειλούν να μπλοκάρουν το πρωτάθλημα ή θα καταρρεύσουν οικονομικά (άρα και αγωνιστικά) στη διάρκειά του!

Προφανώς αυτό δεν έχει σημασία. Το ζητούμενο είναι να αποδειχτεί ποιος είναι το αφεντικό…

 

Μοιράσου το: