Αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε (2-2)

Με δύο γρήγορα γκολ (7΄Μπ. Ντουάρτε, 12΄Χουάνπι) ο Παναιτωλικός φάνηκε να «τσεκάρει» δια περιπάτου την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Τελικά η Καλλιθέα με αντεπίθεση στην επανάληψη ισοφάρισε σε 2-2, όμως το… θρίλερ των τελευταίων λεπτών στο «Ελ. Πάσο» δεν άλλαξε κάτι και οι Αγρινιώτες πέρασαν στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή από το ζευγάρι Κηφισιά – ΟΦΗ. Κόκκινη στο φινάλε ο Βοσνιάδης.

Το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος όπου εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΟΦΗ-Κηφισιάς πήρε ο Παναιτωλικός μετά το σημερινό (17/1) 2-2 που απέσπασε στο «Ελ Πάσο» από την Athens Kallithea και σε συνάρτηση το 3-2 που κέρδισε στον πρώτο αγώνα της σειράς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Βοσνιάδη στο τέρμα, τους Μπουλούλη, Μαρότα, Βλάχο, Μανθάτη τετράδα στην άμυνα, τους Ρομαό, Σίλβα στον άξονα, τους Βασιλόγιαννη, Ντεμέτριους στα άκρα και τον Τσιντώνη πίσω από τον Λουκίνα.Unmute

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Στεργιάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Στάγιτς, Μπ. Ντουάρτε, Λιάβα στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Τσιγγάρα, Μπελεβώνη, Χουάνπι στον άξονα και τους Ντίαζ, Πέδρο στην επίθεση.

Εκμεταλλεύτηκε τα στατικά ο Παναιτωλικός, πανέμορφο γκολ από τον Χουάνπι

Σέντρα στο ματς και ο Παναιτωλικός του εκτεταμένου rotation εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα στατικά. Με το «καλημέρα» στο ματς πήρε αέρα δύο τερμάτων, καθώς βρήκε δίχτυα με τους Μπρούνο Ντουάρτε και Χουάνπι στο 7′ και το 12′ αντίστοιχα. Ο Αργεντινός στόπερ σηκώθηκε στη δική του φάση πιο ψηλά από όλους μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιάβα, ενώ ο διεθνής μεσοεπιθετικός από τη Βενεζουέλα σκόραρε με μία πανέμορφη απευθείας εκτέλεση.

Κεφαλιά-«οβίδα» από τον Λουκίνα

Αυτόματα άλλαξαν άρδην τα δεδομένα της αναμέτρησης και σε εκείνο το χρονικό σημείο τα «καναρίνια» είχαν υπέρ του συνολικό σκορ 5-2. Εύλογα… κατέβασαν ρυθμούς και η Athens Kallithea ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να «απειλεί». Πήγαμε σε σετ, κάπως, παιχνίδι, που πάντως «άναψε» στο 36′ όταν και εκείνη βρήκε γκολ σε στημένη μπάλα και χάρις σε μία κεφαλιά-οβίδα του Λουκίνα. Η αναμέτρηση «ζωήρεψε», απέκτησε ρυθμό, ο Βασιλόγιαννης απείλησε στο 38′ για το club της Super League 2, ενώ οι ομάδες «φώναξαν» για ένα πέναλτι λίγο πριν την ανάπαυλα.

Η Athens Kallithea θέλησε να πιέσει, τα «καναρίνια» διαχειρίστηκαν το ματς

Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι «έριξαν» στο γήπεδο τους Κυνηγόπουλο, Ματίγια, σε μία προφανή τους κίνηση να «κυνηγήσουν» την πρόκριση αφού πρόκειται για παίκτες τους «κλειδιά» σε επίθεση και άξόνα αντίστοιχα. Μάλιστα μπήκαν «δυνατά» και στο πρώτο 10λεπτο είχαν την υπεροχή. Ομως με την πάροδο του χρόνου ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ. Ετσι κράτησε με σχετική άνεση των πρωτοπορία στο προβάδισμα, ενώ είχε και μία καλή στιγμή με τον Μπουζούκη στο 78′ (η Athens Kallithea βρήκε σε αυτό το διάστημα δύο κεφαλιές, που όμως δεν έβαλαν «δύσκολα» στον Στεργιάκη).

«Μπουρλότο» στις καθυστερήσεις, 2-2 οι γηπεδούχοι και φινάλε θρίλερ

Με αυτά τα δεδομένα μπήκαμε στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, όπου ο αγώνας πήρε «φωτιά». Λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την είσοδο στον έξτρα χρόνο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 χάρις σε ένα «μονοκόμματο» βολέ του Τόρες. Πλέον η Athens Kallithea ήθελε ακόμη ένα τέρμα για να στείλει το ζευγάρι στην παράταση, αλλά στο 90’+3′ αποβλήθηκε ο γκολκίπερ της Βοσνιάδης με απευθείας κόκκινη για φάουλ στον Καρέλη έξω από τα καρέ του. Λόγω της συγκεκριμένης φάσης προστέθηκαν στα «χασομέρια» ακόμη τέσσερα λεπτά, όπου εύλογα δεν υπήρχαν τακτικές. Οι γηπεδούχοι «γέμιζαν», οι φιλοξενούμενοι έδιωχναν (ο Καρέλης σε ανάλογη φάση θέλησε να σκοράρει από τα 40 μέτρα) αλλά το 2-2 δεν άλλαξε.

Athens Kallithea: Βοσνιάδης, Μπουλούλης (96΄Πάντος), Μαρότα, Βλάχος, Μανθάτης, Ρομαό (46΄Ματίγια), Σίλβα, Βασιλόγιαννης (65΄Νεκούλ), Ντεμέτριους (75΄Τόρες), Τσιντώνης (46΄Κυνηγόπουλος), Λουκίνας.
Παναιτωλικός: Στεργιάκης, Στάγιτς (75΄Μαλής), Μπ.Ντουάρτε, Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν (76΄Μπακάκης), Τσιγγάρας, Μπελεβώνης (59΄Α. Ντουάρτε), Χουάνπι (67΄Μπουζούκης), Ζοάο Πέδρο, Ντίαζ (59΄Καρέλης).

Πηγή: Gazzetta.gr


Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ