Ανήκει στην Α’ κατηγορία

Ο Παναιτωλικός εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη Super League Interwetten της νέας σεζόν, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ κόντρα στην Ξάνθη.

To SPORT24 μίλησε με τον αρχηγό και έναν από τους πρωταγωνιστές του Παναιτωλικού, Χόρχε Ντίαζ, ο οποίος έχει συμπληρώσει τέσσερα χρόνια, φορώντας τη φανέλα της ομάδας του Αγρινίου.

Ο Ντίαζ μίλησε μεταξύ άλλων για την πίεση που ένιωσε η ομάδα κατά τη διάρκεια των κρίσιμων αγώνων που τελικά καθόρισαν την παραμονή του Παναιτωλικού στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναφέρθηκε επίσης στο μέλλον του με την ομάδα του Αγρινίου, ενώ έδωσε τις προβλέψεις του για το Copa America, το οποίο διεξάγεται αυτό το καλοκαίρι.

Η συζήτηση δεν μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά, από το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός γλίτωσε τον υποβιβασμό στη Super League 2, στο παρά ένα. Ο Ντίαζ θεωρεί ότι ο Παναιτωλικός αξίζει να βρίσκεται στη Super League Interwetten: “Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που ανήκει στην πρώτη κατηγορία, λόγω του ποδοσφαίρου που παίζει. Φέτος αγωνιστήκαμε για να μην υποβιβαστούμε, αλλά είχα μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτήν την ομάδα, παρόλο που υποφέραμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Δόξα τω Θεώ, ο Παναιτωλικός θα παίξει και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία“.

Όταν μια ομάδα έχει διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα δημιουργείται πίεση, με τον Παναιτωλικό να μην αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα :”Φυσικά και είχαμε πίεση. Αυτός ο σύλλογος δεν μπορούσε να πέσει στη δεύτερη κατηγορία σε καμία περίπτωση. Αυτή η πόλη, αυτό το κλαμπ ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Και καταφέραμε να μείνουμε εκεί που μας αξίζει

Ο Τραϊανός Δέλλας αντικατέστησε τον Μάκη Χάβο στον πάγκο της ομάδας, ο οποίος πλήρωσε το μάρμαρο για τα αρνητικά αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς. Ο αρχηγός του Παναιτωλικού θεωρεί ωστόσο ότι οι παίκτες είναι αυτοί που καθορίζουν το αποτέλεσμα στο τέλος: “Όλοι οι προπονητές έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και διαφορετικούς τρόπους που δουλεύουν, αλλά στο τέλος οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν. Χάσαμε πολλούς πόντους καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και γι’ αυτό υποφέραμε μέχρι το τέλος. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο“.

Ο Χόρχε Ντίαζ στα μπαράζ με την Ξάνθη
Ο Χόρχε Ντίαζ στα μπαράζ με την Ξάνθη EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντίαζ συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια με τη φανέλα του Παναιτωλικού, πράγμα σπάνιο για μια επαρχιακή ομάδα και έναν ξένο ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος είναι πολύ χαρούμενος για την εμπειρία του με τους Αγρινιώτες: “Είμαι περήφανος που έχω παίξει τόσα πολλά παιχνίδια για αυτό το υπέροχο κλαμπ. Θα είμαι πάντα ευγνώμων που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Και φυσικά, θα είμαι φίλος του Παναιτωλικού για μια ζωή“.

Ο Ντίαζ στον Παναιτωλικό έχει αγωνιστεί σε κάθε πιθανή θέση, δείχνοντας ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του κάθε προπονητή. Ο ίδιος νιώθει ευχάριστα γι’ αυτό, γιατί νιώθει πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής: “Η φυσική μου θέση είναι στα άκρα, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίζω σε οποιαδήποτε θέση. Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να γνωρίζει πώς να παίζει παντού, ώστε να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του περισσότερο. Αυτό σε κάνει πιο ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή“.

Πέραν του Παναιτωλικού, ο Ντίαζ αγωνίστηκε και στην Ισπανία, καταγράφοντας 88 συμμετοχές στη Segunda Division. Πόσο μοιάζει το πρωτάθλημα αυτό με το ελληνικό: “Πάντα λέω ότι όλα τα πρωταθλήματα είναι διαφορετικά. Στην Ισπανία το ποδόσφαιρο προσανατολίζεται περισσότερο στην τακτική και όλες οι ομάδες θέλουν να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους. Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι πιο δυνατό, με πολλές μονομαχίες και αντεπιθέσεις. Μου αρέσουν πολύ και τα δύο”.

Ο Χόρχε Ντίαζ κόντρα στον ΟΦΗ στην τελευταία αγωνιστική των playouts
Ο Χόρχε Ντίαζ κόντρα στον ΟΦΗ στην τελευταία αγωνιστική των playouts EUROKINISSI SPORTS

Όσον αφορά το μέλλον, ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός τόνισε ότι δεν ξέρει τι θα γίνει, παρ’ όλα αυτά δήλωσε ότι είναι περήφανος για όσα έκανε: “Ακόμη και ο σύλλογος δεν μου μίλησε. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα τέσσερα χρόνια προσπάθησα να δώσω τα πάντα και μπορώ να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Ακόμα κι αν υποφέρουμε αυτά τα τελευταία 2 χρόνια, η ομάδα έμεινε στην πρώτη κατηγορία στο τέλος“.

Επειδή είναι πολύ πιθανό να μείνει στην ομάδα, αναφέρθηκε στους στόχους της για τη νέα σεζόν, σε συνδυασμό φυσικά με τα προσωπικά επιτεύγματα: “Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια και να τερματίσουμε στον βαθμολογικό πίνακα όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται. Όσον αφορά εμένα, θέλω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα, είτε με γκολ και ασίστ, και φυσικά παίζοντας σε οποιαδήποτε θέση μου ζητήσει ο προπονητής“.

Το lockdown ήταν μια περίοδος που επηρέασε τον ελληνικό αθλητισμό, αν και η δράση στη Super League Interwetten συνεχίστηκε κανονικά τη φετινή σεζόν. Για τον Ντίαζ δεν άλλαξαν πολλά, μια και του άρεσε να περνάει χρόνο με την οικογένειά του στο σπίτι: “Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Γενικά μου άρεσε να μένω μέσα και πριν από την πανδημία. Στο lockdown πέρασα αρκετό χρόνο με την οικογένειά μου, βλέποντας τηλεόραση, ενώ έπαιζα αρκετά και με την κόρη μου“.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε για το Copa America, το οποίο διεξάγεται αυτό το καλοκαίρι. Ο ίδιος πιστεύει πολύ στην ομάδα της χώρας του: “Ελπίζω και εύχομαι η Ουρουγουάη να είναι η πρωταθλήτρια. Έχουμε υπέροχους παίκτες και ότι χρειάζεται για να το πετύχουμε“.

Πηγή: sport24.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ