Ανθεκτικοί μόνο οι παίκτες της Super League

Οι παίκτες και γενικότερα το προσωπικό των ομάδων της Super League 1 είναι πιο… ανθεκτικοί στον κορωνοϊό. Γι’ αυτό και είναι οι πρώτοι που επιτρέπεται να κάνουν προπονήσεις, αρχικά σε γκρουπ 6-8 ατόμων από την Τρίτη. Προφανώς λόγω της πρεμούρας κάποιων να μη χαθεί η σεζόν.

Δεν επιτρέπεται να κάνουν το ίδιο οι συνάδελφοί τους της Super League 2 και πολύ περισσότερο εκείνοι της Football League. Ίσως σ’ αυτούς επιτραπεί στο μέλλον. Όχι τώρα. Όσο για τους υπόλοιπους (Γ’ Εθνική και κάτω), ήδη τους ανακοινώθηκε το οριστικό φινάλε για φέτος.

Οι παίκτες της Super League 1 θα είναι και οι πρώτοι που θα παίξουν αγώνες. Πότε; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Στην καλύτερη των περιπτώσεων εκτιμάται ότι θα επιτραπούν επίσημοι αγώνες στα μέσα Ιουνίου. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα στα μέτρα και ο αριθμός των κρουσμάτων θα παραμείνει μικρός και ελεγχόμενος.

Ας ελπίσουμε στο καλύτερο και ότι κάπου τον Ιούλιο θα έχουν ολοκληρωθεί Play-off και Play-out, δίχως προβλήματα, δίχως καραντίνες παικτών και ομάδων από εισβολή του Covid-19, που εκ των πραγμάτων θα αναστατώσουν και θα διακόψουν τη διοργάνωση. Ακόμα και στο ιδανικότερο σενάριο ολοκλήρωσης των αγώνων, θα παραμένει η εκκρεμότητα των μπαράζ του 13ου της Super League 1 με τον 2ο Super League 2.

Η δεύτερη τη τάξη κατηγορία δεν έχει καμία ενημέρωση για επανέναρξη προπονήσεων, πόσο μάλλον αγώνων. Και υπολείπονται πολύ περισσότεροι αγώνες (14) σ’ αυτή. Πότε θ’ αρχίσουν, πώς και πότε θα γίνουν, πότε θα ολοκληρωθούν; Και πότε μπορεί να οριστούν τα μπαράζ;

Καταλαβαίνει κανείς ότι μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης αβεβαιότητας, το περιβάλλον που διαμορφώνεται σήμερα στο ποδόσφαιρό μας είναι εξαιρετικά πιο αβέβαιο και εύθραυστο. Με πάρα πολλές παραμέτρους να καθορίζουν την τύχη της επιχειρούμενης επανεκκίνησης…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ