Ανοίγουν τα γήπεδα!

Γήπεδα με κόσμο είναι κάτι που μάλλον θα δούμε σύντομα. Ίσως την μεθεπόμενη (6η) αγωνιστική δοκιμαστεί πιλοτικά και αν όλα πάνε καλά, να υπάρχουν θεατές σε όλα τα γήπεδα της Super League από την 7η αγωνιστική. Στην περίπτωση αυτή ο επόμενος εντός έδρας αγώνας του Παναιτωλικού με τον ΠΑΟΚ (8η αγωνιστική) θα γίνει με θεατές. Σε ότι αφορά το ποσοστό θα κυμανθεί αρχικά στο 10 με 15% της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου.

Αυτό προέκυψε σε συνάντηση των εμπλεκόμενων που έγινε σήμερα και περιγράφεται ως πλαίσιο στην παρακάτω ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια της διαβούλευσης των τελευταίων εβδομάδων για το ενδεχόμενο της σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τους Υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Συμμετείχαν από τη Super League 1, ο πρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο διευθυντής διοργάνωσης πρωταθλημάτων, Θοδωρής Λάιος, αντιπροσωπεία του Συνεταιρισμού (Κάτια Κοξένογλου, Κώστας Καραπαπάς, Ηλίας Πουρσανίδης, Σωτήρης Μάρκου) και εκπρόσωποι των εταιριών διάθεσης εισιτηρίων, TicketMaster και Viva.

Η διοργανώτρια του πρωταθλήματος κατέθεσε πλήρη φάκελο με εμπεριστατωμένη πρόταση για την επιστροφή ποσοστού επί των φιλάθλων στις εξέδρες. Παρουσίασε αναλυτικές και λεπτομερείς προβλέψεις αυστηρής εφαρμογής υγειονομικών πρωτοκόλλων, για κάθε επιμέρους στάδιο της διαδικασίας: Από την ηλεκτρονική παραγγελία του εισιτηρίου μεσοβδόμαδα μέχρι την ασφαλή προσέλευση, είσοδο, παραμονή και αποχώρηση από το γήπεδα μετά από τη λήξη του αγώνα, καθώς και αυστηρές κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τους κανόνες παρουσίας στα γήπεδα.

Κοινή στόχευση, όπως τόνισαν οι δύο Υφυπουργοί, η επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς καμία έκπτωση στους όρους ασφάλειας έναντι του κορωνοϊού. Συνθήκη που πληρείται από τη συγκεκριμένη πρόταση της Super League και εξυπηρετείται από τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζουν στη Λίγκα το ευαίσθητο και ζωτικό ζήτημα οι ΠΑΕ.

Άμεσα, λοιπόν, το εν λόγω σχέδιο θα τεθεί υπόψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, από την οποία θα ζητηθεί να αποφανθεί σχετικά.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ