Απόδραση με… Άγιο Δημήτριο!

Ήταν το κλασσικό ματς του Παναιτωλικού στην Ξάνθη. Το μεγαλύτερο διάστημα σε παθητικό ρόλο και τα λάθη πολλά. Η διαφορά είναι ότι αυτή την φορά, ο μεγάλος Κυριακίδης όρθωσε τείχος στην εστία του και ο Τίτορμος κατάφερε να φύγει με ένα χρυσό βαθμό από ένα γήπεδο που συνήθως έχανε από… το πούλμαν. Μάλιστα αν ο Καμαρά στο ντεμπούτο του ήταν εύστοχος, στο 90′ κόντρα στην ροή του αγώνα οι Αγρινιώτες θα έκαναν την απόλυτη απόδραση.

Αφού στο πρώτο τέταρτο ο Παναιτωλικός ξεπέρασε χωρίς απώλειες την παραδοσιακή… θολούρα που τον καταλαμβάνει στο γήπεδο αυτό, στην συνέχεια ξεμύτισε και κυρίως με τον κεφάτο Μάζουρεκ προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Χωρίς να κυριαρχήσει είχε την τύχη να προηγηθεί, λόγω της οξυδέρκειας του Βλαντ Μοράρ, αλλά κι ενός απίθανου λάθους του Ζίφκοβιτς.

Ο κίπερ της Ξάνθης από… υπερβολική σιγουριά έκανε λάθος μεταβίβαση, ο Ρουμάνος φορ «έκλεψε» την μπάλα κι από αρκετά πλάγια με πλασέ στην κλειστή γωνία σκόραρε πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ σε δύο παιχνίδια φέτος.

Η… παγωμάρα που έφερε στους γηπεδούχους το γκολ αυτό, έδωσε την ευκαιρία στον Τίτορμο να αγγίξει το 0-2, αλλά ο Ντίας σε επίκαιρη θέση ούτε σούταρε, ούτε γύρισε σωστά στον Μοράρ και η ευκαιρία χάθηκε. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι με την… πλάτη στον τοίχο πήραν την πρωτουβουλία πίεσαν και ισοφάριζαν με ένα… κρύο πέναλτι που έκανε ο Άργκους. Μια χαζή ενέργεια για την εμπειρία του, έδωσε το δικαίωμα στον Γέντρισεκ να σκοράρει στο 42′ από την «άσπρη» βούλα και το 1-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Σφυροκόπημα και… κλασσικά Κυριακίδη!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Τραϊανός Δέλλας έκανε και την πρώτη του διορθωτική κίνηση με τον νεαρό Λιάβα να περνάει στο γήπεδο στην θέση του αρνητικού Μανά, προκειμένου να είναι η ομάδα και πιο… σφιχτή αμυντικά στις επελάσεις των γηπεδούχων. Ο Παναιτωλικός συνέχισε να… υποφέρει τόσο από τα αμυντικά λάθη, όσο κι από την αδυναμία των παικτών του στο κέντρο να κρατήσουν την μπάλα και να δώσουν ανάσες.

Έτσι στο τρίλεπτο 56′-59′ το δοκάρι (Λισγάρας) και οι επεμβάσεις του Κυριακίδη κράτησαν τους Αγρινιώτες στο ματς. Το ίδιο μοτίβο και στην συνέχεια με τον αρχηγό του Παναιτωλικού να προσπαθεί με κάθε εντυπωσιακό τρόπο να κρατήσει αλώβητη την εστία του, την ώρα που οι συμπαίκτες του αδυνατούσαν να τον βοηθήσουν, με εξαίρεση ίσως τον συγκινητικό Έρικσον που έτρεχε σε όλο το γήπεδο για να κόβει τους αντιπάλους και να μαζεύει τα λάθη.

Με τον χρόνο να περνάει ο Δέλλας έριξε στην μάχη και τον Λουσέρο, στο ντεμπούτο του με την «κυανοκίτρινη» φανέλα, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικός στο κέντρο, να κρατήσει μπάλα με την εμπειρία του και να κόψει τον ρυθμό της Ξάνθης.

Στο 90′ ο Παναιτωλικός πήγε να… κλέψει το μεγάλο διπλό, αλλά ο Καμαρά που είχε μπει δύο λεπτά πριν σε μοναδικό τετ α τετ με τον Ζίφκοβιτς δεν μπόρεσε να τον νικήσει σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία. Το 1-1 έμεινε έως τέλους, ο Παναιτωλικός πήρε ένα πολύτιμο βαθμό σε έναν αγώνα που στο 2ο μέρος υπέφερε και τώρα το μυαλό πάει στην αναμέτρηση με την Λαμία που η νίκη είναι… εξάποντο!

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς (79′ Ντε Λούκας), Σιλά, Κίκε, Σαρπόνγκ (64΄Κάστρο), Κάντα (82′ Σουλεϊμάν), Γέντρισεκ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μιχάι, Άργκους, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Ερικσον, Μάζουρεκ, Ντίας, Μανά (46′ Μανά), Ουίλιαν (80′ Λουσέρο), Μοράρ (87′ Καμαρά)

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ