Απ’ τον Φωκικό στη… Serie Α

Άντε τώρα να κοιτάξεις τα προηγούμενα χρόνια τα φιλικά που έδινε ο Παναιτωλικός και κάνεις συγκρίσεις… Όχι πολύ παλιά που περιορίζονταν σε αναμετρήσεις με την Πρέβεζα και την Αχαϊκή ή τον Παναιγιάλειο και τον Φωκικό (μην πάμε στην προ-Κωστούλα εποχή που έπαιζε με το Ελαιόφυτο), αλλά πιο πρόσφατα, που κατάφερνε να παίξει με ομάδες Super League, όπως ΠΑΣ, Πανιώνιο, Ηρακλή.

Και βλέπεις φέτος να ετοιμάζεται να παίξει με τη 2η της Serie A Νάπολη (αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία), την 5η Φιορεντίνα και την 15η Σαμπντόρια. Αντιπάλους που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συναντήσει στο δρόμο του!

Στο δεκαπενθήμερο που θα βρεθεί στην Ιταλία θα μπορέσει να αποκομίσει πρωτόγνωρες εμπειρίες και παραστάσεις, ενώ τα φιλικά με ομάδες τόσο ψηλού βεληνεκούς (φώτο από τον φετινό αγώνα Σαμπντόρια – Φιορεντίνα) θα του προσφέρουν τη δυνατότητα να διαπιστώσει αδυναμίες που πρέπει να διορθώσει για να εμφανιστεί ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα.

Τα παραπάνω είναι ένα ακόμα δείγμα αλλαγής επιπέδου και σωστού προγραμματισμού. Με τη διατήρηση του κορμού της ομάδας. Με την ενίσχυση όπου χρειάζεται με ποδοσφαιριστές που αποτελούν επένδυση για το μέλλον ή πωλούνται φέρνοντας έσοδα στην ομάδα. Με προετοιμασία (για πρώτη φορά) στο εξωτερικό. Με γενικότερες κινήσεις αναβάθμισης, παρά το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί στην κοινωνία και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ