«Αυτοκτονία» στην Καλαμάτα και αποκλεισμός στα πέναλτι

Ο Παναιτωλικός έγινε σήμερα (19/10) το πρώτο «θύμα έκπληξης» στο Κύπελλο Ελλάδος, καθώς έμεινε εκτός συνέχειας από την Καλαμάτα στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι (4-3), καθώς η κανονική διάρκεια και η παράταση της αναμέτρησης δεν ανέδειξαν νικητή (2-2).

Τα «καναρίνια» που για λογαριασμό τους έπαιξε για πρώτη φορά ο Μαλής μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί πέρσι τον Μάρτιο, «φλέρταραν» με το γκολ στο 10′ όταν ο Ξενιτίδης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά πλάσαρε άουτ και τελικά το βρήκαν με τον Φλόρες στο 29′ που εξαπέλυσε μία «βολίδα» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο χαφ από την Ονδούρα σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα, ωστόσο η συνέχεια «ανήκε» στη «Μαύρη Θύελλα».

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 34′ με την κεφαλιά του Ρόβα σε στατική φάση όπου σηκώθηκε ανενόχλητος και λίγο αργότερα (38′) ο 28χρονος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Στεργιάκη και σκόραρε εξ’ επαφής για το 2-1.

Το δεύτερο μισό ανήκε στα «καναρίνια» που σταδιακά έφεραν από τον πάγκο και αρκετούς βασικούς τους, καθώς ξεκίνησαν με αρκετές «ρεζέρβες» που πάντως ορισμένοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε. Σε αυτό το διάστημα μετέφεραν τη δράση στα καρέ των αντιπάλων τους, απώλεσαν με τον Ντουάρτε μία πολύ καλή ευκαιρία και τελικά ισοφάρισαν με νέα «ρουκέτα» του Φλόρες στο 78′.

Μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας δεν άλλαξε κάτι, στην παράταση οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο και στο 107′ βρέθηκαν «φάτσα» με το 3-2 αλλά ο Ταϊρης είπε «όχι» στον Μόρσεϊ και αυτόματα το ζευγάρι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί ο γκολκίπερ της «Μαύρης Θύελλας» απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μόρσεϊ, Κολοβού, ο Στεργιάκης εκείνη του Ρόβα και οι γηπεδούχοι πήραν το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Σενγκέλια 1-0
Αρναρέλλης 1-1
Λιάβας 2-1
Πασάς 2-2
Ζοάο Πέδρο 3-2
Ρόβας Απέκρουση Στεργιάκη
Μόρσεϊ Απέκρουση Ταϊρη
Μπόρζες 3-3
Κολοβός Απέκρουση Ταϊρη
Μπακαγιόκο 3-4

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Ασίγκμπα (73’ Β. Καραγκούνης), Κωσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Μπενίτες (81’ Ούγκο), Άλβες (69’ Αναστασόπουλος), Παπατόλιος, Βασιλόγιαννης (81’ Αρναρέλης), Ρόβας, Πασάς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Αποστολάκης (82’ Μπακάκης), Μαλής (106’ Κορνέλιους), Λιάβας, Χατζηθεοδωρίδης, Τσιγγάρας (69’ Σενγκέλια), Φλόρες, Βαρόνε (60’ Κολοβός), Ξενιτίδης (60’ Μόρσεϊ), Ντουάρτε (100’), Πέδρο.

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ