Βούτηξε στη λάσπη και βρήκε… χρυσάφι!

Η ποιότητα πήγε περίπατο αφού η λάσπη κυριάρχησε. Η μαχητική ψυχή όλων των παικτών του Δέλλα, ο Γουίλιαν και ο μεγάλος Κυριακίδης ήταν τα στοιχεία μιας μεγάλης νίκης. Το 1-0 επί της Κέρκυρας είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό τρίποντο. Η ανοδική πορεία συνεχίζεται, η ομάδα δείχνει για τα καλά το μέταλλο της και φυσικά έχει δικαίωμα να ονειρεύεται!

Δυστυχώς η βροχή που έπεφτε όλο το Σαββατοκύριακο στο Αγρίνιο, αλλά και με αμείωτη ένταση την διάρκεια του αγώνα ήταν ο μέγας ανασταλτικός παράγοντας για μια ποιοτική ομάδα όπως είναι ο Παναιτωλικός! Πριν καν την σέντρα ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο πως το ματς θα είναι… κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Κέρκυρας.

Αμυνα και δύναμη στις μονομαχίες. Ο Τίτορμος ομάδα με ποιοτικά χαρακτηριστικά και παίκτες που χαρακτηρίζονται για την ταχύτητα και την τεχνική τους δεν θα μπορούσε στον… βούρκο να βγάλει αυτά που ήθελε.

Έτσι οι Φαίακες βλέποντας ότι οι γηπεδούχοι ήταν εκτός… ρυθμού, πήραν θάρρος (με δεδομένη και την από νωρίς απώλεια του Μάρκος Πάουλο στη μεσαία γραμμή) και επιθετικά και ήταν αυτοί που απείλησαν τις περισσότερες φορές την εστία του Κυριακίδη, που μεταξύ άλλων χρειάστηκε να κάνει και μια θεαματική επέμβαση στο σουτ του Κρητικού.

Ήταν δεδομένο πως μόνο από… γεμίσματα σε στημένες φάσεις γύρω από την περιοχή της Κέρκυρας ο Παναιτωλικός θα γίνοταν απειλητικός. Αυτό έγινε στο πιο καλό σημείο του πρώτου μέρους. Στην τελευταία φάση, το γέμισμα του Μάζουρεκ, η λάθος έξοδος του Γιαννακόπουλου και η κοντινή κεφαλιά του Γουίλιαν ανάμεσα σε 5 αντιπάλους ήταν τα… συστατικά για το 1-0 υπέρ των Αγρινιωτών!
Στην επανάληψη το ίδιο μοτίβο. Η Κέρκυρα προσπαθούσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ο Κυριακίδης όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών και ο Παναιτωλικός έχοντας βελτιώσει τον τρόπο παιχνίδιού αναζήτησε το τέρμα που οριστικά θα σφράγιζε το τρίποντο. Σε δύο περιπτώσεις ο Γουίλιαν άγγιξε και το 2ο προσωπικό του τέρμα, αλλά στην πρώτη περίπτωση δεν πρόλαβε την μπάλα και στη 2η τον σταμάτησε ο Γιαννακόπουλος.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο ο Τίτορμος… έσβηνε το ματς, χωρίς πάντως να κάνει την μεγάλη φάση για το 2ο γκολ. Για τον… φόβο των Ιουδαίων στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ο Δέλλας έριξε στη μάχη και τον Μπράβο έτσι ώστε να «σφίξει» το κέντρο του και να κόψει τις επιθέσεις των Φαιάκων.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό στο 88′ πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο και ο νεοαποκτηθείς Ιταμπέλ έτσι ώστε να γίνει η άμυνα ακόμη πιο… βράχος και να κρατήσει το πολυπόθητο τρίποντο. Αυτό που πήγε να χαθεί στην τελευταία φάση του αγώνα από μια λανθασμένη υπόδειξη του πρώτου βοηθού.

Αντί να μείνει η μπάλα στον Παναιτωλικό, έδωσε πλάγιο υπέρ της Κέρκυρας και στην εξέλιξη χρειάστηκε ο Κυριακίδης να κάνει μια σπουδαία επέμβαση πριν ο Μενσά μπει με την μπάλα στα δίχτυα! Η περιπετειώδης νίκη ήρθε, το 3χ3 έγινε και το όνειρο καλά κρατεί. Επόμενος σταθμός η πάντα φιλόξενη για τους Αγρινιώτες Ριζούπολη!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Άργκους, Μιχάι, Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο (10′ Βασιλούδης), Γουίλιαν (79′ Μπράβο), Ντίας, Μάζουρεκ (88′ Ιταμπέλ), Μοράρ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντζέντζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Κρητικός, Αρτυματάς, Γεωργίου (73΄Ζορμπάς), Ρόλε (79′ Γεωργακόπουλος), Παμλίδης (69΄Μενσά), Μυτίδης

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ