Για ήρεμα Χριστούγεννα!

Nίκη που… αγοράζει ηρεμία και παίρνει και βαθμολογική ανάσα πέτυχε ο Παναιτωλικός. Το 2-0 (και 2 δοκάρια) επί του Ηρακλή είναι δίκαιο, αλλά δεν ήταν κι εύκολο. Αυτό επειδή, ειδικά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι με την οπισθοχώρηση τους έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Παντελίδη να πιστέψει ότι μπορεί να φύγει από το Αγρίνιο έστω με βαθμό.

Ενδεικτικό του άγχους για την νίκη ήταν το γεγονός ότι στο τελευταίο 20λεπτο ο Παναιτωλικός έδειχνε…σκασμένος. Τελικά με ηγέτη τον Κλέσιο ήρθε η νίκη με το γκολ του ίδιου και του Μαρκόφσκι και οι υποχρεώσεις για το 2016 όσο αφορά τα εντός έδρας ματς ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο!

Δυνατός, αλλά δεν το καθάρισε

Ο Παναιτωλικός μπήκε στο γήπεδο με ξεκάθαρο στόχο το γρήγορο γκολ που δεν θα έδινε στον Ηρακλή την δυνατότητα να πιστέψει σε κάτι καλό. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και σχετικά νωρίς, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο ευτύχησε να προηγηθεί. Συγκεκριμένα στο 19′ ο Κλέσιο μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Χουάντερσον που δεν μπορούσε να αντιδράσει…

Το γκολ αυτό… έλυσε τα πόδια των παικτών του Τίτορμου και το βασικότερο έδιωξε το άγχος. Ζητούμενο από εκεί και πέρα ήταν ένα δεύτερο γκολ που θα… κλείδωνε και το τρίποντο. Η κυριαρχία θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε ένα ακόμη γκολ, όμως η γυριστή κεφαλιά του Κούσα δεν έκανε την χάρη στον αμυντικό του Παναιτωλικού μιας και… σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του κίπερ των φιλοξενούμενων.

Αφού οι Αγρινιώτες δεν καθάρισαν το ματς, έδωσαν στο φινάλε του πρώτου μέρους στον Ηρακλή το δικαίωμα να ξαναμπεί στο ματς. Στο ίδιο λεπτό, στο 45′ ο Κυριακίδης έκανε την μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Πασά, ενώ δευτερόλεπτα πιο μετά… χρωστάει χάρη στο οριζόντιο δοκάρι του αφού εκεί χτύπησε η μπάλα στην καρφωτή κεφαλιά του Περόνε!

Έπαιξε με την φωτιά…

Ο Παναιτωλικός του δευτέρου μέρους δεν ήταν το ίδιο καλός με αυτόν του πρώτου. Ούτε επικίνδυνες φάσεις μπροστά από τον εστία του Χουάντερσον, ούτε σταθερότητα. Λίγες οι καλές ευκαιρίες, ενώ στο τελευταίο 20λεπτο και πάλι ο Ηρακλής πήρε την πρωτοβουλία, πήρε μέτρα στο γήπεδο κι έψαξε το γκολ.

Ο Ματζουράκης με αλλαγές προσπάθησε να βοηθήσει, αλλά οι φιλοξενούμενοι βρέθηκε στο 82’… φάτσα με το 1-1. Όμως για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Κυριακίδης σταμάτησε το καρδιοχτύπι με μια μεγάλη επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του Μπαρτολόνι. Ευτυχώς για τον Τίτορμο εκεί δεν ήρθε το γκολ και η συνέχεια ήταν η ιδανική.

… αλλά τέλος καλό

Πριν υπάρξει κάποιο… έμφραγμα που θα έφερνε εξελίξεις, ο Μαρκόφσκι έκανε και πάλι την δουλειά του, όπως και στο ματς με την ΑΕΛ όπου και πάλι είχε μπει αλλαγή. Από μια εκπληκτική ενέργεια κι ασιστ του Κλέσιο, από κοντά ο Σέρβος φορ σε κενό τέρμα σκόραρε έκανε το 2-0 κι όλα τέλειωσαν.

Ο Κλέσιο στην τελευταία φάση του αγώνα σημάδεψε το δοκάρι και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η σούπερ εμφάνιση του. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο Παναιτωλικός πήρε την τεράστια νίκη που τον ανεβάζει βαθμολογικά και του δίνει ηρεμία σε μια περίοδο που είχε τα… θέματά του!

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ