Γρίφος η ενδεκάδα

Ο σοβαρός τραυματισμός του Τάσου Παπάζογλου αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον Παναιτωλικό. Ήταν ένα σημαντικό “εργαλείο” στο χώρο της μεσαίας γραμμής, που θα στερηθεί η ομάδα για μεγάλο διάστημα. Κινήσεις αντικατάστασής του γίνονται, αλλά μένει να δούμε αν μέχρι την Παρασκευή θα βρεθεί ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του. Ακόμα κι αν συμβεί, δεν θα μπορεί να βοηθήσει στα πρώτα παιχνίδια, καθώς μόνο παίκτη που ήταν ελεύθερος τον Αύγουστο μπορεί να αποκτήσει στην έξτρα μεταγραφική περίοδο. Οπότε, θα χρειαστεί χρόνο να ετοιμαστεί από φυσική κατάσταση, να μπει στην τακτική των καναρινιών και να πάρει θέση στην ενδεκάδα.

Στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ ο Ματζουράκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Παπάζογλου, αλλά δεν μπορεί να βασιστεί και σε παίκτες που (συνδυαστικά) μπορούσαν να περιορίσουν τις επιπτώσεις της απώλειάς του. Για παράδειγμα, η μετάθεση του Μάκου στη μεσαία γραμμή (όπου έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του) μοιάζει ως η πιθανότερη λύση. Για να γίνει αυτό ο Χαντάκιας ή ο Ροντρίγκες πρέπει να παίξουν δίπλα στον Κούσα στο κέντρο της άμυνας. Ο πρώτος λείπει από το περασμένο Σάββατο με την Εθνική Ελπίδων και δεν μπόρεσε να παίξει ούτε στο φιλικό με την ΑΕΛ, ούτε να συμμετάσχει στα “μαθήματα τακτικής για Τούμπα” που γίνονται στις προπονήσεις. Ο δεύτερος προέρχεται από τραυματισμό και έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, αφού το τελευταίο φιλικό που έπαιξε ήταν στα Γιάννενα στις 8 Αυγούστου.

Αντίστοιχη μείωση έχει υποστεί και ο αριθμός των μέσων (ιδίως ανασταλτικών), με τον Παπουτσογιαννόπουλο νοκ-άουτ και τον Βασιλούδη στο δρόμο της επιστροφής από Πορτογαλία. Η μετάθεση του Τσοκάνη, που τα πήγε πολύ καλά σ’ αυτόν το ρόλο στο β’ ημίχρονο με την ΑΕΛ, είναι ένα από τα σενάρια. Αλλά είναι ο αριστερός μπακ που έπαιξε σε όλα τα φιλικά. Θα ρισκάρει ο έμπειρος κόουτς να βάλει σε ένα τέτοιο ματς τον Ρότσα; Δύσκολο, ειδικά τώρα που ούτε στην άλλη πλευρά θα έχει τον τραυματία Μύγα και από τους τέσσερις που είχε καθιερώσει στην άμυνα (Μύγας – Κούσας – Μάκος – Τσοκάνης) να μείνει μόνο ο Κούσας.

Ο Ματζουράκης έχει τέσσερις μέρες για να βρει λύσεις, συμπληρώνοντας σωστά το παζλ…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ