Δεν του πάει, αλλά…

Το κύπελλο δεν του πάει… Ο Παναιτωλικός ουδέποτε κατάφερε κάτι σημαντικό στη διοργάνωση και τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ούτε στην οχτάδα. Στις πιο πρόσφατες συμμετοχές του, κάποιες φορές αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων. Πέρσι πέρασε για πρώτη φορά στους «16». Φέτος το επανέλαβε. Και στις δύο περιπτώσεις η κληρωτίδα τον έστειλε… στα βράχια.

Πέρσι ήταν ο ΠΑΟΚ που με δύο νίκες τον απέκλεισε και έφτασε στον τελικό. Φέτος βρίσκεται στο δρόμο της ΑΕΚ η οποία κέρδισε εκείνον τον τελικό. Το έργο του Παναιτωλικού είναι εκ των προτέρων πολύ δύσκολο. Αλλά θα το παλέψει…

Απόψε υποδέχεται την ΑΕΚ με στόχο, πρώτα απ’ όλα, να εμφανιστεί ανταγωνιστικός. Να μην της επιτρέψει να περάσει ένα εύκολο βράδυ. Μετά, να διεκδικήσει αποτέλεσμα που δεν θα μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Η Ένωση από την πλευρά της θέλει να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις που άφησε η γκέλα που έκανε στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα. Και ταυτόχρονα να βρει την ευκαιρία να τελειώσει από σήμερα την υπόθεση πρόκριση.

Η διακοπή λόγω των εορτών και η έλλειψη άλλου αγώνα τις επόμενες μέρες, απαλλάσσει Χάβο και Χιμένεθ από την ανάγκη για ροτέισον. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλους τους παίκτες, αν και οι δύο ομάδες έχουν απουσίες.

Τα παραπάνω είναι ότι καλύτερο για τον φίλαθλο, καθώς δημιουργούν προϋποθέσεις για καλό ποδοσφαιρικό θέαμα και μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Μακάρι να αποδειχτεί στην πράξη. Μακάρι ο Παναιτωλικός, που μέχρι πρόπερσι μετρούσε μόνο ήττες από την ΑΕΚ, να συνεχίσει το σερί που «έχτισε» τα δύο τελευταία χρόνια. Όταν κέρδισε 1-0 στην εκπνοή την άνοιξη του 2016 και με ανατροπή 3-2 τον Γενάρη του 2017.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ