Εγώ, ο Μουνιός

Τον μάθαμε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Φαμπιάν Μουνιός στη πρώτη του «παράσταση» στο Αγρίνιο και μπροστά στους φίλους του Παναιτωλικού μας… συστήθηκε ως ο Mr Goal της νίκης επί του Λεβαδειακού. Βέβαια όσοι τον ξέρουν και έχουν παρακολουθήσει τη πορεία του δεν περίμεναν την χθεσινή του παράσταση για να μάθουν τις εκτελεστικές του ικανότητες. Ο νέος ήρωας του «Τίτορμου» προέρχεται από πολύ καλές σεζόν με Νιούελς και Άρσεναλ Σαραντί, με τη πρώτη κατέκτησε και το πρωτάθλημα και πρόσφατα στα 24 του χρόνια πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για χάρη του Παναιτωλικού. Αλήθεια όμως, ποιος είναι ο… τύπος που έγραφαν στη πατρίδα του ότι για χάρη του ο Νταβίντ Τρεζεγκέ, έπρεπε να μείνει στον πάγκο για να ξεκινά εκείνος στο αρχικά σχήμα της Νιούελς; Πιτσιρικάς τότε – όχι πως τον πήραν τώρα τα χρόνια, κάθε άλλο – ο τότε προπονητής του Αλφρέδο Μπέρτι είχε «κατηγορηθεί» από πολλούς επειδή προτιμούσε τον Μουνίος από τον Γάλλο σούπερ σταρ. «Είναι καλύτερα να παίζει ο Μουνιός», είχε πει δημόσια και δικαιώθηκε εκ των αποτελεσμάτων.

Γεννημένος στις 3 Νοεμβρίου του 1991 στο Ρουφίνο, όπως κάθε Αργεντινός είχε σκοπό της ζωής του να γίνει ποδοσφαιριστής. Από μικρός στις αλάνες και στην Ματιέντζο από όπου ξεκίνησε τη καριέρα του, ξύπναγε και κοιμόνταν αγκαλιά με μία μπάλα. Πάντα έπαιζε μπροστά και από μπόμπιρας άρχισε να αποκτά μία… ερωτική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Μικρός ακόμη έβλεπε τον Αντρέι Σεφτσένκο εν δράση και σκέφτονταν. «Μια μέρα θα του μοιάσω». Ο Ουκρανός δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε το είδωλό του, αλλά ο παίκτης που θαύμαζε στα εφηβικά του χρόνια. «Πιστολέρο του Ρουφίνο», άρχισαν ορισμένοι να τον φωνάζουν, ορμόμενοι και από τον θρύλο του αργεντίνικου ποδοσφαίρου Μπερνάντε Φερέιρα που είχε γεννηθεί στην ίδια πόλη και ο Μουνιός τους τον θύμιζε στο στυλ. Όμως τίποτα δεν του… έμεινε. Θέλει γράψει τη δική του ιστορία εντός και εκτός συνόρων.

Τον Δεκέμβριο η χρονιά τελείωσε στη πατρίδα του, αλλά ο Μουνιός ήδη «τσεκάρονταν» από τον Παναιτωλικό, στο προ μηνών ταξίδι του Μάκη Μπελεβώνη στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ο μύθος λέει ότι πριν από περίπου δύο χρόνια είχε βρεθεί κοντά στον Αστέρα Τρίπολης, όταν έκανε τα πρώτα βήματά του με τη Νιούελς και άρχισε να ξεχωρίζει. Στα τέλη Γενάρη ήρθε η πρόταση από τα «καναρίνια» και ο 25χρονος δεν είχε κανέναν πρόβλημα να μάθει ότι ήθελε για την ομάδα που τον διεκδικούσε. Οι «κυανοκίτρινοι» έχουν και είχαν πολλούς συμπατριώτες του. Σήκωσε το τηλέφωνο, ρώτησε, ενημερώθηκε, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και το επόμενο βήμα για εκείνον ήταν να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει στα μέρη μας.

Ακόμη δεν έχει συμπληρώσει μήνα στην Ελλάδα, ωστόσο αρχίζει να γίνεται ένας από εμάς. Άλλωστε του αρέσουν τα πάντα. Η πόλη τον έχει «αγκαλιάσει», απολαμβάνει τον καφέ του – η αιώνια συνήθεια της πατρίδας μας – και ήδη αρχίζει να… γνωρίζει την ελληνική κουζίνα. Η κοπέλα του Εστέφι θα έρθει τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα και έτσι μαζί θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ηρεμία του σπιτιού και τις τηλεοπτικές σειρές που παρακολουθούν συνεχώς. Σπιτόγατος γαρ, το «Prison Break» είναι εκείνο που καθηλώνει και τους δύο, που συχνά κάνουν ταξίδια γνωρίζοντας νέα μέρη και τόπους. «Μου αρέσει πολύ εδώ. Η Ελλάδα δείχνει υπέροχη χώρα. Θα μπορούσα να μείνω για χρόνια», λέει σε όποιον τον ρωτάει για τις πρώτες του εντυπώσεις από τα μέρη μας. Λέτε να ριζώσει εδώ; Γιατί όχι; Καλό και ευγενικό παιδί, έχει μίνιμουμ 10 χρόνια μπάλας μπροστά του. «Πεινασμένος» για τίτλους και γκολ, ήρθε για να αφήσει το στίγμα του. Άλλωστε μόλις αποσυρθεί είναι πολύ πιθανό να μείνει στο ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με αυτό από άλλα πόστα, όπως του γενικού διευθυντή.

Αν η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί όπως λέει ο λαός μας, ο Μουνιός δείχνει έτοιμος για μεγάλα πράγματα φορώντας την «κυανοκίτρινη» φανέλα.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ