Εμεινε με πάλι με τις εντυπώσεις, χρειάζεται και την ουσία (3-1)

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Παναιτωλικό. Εάν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 με γκολ του Χατζηθεοδωρίδη γύρισε τον αγώνα αρχικά με 2-1 και μετά με το τελικό 3-1. Αυτογκόλ ο Οικονόμου και από ένα γκολ οι Φορτούνης και Ελ Καμπί, με τον Μαροκινό να βάζει το 10ο γκολ του και το πρώτο μετά τις 27 Σεπτεμβρίου με τον Άρη.

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες
Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός είχε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, άμυνα με Ροντινέι στα δεξιά, Μπιανκόν ως στόπερ στο ντεμπούτο του, Ντόι δίπλα του και Κίνι αριστερά. Οι Εσε και Μαντί Καμαρά στο κέντρο και οι Φορτούνης, Μπιελ και Μασούρας η τριάδα πίσω από τον φορ Γιόβετιτς.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Καπίνο στην εστία και τους Οικονόμου, Ντουάρτε και Μλάντεν στην τριάδα της άμυνας. Ο Τορεχόν και με τον Λιάβα ήταν στα δύο άκρα ως φουλ μπακ, με τους Πέρεθ, Χουάνπι και Χατζηθεωδορίδη στη μεσαία γραμμή. Ο Φρεντερίκο Ντουάρτε με τον Βοϊλη ήταν στην επίθεση.

Από πολύ καλή επίθεση ο Παναιτωλικός το 0-1 του Χατζηθεοδωρίδη, το 1-1 ο Εσε

Ο Ολυμπιακός μπήκε γα να πιέσει στο ματς με φάσεις όπως το σουτ του Εσε στο 8′ αλλά είχε ένα κακό διάστημα που τον επηρέασε και δέχθηκε το 0-1. Στο 9ο λεπτό μετά από λάθος του Μαντί Καμαρά ο Βοϊλης είχε σουτ έξω, στο 12′ είχε άστοχο σουτ ο Εσε και στο 13′ σκόραρε ο Παναιτωλικός με τον Χατζηθεοδωρίδη.

Ο Μπιελ έχασε τη μπάλα, άπαντες αδράνησαν και από την πάσα του Πέρεθ ο Χατζηθεοδωρίδης σούταρε με τη μπάλα να πηγαίνει κάτω από τα πόδια του Πασχαλάκη και στα δίχτυα. Όμως ο Ολυμπιακός θα έβρισκε γκολ στο 17′

Ο Κίνι πάλεψε με τον Λιάβα, πήρε την μπάλα, έκανε το γύρισμα προς τον Ροντινέι, εκείνος έδωσε στον Έσε που συνεργάστηκε ωραία με τον Φορτούνη και με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον Καπίνο, έχοντας τη βοήθεια της κόντρας στον Οικονόμου για το 1-1. Έτσι ισοφάρισε η ομάδα του Μαρτίνεθ με το γκολ να χρεώνεται αυτογκόλ στον Οικονόμου και όχι ως γκολ στον Εσε. Στο 28′ ο Ροντινέι είχε μία ωραία κίνηση και ένα σουτ που μπλόκαρε ο Καπίνο. Στο 32′ ο Ντόι είχε ένα μακρινό και δυνατό σουτ εκτός στόχους.

Γκολ – ποίημα από τον Φορτούνη, απλά ένα ακόμα και 2-1
Στο 40ό λεπτό ο Φορτούνης το πήρε πάνω του. Έκανε την κίνηση και με σουτάρα έκανε – με εξαιρετικό τρόπο – το 2-1 (σε φάση με τη συμμετοχή και του Μασούρα που ξεκίνησε από κίνηση του Γιόβετιτς) μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στον Καπίνο. Λίγο μετά και ειδικότερα στο 45ο λεπτό ο Μπιελ πήγε να τους περάσει όλους και μαζί με τον Γιόβετιτς έχασαν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 3-1 στον αγώνα του Φαλήρου.

Επιστροφή στα γκολ ο Ελ Καμπί, πρώτο μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου και στόπερ ο Ιμπόρα
Στο 56′ ο Πέρεθ βρήκε χώρο και έκανε το σουτ που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Στο 58′ βγήκε φάση με σουτ του Μπιελ και δύσκολη επέμβαση του Καπίνο μετά από ‘κομπίνα’ στο κόρνερ με Μασούρα και Φορτούνη. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει και με τελική του Γιόβετιτς κοντά στο 60′ ενώ στο 63′ ο Πέδρο είχε κεφαλιά έξω. Οι Αγρινιώτες είχαν φάση με κεφαλιά του Ντουάρτε ψηλά και έξω στο 67′ για να πάρει μετά τη σκυτάλη σε επίπεδο ευκαιριών ο Ελ Καμπί.

Ο Μαροκινός θα έβρισκε δίχτυα με κεφαλιά στο 70′ με κεφαλιά. Το πρώτο του γκολ μετά τις 27 Σεπτεμβρίου και τον αγώνα με τον Άρη. Κίνηση του Φορτούνη και πάσα στον Μασούρα που έβγαλε σέντρα για το κεφάλι του Ελ Καμπί και έτσι ήρθε το 3-1. Αυτό ήταν το 10ο γκολ του Μαροκινού. Ο Μαρτίνεθ προχώρησε και σε αλλαγές προσώπων βάζοντας τον Ιμπόρα στο κέντρο της άμυνας αντί του Μπιανκόν (προφανώς και ενόψει Φράιμπουργκ και λόγω των τραυματισμών των Πορόζο και Φρέιρε) ενώ στο 84′ ο Ζοάο Πέδρο είχε ένα σουτ που μπλόαρε ο Πασχαλάκης. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πασχαλάκης βγήκε με ρίσκο αλλά πρόλαβε να γυρίσει και να μπλοκάρει τη μπάλα σε προσπάθεια των Αγρινιωτών στην περιοχή. Η 2η κεφαλιά στη φάση αυτή ήταν του Σέρχιο Ντίας. Το ματς έληξε στο 3-1.

MVP: Ο Φορτούνης. Με συμμετοχή / συνδρομή στα 2 από τα 3 γκολ. Εξαιρετικό ματς δημιουργικά και μεσοεπιθετικά από τον αρχηγό των Πειραιωτών. Από κοντά του και ο Μαντί Καμαρά με ένα ακόμα γεμάτο ματς και αμυντικά και γενικότερα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Εσε που από τον οποίο βγήκε γκολ έκανε πολύ καλή προσπάθεια. Εδώ μπαίνει και ο Ελ Καμπί για το come back του στα γκολ. Για τον Παναιτωλικό το πιο θετικό πρόσημο το είχε ο Πέρεθ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από τον Ολυμπιακό ήταν κυρίως ο Μπιελ. Κακό ματς από τον Ισπανό που δεν βοήθησε επιθετικά και που το 0-1 γίνεται από αρχικό δικό του λάθος. Για τον Παναιτωλικό είναι κυρίως οι στόπερ του όπως ο Οικονόμου που από τα πόδια του έγινε το 1-1.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του 1-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Οικονόμου έβαλε το πόδι του για να διώξει αλλά αντ’ αυτού την έστειλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με λάθη σε υποδείξεις φάουλ και σε κάρτες η διαιτησία του Περράκη. Λάθη και στο α’ αλλά και στο β’ μέρος του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός είχε και αρνητικά διαστήματα στον αγώνα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1. Όμως στο πιο μεγάλο μέρος της αναμέτρησης ήταν καλύτερος του Παναιτωλικού ειδικά από τη μέση και μπροστά. Μαχητικότατος ο Παναιτωλικός – που είχε και φάσεις – και σε έναν ακόμα αγώνα με μεγάλη ομάδα καθότι να θυμίσουμε πώς είχε προηγηθεί και με τον ΠΑΟΚ αν και εν τέλει έχασε και εκεί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (74′ Ιμπόρα), Ντόι, Κίνι, Εσε, Μαντί Καμαρά, Φορτούνης (85′ Καρβάλιο), Μπιελ (68′ Ποντένσε), Μασούρας (75′ Μπρνιτς) και Γιόβετιτς (67′ Ελ Καμπί).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (81′ Μαυρίας), Πέρεθ (76′ Μπαλντασάρα), Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (61′ Χρήστος Μπελεβώνης), Φρεντερίκο Ντουάρτε (76′ Σέρχιο Ντίας) και Βοϊλης (46′ Ζοάο Πέδρο).

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ